Luleå HF

115829 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1775610

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
lifesson: Intressant bollning och jag tycker du resonerar rätt. Och i så fall har vi nog följande kandidater:
• Frölunda?
• Warulfven?
• Pölsan??

När det gäller Luleå kan jag själv räkna bort oss. I alla fall som det ser ut nu. Hade vi i stället för "stjärnvärvningarna" Kennedy och Mouillierat haft kvar Granström och gärna MicFlickier, eller åtminstone Petrell hade vi nog haft en liten chans. På målvakts- och Backsidan tror jag absolut detta skulle räcka, men bland linorna ser jag bara Sweatt som stjärna med säkrad produktion, även om t ex Junttila och också Emanuelsson och Falk tillfört bra. Men några stjärnor till skulle behövts, för att sätta ihop en stark förstalina och ett fungerande powerplay. Nej, vi kan inte konkurrera om Gludet, om nu inte Kennedy och Mouillierat skeppas och ersätts av några stjärnor. Men i så fall undrar man varför det inte gjordes från början? En from förhoppning kunde förstås vara att Osten plockade in de pojkarna på en tryout och hårdbevakar KHL för att plocka in starka ersättare när det frigörs från den tjolahoppligan.

Pölsan kanske inte, men de är luriga och får de ordning på ett grymt PP - med Gundersson finns ju förutsättningar - kan de bli mäktiga.

Warulfven går ju starkt sedan en tid. Vi lyckades ju torska mot dem, men igen-kligen tyckte jag nog att vi kontrollerade dem ganska bra, fast de vann.

Frölunda? Lite svårt att veta exakt hur bra ni är. Vi ska ju upp till bevis på en B2B senare i höst och det blir intressant:-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja det är intressant att bolla lite tankar så här ibland. Ja de kandidaterna skriver jag under på. Linköping har underpresterat så här långt tycker jag. Deras forwards kan nog mycket bättre än hittills. Får de igång försvarsspelet så kan det säkert lossna för dem. Jag tror lite på Linköping ändå. Luleå var väl i ungefär samma sits förra året vid denna tidpunkt. Fick ju till det riktigt bra efter det. Så bland de fem kandidaterna tror jag vinnaren finns. FBK, BIF, VF top 3. Med LHC och LHF som bubblare. Jo den B2B blir intressant. Kommer nog se ut som det brukar. Men jag har ju redan tippat att Luleå tar minst 4 poäng där. Kommer nog alltid ha kvar lite Luleå ångest som sipprar ut när det är dags för match. =)
Kommentera