Luleå HF

115757 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1725042

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Som jag tidigare skrivit är jag imponerad över att Apan kan fortsätta hålla sig på Sverigetopp, trots att de förlorat så många viktiga spelare speciellt våren 2014, även om de förstås förlorade svenska mästerskapet till Läjkrarna i fjol, åkt ur CHL i semi i fjol samt kvart i år, och vare sig seriesegern eller SM kan anses självklart i år.

Men det har ju kostat på och man har fått köpa spelare som inte alls hållit måttet och fått skeppats. Mikko Lehtonen fick sparkas redan under säsong. Daniel Widing lågpresterade och släpptes till Tyskland. Kabanov knyckte man från MooDoo och han gick inledningsvis bra men sedan han tacklats sönder ville han inte anstränga sig längre och fick dra. Martin Sevc fungerade inledningsvis men mot slutet blev han bindgalen och kunde inte has i möblerade rum. Nick Sörensen var sjukskriven i stort sett säsongen igenom och fick dra. Anton Karlsson dög inte och drog. Rob Schremp vad latast av alla och fick också dra.

Egentligen är det väl bara Calof och Zackrisson som varit genomgående bra värvningar och fortsätter. Inte så bra träffrekvens.

Sedan har man Pesonen som väl levererat, även om han anser sig själv för "fin" för att behöva ge sig in framför mål. men man börjar undra mot slutet och nu är han också långtidsskadad. Vi har ju också Ritola, som inleder med att vara långtidsborta men nu är med, hur länge det nu kan vara; vi får se.

Och nu faller nästa. Broadhurst sparkas (länk).

Som sagt. Imponerande att man trots så många misslyckade värvningar ändå lyckas hålla sig så lyckade. Men jag är tveksam till hur det kan räcka i år. Kanske förlorar de seriesegern till Lustan. Och detta nu är bäl inte bara Lustan utan dessutom Pungen och kanske Luleå lag som kan gå bättre i SM...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Häromdagen diskuterade jag att Apan sparkade Broadhurst och påpekade att man misslyckats med majoriteten värvningar senaste två åren.

Jag skrev att "Egentligen är det väl bara Calof och Zackrisson som varit genomgående bra värvningar och fortsätter. Inte så bra träffrekvens....Kabanov knyckte man från MooDoo och han gick inledningsvis bra men sedan han tacklats sönder ville han inte anstränga sig längre och fick dra."

Någon berättade att någon självutnämnd s k aphockeyexpert - hur nu en sådan paradoxal beteckning kan förekomma? - invänt mot mitt påstående och hävdade att "Kabanov hade minsann varit jättebraig säsongen igenom, så det så!"

Jaså?

Ja, att slå en "ap-expert" på fingrarna när det gäller hockey är ju ingen match för oss norrbottningar. Inte ens när det gäller Aplaget, som vi förstås kan mer om, än den s k ap-experten.

Nedanstående sifferinnehåll har jag inte exakt detaljkontrollerat, så viktigt var det inte att slösa tid, men de kan vara helt korrekta eller så är de väldigt lite avvikande från det jag presenterar. Vilket är tillräckligt för att slå "apexperten" få halvdussinet fingrar.

Säsongen 2014-15

1. Kabanov lirar första 27 matcherna, ungefär halva serien, och lyckas bra. Han får 22 poäng på de matcherna.

2. Sedan knäcker han några av sina revben etc efter att ha tagit emot en monstertackling som dock betraktades som juste fastän apdoktorn var ute i media och gjorde bort sig genom att yra om "risk för avsliten ryggmärg" och annat dravel för att mygelartat försöka tvinga förbundet till avstängningar.

3. I slutet av säsongen kommer Kanaov tillbaka. Han är en blek skugga. Går först in i förstalinan men märks inte, flyttas nedåt, till slut är han i följande fjärdelina: 7. Kabanov, Kirill 44. Schremp, Rob 14. Widing, Daniel" och alla som hajar ett jota inser att det är en strafflina bestående av värdelösa överbetalade värvningar; en lina man satte ihop när värsta skräckexemplet Mikko Lehtonen redan sparkats. Till slut ids man inte ens ha Kabanov placerad i lina, han blir 13e forward bara. Under seriens sista 16 matcher skrapar Kabanov ihop 7 poäng.

4. Kabanov får trots det spela i slutspelet. Jag talar om det slutspel då Apans huvudtränare Wallson upprepade gånger vid intervju efter matcher förklarade att han var fruktansvärd besviken och förbannad över spelare som vägrade göra sitt jobb på isen... Kabanov gjorde några poäng under slutspelet - men ÅTTA! Apspelare gjorde fler poäng än Kabanossen.

Och med dessa fakta stänger vi butiken "Pulvrisera Aåexperter" för dagen, sedan alla läsare fått klart för sig vem som kan Apan bäst: en sektmedlem, eller en utomstående objektiv?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Nu är ju elpriset rekordlågt, dvs dess störste sponsor kanske inte kan pytsa in oändligt med energi i laget? Hur länge håller det , ekonomiskt? Publiken är väl ingen stor kassako.
Apropå KO , är detta släkt till dig? :-) Ikväll ska det mjölkas snaskigheter!
Kommentera