Luleå HF

115756 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1725060

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Nu är ju elpriset rekordlågt, dvs dess störste sponsor kanske inte kan pytsa in oändligt med energi i laget? Hur länge håller det , ekonomiskt? Publiken är väl ingen stor kassako.
Apropå KO , är detta släkt till dig? :-) Ikväll ska det mjölkas snaskigheter!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
zigge: Jo, det blir spännande. Apa Kraft AB dvs Apkommunen, som äger bolaget, tankar ju årligen över 10 miljoner till Apklubben, väsentligen utan motprestation med motiveringen att "det är vår uppfattning att Apschtaans apor tycker att det är en god idé".

Vad de som inte kan utnyttja krympande kommunal skola, förskola, socialtjänst m m framkommer inte.

Apan tankar årligen över 10 miljoner till sitt sparkonto, efter att ha förklarat att "de gått plus genom att vara så ekonomiskt smarta. Det handlar alltså om kommunens årliga bidrag, som Apklubben inte behöver, och därför lägger in på sitt sparkonto som nu växt till >50 miljoner, tack snälla Apkommun.

Nu talar vi bara Apkraftbolagets årliga överföring av pengar till Apklubben. Aplommunens totala stöd är förstås större och en granskning av SHLs klubbar 2015 visade ju att Apan är den klubb som tar emot i särklass mest pengar från den egna kommunen, eller, som de uttyckte saken "landets överlägset mest kommunaldopade förening".

Så pengar har de. Och lägger dem på hög. Just detta att spara pengar, guld och diamanter är ju per definition det som avses med uttrycket "mammondyrkan". Så mycket lustigare att Ulf-Ture )en notorisk näthulligan med lånta Apfjärdar) förföljer andra klubbar med öknamn som "Mammondyrkare!" när det är helt klart att den klubb som i åratal uppfört sig som en mammondyrkare är just Apan.

Så än så länge har de gott om pengar, även om de har krympande publik och självfallet aldrig skulle kunna överleva på publikintäkter, så innan deadline om ett par veckor är jag säker på att de kommer att köpa in spelare i jakten på ännu en serieseger och ännu ett SM.

Vem de köper? Det vet ingen. Men jag skulle inte bli överraskad om de kastar in de miljoner som krävs för att lösa Jocke Lindström från hans kontrakt med KHL. Jocke som poängmässigt tidigare varit ledande i SHL stack ju till NHL igen men misslyckades fullständigt och i år plockades han in hos SKA och där har det gått lika dåligt; de sparkar honom efter denna vår. Men i Sverige har han ju fungerat och skulle med stor sannolikhet gå in direkt och bli en rejäl förstärkning för Apan. Apan plockade ju in fläskberget Hollywood, som hade misslyckats i SKA inför den här säsongen och pyntar 250-300 000 i månaden för honom, men han har ju fortsatt misslyckas förstås. Men det indikerar ju att de mycket väl kan göra en liknande grej igen.

Och om Arladirektören. Han som har en halv miljon - som två fläskberg - i månadslön. Javisst är det jag! En halv mille i månaden tackar man inte nej till;-)

Tillägg! Jocke verkar ha målat igen! Klistrar in följande, som jag stulit från Hockeysverige:

Joakim Lindström har långt ifrån en bra säsong i KHL bakom sig och den senaste tiden har han suttit på läktaren betydligt oftare än han spelat för storklubben SKA.

På onsdagen fick han chansen mot Avtomobilist efter att inte ha spelat på de tre senaste matcherna. Han fick chansen med Jarno Koskiranta och Steve Moses och sköt också ett av målen i matchen.
Kommentera