Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1784852

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Knegare: Fråga. När vi nu sett hur Apwallson uppfört sig i Luleå och Tornio - varför skulle vi anta att han varit snövit gentemot burkölens pojkar?

Ska vi tro att vid sidan av din kollegas som Öhman har också Wallmark, Andersson, Ädelgran, Aho, Grundström och andra helt av sig själv "kommit på" att vi drar till Apschtaan? Apwallson kanske hade glömt riktnumret till ume?

Noterar att senaste åren har det blivit riktigt tunt med burkölenpojkar som drar till Apan. Vad tror du det beror på? Burkölen har slut på talanger? Eller har kunskapen om hur de blir behandlade i Apschtaan "vaccinerat" dem mot flyttankar norrut?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Kan ju också bero på att löven börjar få ordning på gymnasiet.

Men enligt dig så ALLA utsocknes grabbar som spelar i t.ex Lule aldrig blivit kontaktade av just Lule hf...utan självmant kommit å knackat på dörren för att vilja spela med er och i alla andra klubbar i Sverige...utom just Skellefte där ledare endast värvar spelare genom att säga komsi komsi...

En annan anledning är ju som i förklaringen jag skrev om tidigare "hatet" som är så in i h-vete ingrott mellan klubbarna...å som jag sett det då jag jobbar på en av de största arbetsplatserna i Umeå där ett flertal knattetränare florerat genom mina dryga 30 år här. Å hatet från Umeå är större än viseversa...för hur kan en klubb med "knegaranor" ha ett lag i högsta serien å desutom fler guld än i perfekta klubben löven. I vissa kretsar på mitt jobb så sägs det att pappa Wallmark inte alls var speciellt nöjd att sönerna spelade i Skellefteå...å då inte för nån så kallad rovdrift a lá komsi komsi...utan just för att det var Skellefteå AIK...det i grunden hatade laget då han förmodligen stått i sin ungdom på norra h å vrålat HATA AIK!!

För så jävla dåligt är det ju inte att spela i Skellefte om man tittar på Aho...som förlängt med tre år...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Något som Anders imponerat med i kväll är att han inte står fast i målet utan går ut och plockar långa dumpade genomskärare och, om möjligt, lägger långa pass själv.

Oj, där var en riktigt farlig situation! Anders gick åt sidan för att vara The Wall på en attack och skott därifrån och får kasta sig och sträcka plocken men då åker han omkull och simmar på isen till vänster av målet. Och Karolinerna får in pucken framför målet - först en precis framför målet som slår hål i luften, därefter en annan längre ut, men missar målet som bara vaktas av utespelare innan Anders hunnit tillbaka. Puh!

14 minuter spelade av andra. Karolinerna har varit klart närmare 2-0 än Bufflarna 1-1.

Det här är ju en match bufflarna påstår att de SKA vinna, iaf om de ska slå sig upp till en plats i slutspelet. Men då MÅSTE man göra mål, förstås.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Första perioden spelad i Raleigh och Carolina leder med 1-0, efter att ha haft ett PP samt skotten 7-7.

Målet kom genom en lobb ut från Carolina-zonen och en buffel samt efter honom en karolin åker mot pucken som studsar på isen och buffeln missar den varpå karolinen lirar näste karolin som kommer med och från slottet fyra meter framför Anders pangar in målet. Senare i perioden lite lekstuga hos bufflarna där en karolin från några meter slår pucken högt på stolpen och efter retur följer 3-4 skott från nräa håll till Anders kan lägga beslag på pucken.

Jack Eichel ser ut att vara en eller två nivåer över övriga spelare.

Men som spelet sett ut inte helt orättvist att Karolinerna leder.

Bufflarna får nog skärpa till sig både i försvar och anfall. Karolinerna lirade också igår så någon trötthetsförklaring duger inte.

På Buffelforum några som anser att Nilsson ser bra ut och ingen har lastat honom för målet utan en snubbe som kontinuerligt hackar på honom och hyllar Trump: denne skrev "make a save Nilsson, amirite?" men fick inget stöd.
Kommentera