Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1798418

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
lifesson: He he, tack för det och jag inser att ni skulle glädjas att bli av med er svåraste motståndare om GLUDet. Hoppas vi kan fixa det till er:-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja det är förmodligen den svåraste motståndaren. Och SAiK gissar jag kan växla upp något mer .Men det är inte det som avgör hur jag tänkte. Jag är nuförtiden aldrig ens säker på att Frölunda ska lyckas passera kvarten. Så okaxig har jag blivit som halvgammal.

Växjö har vunnit ett Guld redan. Det är inte förtjänta av ett till redan anser jag. Det har inte kämpat sig upp i toppen den långa naturliga vägen. Utan helt plötsligt är ett av de lag i Småland man inte ens tänkte på när det handlade om hockey för inte alls många år sedan. Nu ett topplag i SHL med ett Guld på meritlistan.

Precis som Malmö i slutet på 80-talet. Frölunda spenderade ju runt sex år i Division 1 södra + Allsvenskan. Malmö var inte ens påtänkta som något hot ens i Division 1 förens 88-89 då Percy tog fram den stora plånboken och köpte halva FBK och flera Spelare från Björklöven om jag inte minns fel. Ett par säsonger senare tar de 2 raka SM Guld. Medans Frölunda som gick upp en eller 2 säsonger före var ett lindansar lag som var nere och vände i allsvenska kvalserien varannan säsong i 3-4-5 säsonger ungefär.

Det tar tid att etablera sig till ett stabilt elitserielag. Och det tar ytterligare tid och stort jobb i föreningen innan man börjar kunna utmana i toppen på riktigt. Inget illa om Växjö och Malmö. Det har ju såklart gjort rätt för sina föreningar och jobbat hårt ett litet tag iallafall. Men det finns ett antal lag som verkligen gjort jobbet och varit ganska nära att vinna Guld några gånger. Linköping Luleå Står väl närmst på tur tycker jag. I nämnd ordning.

Sen är det Brynäs FBK HV. De har ju varit med hyfsat och aspirerat på Guldet allt som oftast. Men det är inte jätte längesedan de lagen tog Guld SAIK får jag ju räkna in där också om jag ska vara rättvis. Malmö och Djurgården har säkert möjligheten att jobba sig upp i toppskiktet.

Växjö Och Frölunda har ju nytagna Guld. Jag blir ju inte ledsen om Frölunda tar dubbeln nu igen. Men 2 raka SM Guld. händer inte gör ofta. Kanske är dags nu då. hehe. De lag jag inte nämnt har inte riktigt visat tendenserna till att vara och räkna med tycker jag.

Det blev en lång text med litet innehåll =) Bara mina tankar om SHL lagen och deras tur i kön till SM Guldet. Men andra kansker tänker helt annorlunda. Men Gulden tas ju inte i någon rättvisekö . Tur är väl det annars skulle det ju bli förutsägbart och tråkigt.
Kommentera