Luleå HF

115820 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1725003

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Wilhelmsson: Jo, lillgrabben verkar ju förnuftig. Vi får hoppas att han kan behålla förnuftet trots det lokala trycket:-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Som jag tidigare skrivit är jag imponerad över att Apan kan fortsätta hålla sig på Sverigetopp, trots att de förlorat så många viktiga spelare speciellt våren 2014, även om de förstås förlorade svenska mästerskapet till Läjkrarna i fjol, åkt ur CHL i semi i fjol samt kvart i år, och vare sig seriesegern eller SM kan anses självklart i år.

Men det har ju kostat på och man har fått köpa spelare som inte alls hållit måttet och fått skeppats. Mikko Lehtonen fick sparkas redan under säsong. Daniel Widing lågpresterade och släpptes till Tyskland. Kabanov knyckte man från MooDoo och han gick inledningsvis bra men sedan han tacklats sönder ville han inte anstränga sig längre och fick dra. Martin Sevc fungerade inledningsvis men mot slutet blev han bindgalen och kunde inte has i möblerade rum. Nick Sörensen var sjukskriven i stort sett säsongen igenom och fick dra. Anton Karlsson dög inte och drog. Rob Schremp vad latast av alla och fick också dra.

Egentligen är det väl bara Calof och Zackrisson som varit genomgående bra värvningar och fortsätter. Inte så bra träffrekvens.

Sedan har man Pesonen som väl levererat, även om han anser sig själv för "fin" för att behöva ge sig in framför mål. men man börjar undra mot slutet och nu är han också långtidsskadad. Vi har ju också Ritola, som inleder med att vara långtidsborta men nu är med, hur länge det nu kan vara; vi får se.

Och nu faller nästa. Broadhurst sparkas (länk).

Som sagt. Imponerande att man trots så många misslyckade värvningar ändå lyckas hålla sig så lyckade. Men jag är tveksam till hur det kan räcka i år. Kanske förlorar de seriesegern till Lustan. Och detta nu är bäl inte bara Lustan utan dessutom Pungen och kanske Luleå lag som kan gå bättre i SM...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Har funderat på Wallys utvisningar för "diving".

Och jag ifrågasätter om detta är en reglering vi vill ha.

De utvisningar för diving som utdelats på senare tid handlar ju i stort sett om förstärkningar. Det vill säga att en spelare blivit utsatt för en felaktighet som ska leda till utvisning och då bedöms det att han överreagerade och därför ska han visas ut.

Men varför?

Om man redan har avgjort att en spelare felat och ska visas ut, har åtminstone jag uppfattningen att den som blivit utsatt för detta knappast bör straffas eftersom det är den som startar det hela genom att fela som är den skyldige.

Med diving skulle jag vilja se det definierat sm att den förste spelaren har INTE begått ett regelbrott som ska medföra utvisning, men den som blir utsatt för något juste försöker fuska sig till en utvisning på motståndaren. Och då är det en helt annan sak förstås.

I de värsta formerna handlar det om sådant som en lagkapten för Apan - fläskberget - samt en annan apspelare - Lee Goren gjort, nämligen att kasta sig bakåt simulerande att de fått ett slag på käften, fast inget sådant hänt.

Då talar vi om riktigt och överlagt osportsligt fusk och brott mot spelets idé som är så maligna att vederbörande i efterhand borde få långtidsavstängningar.

Jag noterar att det handlar om Apor, utan att dra några slutsatser om det. Eller åtminstone utan att presentera någon slutsats.

Men man undrar ju hur en klubb till en sådan viktig roll som lagkapten utser en fuskare. Vad säger det om klubben?

När det gäller förstärkningar som Wallys undrar jag verkligen om de ska bestraffas?
Kommentera