Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1742049

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Elaka, fysiska, bestämda. Det här var Luleå Hockeys typ av hockey, kommenterar/citerar Hockeysverige helt korrekt.

Jag håller med.

Detta var vad vi väntat oss under första matchen, då Luleå mer såg ut att försöka spela Köplustahockey, och iofs gjorde det bra, men det kändes chanslöst att i en lång rad matcher kunna matcha de som är bäst på Lustahockey, Lustan. Även om Luleå som sagt var överraskande bra på det.

Idag såg vi något annat. Det startade på värmningen då Emil sprutade snö på en Lusta ett par gånger för att reta igång "Luleå Hockeys typ av hockey" och det gick utmärkt. Mest lättretad var Crab som sköt puck på Emil, varpå Grana sköt tillbaka och då brakade det loss.

När det brakar loss ställer ett gäng Lustor upp sig, men de är så få medan Luleå har så många.

Det känns som att Luleå där fick halva inne och det präglade matchen.

Ju längre vi spelade, desto oftare kunde Luleå avväpna Lustan effektivt. Vi kunde attackera dem nere i deras zon för att pressa lustorna att ge tillbaka puck och inte komma till anfall., Vi kunde trycka upp dem mot sargen när de skulle in hos oss. Inte hela tiden, men tillräckligt ofta för att detta skulle bli "Luleå Hockeys typ av hockey."

Hur långt håller det?

Jag vet inte. Min uppfattning är att om Lustan kan hålla sig kalla blir det svårt för oss att stoppa dem. Den här gången gick det. Men nu vet Lustan om det och borde ha fullt klart för sig vilken hockey de måste undvika.

Försöker de stå emot fysiskt förlorar de. Men åker de skridskor har de stor chans att skölja över oss med så snabba anfallsvågor att vi inte hinner med.

Kan Roger få Lustorna att inse det på två dagar?

Troligen. Men inte bombsäkert. Intressant är också att Joel spelade väldigt liten tid under matchen och när han spelade, var han bara en skugga av sitt verkliga jag. Förstås ett enormt avbräck för Lustan.

Inför säsongen köpte vi in Sweatt, Micflikier och Rajala för att de skulle ösa in mål och vinna matcherna för oss. Med dessa i spel och i den form vi väntat oss - ja, då skulle jag vara tämligen säker på att vi skulle ta Lustan.

Men utan dessa tre (dvs Rajala är förvisso med men han lyckas sällan bidra)?

Då kan vi vinna en match, som vi gjorde idag, men knappast många fler. Tror jag.

Min gissning är att om Lustan är smarta nog går de inte i fällan en gång till men utmanövrerar oss.

Men jag har gärna fel.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Kan man vinna 4 matcher i en semifinal där enda taktiken för att göra mål bestå i att kasta iväg slumppuckar och hoppas på att trafik framför mål ska räcka för att målvakten ska missa att rädda.

Min känsla är nej då för mycket beror på slumpen.
Kommentera