Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1784851

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Nä det är helt riktigt inte okej...men...angående Puljujärvi så var det ett antal klubbar som gjorde det samma...inte för att försköna Skellefteås insats i det hela men skulle vara intressant om nån av de andra klubbarna fanns i vårat land.

Men det jag till att börja med var vem eller vilka från Ume som blev "övertalad" att börja i Skellefte...då det varit större "rovdrift" till Modo...men det talas det inte ett skit om...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Knegare: När det gäller Puljujärvi kan du nog lugnt räkna bort att Luleå var där och fiskade. Då hade de knappast "glömt" att nämna det och bara pekat ut Apan. Kom ihåg att på den tiden var Apan inget speciellt big deal; de hade bara senaste >30 åren lirat en final och nyss förlorat den.

Luleå hade nog varit en betydligt större konkurrent då; välkänt i norr med mycket matchsamarbete med Kärpät varje år, dessutom så nära Tornio att Jesse i stort sett kunde ha bott kvar hemma och spelat för Luleå eller för den delen tidigt fått pröva seniorspel i Luleås farmarklubb Asplöven - bara en promenad över bron från jesses hemstad Tornio.

Nej, hade också Luleå försökt lura till sig (Sebastion Ahos ord, inte mina) Jesse Puljujärvi när han precis fyllt 13 år, då hade de knappast missat att nämna det.

Förresten, apropos Anton Öhman. Fick han inte lånas hem till Burkölen vid ett tillfälle följt av att Apsupportrarna raaaaasade och därefter på årsmötet krävde att en apspelare aldrig mer skulle lånas ut till Burkölen? Vilket Aplasse J garanterade. Och sedan bröt, så det var tydligen en s k Apsanning.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Knegare: Fråga. När vi nu sett hur Apwallson uppfört sig i Luleå och Tornio - varför skulle vi anta att han varit snövit gentemot burkölens pojkar?

Ska vi tro att vid sidan av din kollegas som Öhman har också Wallmark, Andersson, Ädelgran, Aho, Grundström och andra helt av sig själv "kommit på" att vi drar till Apschtaan? Apwallson kanske hade glömt riktnumret till ume?

Noterar att senaste åren har det blivit riktigt tunt med burkölenpojkar som drar till Apan. Vad tror du det beror på? Burkölen har slut på talanger? Eller har kunskapen om hur de blir behandlade i Apschtaan "vaccinerat" dem mot flyttankar norrut?
Kommentera