Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1770566

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
APSANNING!

Vad är det, frågar sig de som inte vet. Då talar vi klarspråk: En Apsanning är det som vi andra kallar lögn. Inte en diskutabel tolkning, en sak man kan ha olika uppfattningar om. Utan en ren och skär lögn.

Apan har byggt upp sekten på så vis att när översteprästen förklarat läget, det vill säga uttalat en Apsanning, då är diskussionen över. Då ska samtliga apor i sekten sluta leden bakom denna apsannining och ingen får uttrycka mågon annan mening - då är dennes tid i sekten räknad för då är denne en kättare, en utstöttning. Vill man ha reda på den sanna Apsanningen öppnar man sektbladet Norran där denna lögn förlåt Apsanning predikas.

Vi tar ett exempel.

APSANNINGEN OM VARFÖR HANSES SPARKADES?

Före sommaren övertalade Apan den mediokre vakten hanses att skriva ett nytt och ettårigt avtal med klubben. Tveksamt beslut ansåg vi utomstående. Men Apan sade såväl öga mot öga i enrum med hanses, som offentligt i media gång efter gång att de var utomordentligt nöjda med hanses och skulle satsa på honom och lindvall och definitivt inte skaffa någon ytterligare vakt.

Så vad händer?

Någon vecka före seriestart kallar Apan in Hanses och förklarar att han har 15 minuter på sig att städa ur sitt skåp i A-lagets omklädningsrum.

Varför?

Jo, säger Näsan - och nu kommer en Apsanning som heter duga! - det är så att nyss ringde en egent och erbjöd oss billigt en målvakt som spelade i NHL förra säsongen. Ett erbjudande som vi inte kunde säga nej till.

För mig tog det mindre än en sekund att identifiera en tvättäkta Apsanning och jag förklarade omedelbart att naturligtvis har Apan gjort sitt yttersta för att hitta en stark vakt att köpa in. Så j-a dumma kan de inte vara att de inbillar sig att hanses/lindvall ska fixa detta. Nej, de har sökt som fan och eftersom de först i sista stund lyckades med sin desperata jakt har de säkert bjudit högre och högre lön till någon av tillgängliga bra vakter inte kunnat stå emot.

Men Appravda, sektbladet Norran körde ut Apprästernas Apsanning helt okritiskt och alla supportrar jublada över den nye vakten och beklagade stackars hanses "men Apan kunde inte stå emot erbjudandet".

Hanses är ju strandsatt. Strax före säsongstart får han sparken. Alla andra lag i olika divisioner har sedan länge avtalat med vakter så nu har han inget jobb kommande år. Är det hans karriär som går åt helvete? Nej, efter några veckor erbjuder sig MooDoo att ta in honom. Men det blir inget? Varför? Jo, eftersom Apan kräver att MooDoo tar över HELA betalningen för den lön de avtalat med hanses.

Nu hör det till saken att så gör man inte. I alla klubbar är det normala att har man ett avtal med en spelare som man sedan sparkar brukar en klubb, som är beredd att ta emot honom, få betala halva lönen eller liknande. Medan den klubb som sparkat står för andra halvan. Men inte snål-Apan. Landets rikaste hockeyklubb ska ha VARENDA ÖRE. Annars tar de hellre förlusten att betala ett års lön för hanses och sänka hans karriär. Några veckor senare ger MooDoo upp och tar över hanses till en SHL-lön.

Trevligt uppförande av en klubb som hävdar sig ha en värdegrunnnnnd. D v s en samling moraliska riktlinjer som klubben ska verka efter.

SANNINGEN OM VARFÖR HANSES SPARKADES!

Jag har ju påstått att sanningen var den att Apan leta i hemlighet efter ersättare medan de ljög för hanses och påstod "inga problem. du är vår vakt. vi söker ingen annan.".

Jag slöt mig till den bedömningen eftersom jag ansåg det helt otänkbart att Ortios agent plötsligt fått för sig att "Vi ringer Apan (som förklarat att de är helt nöjda med sina vakter) och bjuder ut dig till REA-pris. Så okunnig är jag inte att jag går på en sådan lätt, speciellt inte när den kommer ut som Apsanning.

Idag kommer nya fakta upp i dagen (länk).

