Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1772215

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Tror inte Amner kommer tillbaka till Luleå, det är bättre satsa på våra junisbackar.
Problemet är väl egentligen att vi värvat både Schira och Todd att styra PP trots att båda saknar både skott, passningspel och spelsinne för en sådan uppgift. Todd känns inte som en back överhuvudtaget utan snarare som en ytterforward.

Som vårat lag ser ut idag så skulle jag helst vilja ha Jaros på point för han har i alla fall ett skott. Som spelfördelare på högerkanten känns i dagsläget Lundeström som bästa alternativet. Speciellt som Kennedy visat sig vara en flopp i klass med Bajens videojuggar.

Men det är inte speciellt realistiskt att tro det kommer hända.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Lindberg Råkkar: Hmm, låter intressant.

Imponerande förresten hur Lundeström går från klarhet till klarhet. Hoppas verkligen att han inte drar omedelbart efter draften som tack och lov blir först om knappt två år.

Håller med du om behovet av en back med skott. Tycker att Luleås PP i flera säsonger nu varit rejält hämmat eftersom vi inte i PP har hotet av en back som kan skjuta direkt och bra. Senast var det väl Niinimaa om vi inte räknar Robin Jonssons underbara once in a lifetime.

Men eftersom alla motståndarlags boxar vet att vi är tämligen värdelösa från blå kan de utan vidare ligga lågt och koncentrera sig på att ta bort spelare från höger-vänster eller bakom buren plus killen framför målgården. Kommer det ett pass upp till bak vid blå är risken för mål ändå minimal. Dock något bättre nu än för några år sedan, när samtliga PP saknade förmågan att ens försöka klippa till utan måste lägga pucken tillrätta först och förlora tid med följd att eventuella möjligheter rann ut i sanden. Backar som kan klippa till direkt och snabbt passningsspel på blad känns som den gordiska knuten för ett starkt PP. Utan det...

Men Jaros låter som en god idé.

När det gäller Kennedy behöver det lossna för honom snart, annars...ter sig liknelsen med videojuggarna tyvärr rättvis.

Hur tror du det går för Anders i natt då? Matchen börjar om en halvtimme:-)
Kommentera