Luleå HF

115821 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1802082

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
{Basse och Jaca}: Många rätt i båda era inlägg tycker jag. Visst har SHL förhandlat fram en kanonavtal men samtidigt gör de maximalt bra för sig själva och om det är likhetstecken med svensk hockey?

Det tror jag inte. Behöver SHL övriga delar av svensk hockey? Ja, det är väl alla överens om. Får de de, om lagen från allsvenskan och neråt havererar ekonomiskt? Nej, förstås inte. Kan det ske - att de havererar - utan ekonomiskt stöd och om de i praktiken ställs utanför en väsentligen stängd högsta division? Ja, det tror jag.

Vad kommer ligans klubbar att använda de knappt extra miljonerna till?
Säkra soliditeten. Ja, säkert.
Köpa nya utländska spelare? Ja, säkert.

Vi har ju sett utvecklingen från runt 2000 fram till nu och har Elitserien SHL blivit ett bättre "koncept"? Nej, det tycker jag inte.

Varför? Allmänt sämre standard, allmänt sämre spelare, tvåhundra svenska spelare väsentligen de bästa är inte här längre. Och varje klubb blir tvungna ersätta laget med upp till hälften av spelarna varje år. Jag ser försämringen orsakad av rovdriften till AHL/NHL och det i sin tur är en följd av att KHL behåller ryssar i större utsträckning.

Kommer de extra miljonerna till SHL-klubbarna att ändra på det? Det tror jag inte. Det skulle i så fall vara om de lyckas betala och behålla 20-21-åringar något år längre. Kommer det att ske? Tror tyvärr inte det heller. Snarare att ännu fler drar och ersätts av inköpta legoknektar varav några lyckas, de flesta är vare sig till eller i från och några uppträder som Tim Kennedy.

Men jag misstänker att det finns åtminstone en klubb i landet som kommer att svara på hur andra bekymrar sig med svaret att de kommer att gråta hela vägen till banken. Det har man hört från deras supportrar tidigare och det kommer man att höra igen.
Kommentera

Svarskommentarer