Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1712442

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: 10 000?! Grattis för den du...kommer antagligen själv aldrig uppnå denna siffra på HS nånsin.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Apropos Nilly. På nhl.com Oilers message board skriver en supporter följande:

Read this somewhere:
Nils is currently .908sv%
League average is .911sv% (goalie has to play X amount of games)
Now take out the first Caps game where our team D was nowhere to be seen and Nilly is at .924sv%

So..Take the good with the bad, but that's a pretty decent %. 2 goals against in last 2 games is great also. The team is playing much better defensively as a whole. Good signs.

Kollar man stats för vakter i NHL finns totalt 68 på listan och avseende %räddningar har vi Nilly på plats 43. Men några av de som ligger högre upp har förstås bara spelat en match o s v.

Tar vi uppgiften från supportern ovan och kollar var Nilly skulle ligga med 92,4% blir det, om vi räknar bort de vakter som bara spadat <5 matcher, faktiskt plats 13 för Anders Nilly Nilsson:-)

En sådan lista toppas av Henrik Lundqvist som är sagolikt bra i år - 94,6% efter 17 spelade matcher och inte svårt att förstå varför Rangers leder ligan. Skulle de ta Stanley Cup blir nog King Henrik odödlig i the Big Apple.

De svenska vakterna som haft spade hittills i NHL 2015/2016:

• Jhonas Enroth 96,4% på drygt 4 matcher. LA Kings
• Henrik Lundqvist 94,6% 17 matcher NY Rangers
• Linus Ullmark 92,5% drygt 8 matcher Buffalo
• Robin Lehner 91,7% 0,5 match för Buffalo
• Jonas Gustavsson 91,4% 5 matcher för Boston
• Anders Lindbäck 90,9% 7 matcher för Arizona
• Anders Nilsson 90,8% 10 matcher för Oilers
• Jacob Markström 90,3% 3 matcher för Vancouver
• Eddie Läck 87,5% 6 matcher för Carolina

Klart att det är lättare att vakta för vissa lag men de ovanstående har släppt in ungefär lika många mål med undantag för LA Kings och NY Rangers som släppt in betydligt färre mål än andra lag. Å andra sidan beror det förstås också på vakten i fråga med Henke i Rangers som illustrativt exempel.

Men nio svenska vakter som hållit NHL-spade i år!

Läste nyss några hockey-"experter" som diskuterade varför vi har lägre räddningsprocent i Elitserien SHL numera - de hittade ingen förklaring men gissade på skymningar - fast jag kan undra om förklaringen inte finns i den mening jag skrev, innan jag skrev denna mening?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Knegare: Tack:-) Hemligheten ligger i att inte ta det för allvarligt.

Just nu sitter jag och läser in underlag inför ett startmöte i morgon, har samtidigt uppe Ulfven-Pölsan på en monitor och bakom mig testar jag nya högtalare - oj vilket ljud:-) Kollar emellanåt av mailen, samt uppdateringar om Nilly inför kvällens match mot Hurricanes, samt snacket och skriver svar som nu:-)

Antagligen skulle jag tycka att detta simultana pysslande lät galet, om det gällde någon annan - själv skulle jag nog somna om jag höll mig till bara en enda aktivitet. I så fall ska den vara extremt intensivt intressant - som att Luleå Hockey spelar typ;-)
Kommentera