Vi talar om Anders Lindbäck. Duktig f d Pölsavakt som tillhör de många duktiga svenska vakter som försöker få ny plats i NHL. Intervju med Sexpressen:

- Det jag kan säga är väl att jag fått bud från olika ligor i Europa men det har varit under en tid då jag hoppats på att få en chans att spela i Nordamerika.
- Enligt uppgifter till SportExpressen försökte Skellefteå värva dig precis innan seriestarten och du erbjöds ett kontrakt som du tackade nej till. I stället valde klubben att plocka in finländaren Joni Ortio. Vad kan du säga om Skellefteås intresse?
- Jag vill inte prata om enskilda klubbar.

Alla som har något i huvudet inser att Apan i hemlighet jagat olika vakter och att de fullkomligt skitit i att de satt hanses på pottkanten.

Hatbrottslingen kan förklara det för sidekicken i Övik som inte lär begripa.

Näsan visar med all önskvärd tydlighet att när det gäller värdegrunnnnd och Apsanningar är han inte ett dugg bättre än övriga Apor.

Kan verkligen hockeymedia blunda för den ovan beskrivna Apsanningen? Nå, vi vet ju vad som kommer att hända.

Om media tar upp hanses-gate väljer Apan en av två alternativ.

Antingen plockar de fram den nyttige idioten Fehlman, som kommer ut med boken "Så hittade Ortios agent Näsans telefonnummer" i vilken han kommer att förklara att "genom journalistisk insats har jag hittat ett flertal inbördes oberoende anonyma vittnen som intygar att Näsans version är korrekt."

Eller så släpper de fram gruvarbetarna featuring CryBert med We shall overcome.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Noterar att de båda hatbrottslingarna punktmarkerar det jag skriver i Luleåboken för att lägga in egna, förvirrade kommentarer i Apboken.

Nå. Det finns en färsk nyhet som de hoppas ska försvinna. Det kommer den inte att göra för här kommer den igen.

Hanses kontrakt gick ut sommaren 2016. Då övertalades han att skriva på ett nytt ettårigt kontrakt med Apan. Privat öga mot öga med hanses och likaså offentligt förklarade Näsan gång efter gång att Apan var fullständigt nöjda med sitt målvaktspar. Och så fortsatte de till någon vecka innan seriestart.

Då kom Näsan plötsligt ut ur garderoben och påstod att "vi fick plötsligt ett erbjudande vi inte kunde säga nej till. Vi erbjöds helt oväntat Ortio, som vaktade i NHL i fjol, och vi kan inte tacka nej. Hanses får sparken."

Hanses sattes på pottan. Alla lag hade ju redan fyllt sina lag och skrivit kontrakt med vakter. Så småningom var dock MooDoo villiga att ta in hanses, men Apan krävde att allsvenska MooDoo skulle ta över hela SHL-lönen för hanses och vägrade släppa honom till dess att de luggat stackars MooDoo på den.

Hela historien om "vi fick helt oväntat ett förslag" har ju låtit lögnaktig från början till slut.

Nu har det dessvärre blivit känt att Apan jagade köpevakter som galningar och trissade upp bud efter bud för att lura till sig någon. Några veckor före säsongsstart var de desperata och då gav de Anders Lindbäck ett guldkantat förslag, men Lindbäck tackade nej. Ett par dagar senare offentliggjordes kontraktet med Orio. Vi inser att Apan då höjde budet markant för att de var tvungna att ha honom.

Apan har alltså för vilken gång i ordningen beslagits med lögn. Men apsupportrarna och sektens språkrör Norran kniper käft, ty de är drillade i sektmentaliteten att aldrig kritisera Apan.

Hyggligt mot hanses. Hanses-gate blir förstås känt i hela hockey-Sverige och efter Apans anor av att utse syndabockar och förklara dem för kättare kan man räkna med att det blir allt svårare att lura till sig köpespelare och unga talanger.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vi tar väl en titt på fläskbergets senaste våldsamma attack på målvakt.

Grejen är den att en apback laddar för skott uppifrån sargen vid blå och Gustafsson tänker helt elakt ta pucken. Då tycker fläskberget att det är en god idé att tackla omkull vakten, för att "förbättra" chanserna att pucken går i mål.

Tyvärr för fläskberget står zebran denna gång bra placerad och visar omedelbart ut fläskberget.

Då skäller Apans lagkapten (fläskberget) ut zebran rejält: va ett misstag juh!
Kommentera