Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1758439

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Öh du! Rättelse angående Jimmie i SKA...hans vara eller inte vara i att spela schysst torde du veta vad jag tycker(skandalöst att ha en kapten som slänger sig som han gör...min åsikt). Åter till hans vara i SKA var allt annat än lite speltid. Endast tre spelare i laget som hade mer speltid...flest byten per match i snitt...tacklades mest...blockerade flest skott...å flest spelade matcher.

Å sen Jockes säsong var betydligt mindre lyckad...en helt annan "story"

Fast åter till Jimmie å hans rent av skandallösa beteende som borde bestraffas HELVETISKT hårdare i Svensk hokky...ja inte bara han utan alla som sysslar med skiten.

Var tidigare även fanatisk supporter av Man United...hade stenkoll på förutom A-laget även reservlaget plus juniorlaget. Men intresset dog ut sen Engelsmännen var tvungen att haka på resten av världen då det gäller "Hollywood" fasonerna. Har för mig att Ferguson å Wenger hade stormöte med FA å andra tränare å General managers i de två högsta serierna i England efter säsongen 1996 om att dom också skulle börja filma som resten av världen gjorde. Det blev nerröstat utav bara fan så då tog dom kontakt med Platini å UEFA men därifrån kom det bara fram att filmningar tillhör fotbollen. Så det var bara att gilla läget.

Å nu verkar det som det kommer mer å mer inom hokkyn också...åtminstone den Europeiska delen...å just detta faktum gör att sett ur min synvinkel så håller intresset för hokkyn börjar tyna bort. För faktum är att ALLA lag har spelare som gärna när nöden "kräver" dyker lite extra lätt...å i mitt tycke är det en form av doping(fusk)

I Skellefte utan tvekan Jimmie...men kommer ihåg 8-1 matchen mot Färjestad 13/14 där Forssell gjorde en Anja Pärssons säl...förjävligt att en spelare som Erik gör sån skit. Ett annat minne är Christian Berglund som sjönk ihop likt skjuten av en älgstudsare när Niclas Burström(lättast i SHL) höll handsken i ryggslutet...nä fy FAAN!!

Har länkat till Garpenlövs krönika i ämnet tidigare...men behöver upprepas...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Knegare: Håller med du. Är osportsligt och generande att se filmningar. De som pysslar med sådant är väldigt ojusta mot motståndare, publik och spelets idé.

Du har förstås rätt och jag fel om fläskbergets insatser i SKA. Visst spelade han, där har jag fel, det var Jocke som fick syna läktaren då och då. Men poängproduktionen för fläskberget var...inte imponerande.

En trist variant är "förstärkningar" och då menar jag inte filmningar-förstärkningar utan klara regelbrott som begås av en motståndare, men som zebrorna inte upptäcker eller inte bryr sig om att döma för. Att spelarna då förstärker konsekvens har jag svårt att ogilla och menar att det säger mer om domarna som dåliga än om förstärkarna som filmare.

Men det är tilltagande svårt att säga vad som är vad.

De som filmar på riktigt, typ det som fläskberget och Lee Goren gjort - tyvärr då som spelare i Apan - det är rejält elakt och fusk, helt enkelt och för sådana "insatser" tycker jag att de dömande organen ska döma i efterhand och till märkbara avstängningar. Sådana fuskare vill vi inte se på isen.

Apropos se, är det en hel del störningar på SVT24 som sänder Luleås match och man är nästan tacksam eftersom det innebär att man inte ser en match - som Luleå fortfarande, efter två perioder, ligger under i med 0-1.

Detta trots att vi vann skotten i andra perioden med hela 18-3. Men inga mål. Till saken hör att vi just nu har PP för fjärde gången utan att måla, och senast mot Berlin hade vi väl 5-6 PP med bara 1 mål.

Vi inleder tredje perioden snart, då med PP för Luleå, men...

Läjkrarna lyckades förlora i sudd mot ett lag från Vitryssland idag. Så kan det gå.

Men Luleå Hockey är fortfarande det enda svenska lag i årets CHL som lämnat en match med 0 poäng. Och idag kanske vi gör det för andra gången. På två chanser...

Borta i Mocka fick mApkyss ta spaden för Spartak mot Jokerit idag. Spartak vann skotten med 31-26, men Jokerit vann matchen med 2-1.

mApkyc har inlett "stabilt" i Spartak. Fått ta spade i tre matcher, tre förluster.

Sepåfan. Tredje perioden går igång och Luleå kvitterar i PP. Det är "PP-fantomen" Mouillierat som återigen PP-målar, men han petade bara på en puck som en finsk back slog in i eget mål, och pucken gled långsamt in bakom finske vakt fast Apmonstret 70-åriga syrra skulle ha räddat, om hon sett "skottet".

Ett riktigt turmål bara, men det är klart att dominerar man så starkt så får man chanser till turmål, dominerar man inte, får man inte de chanserna ens. Fast bara lite;-)

Nå, lite hopp nu iaf. Kom igen nu, Luleå! Proppen ur!
Kommentera