Luleå HF

115805 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1812037

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hockeysäsongen börjar rinna ut. Men nu blir kvällarna kyliga och sena gäller inte för vår del av året; det är ju precis tvärtom, tack och lov.

Men de 8 ska bli 4 och sedan 2 innan utdelning av Le Mans, som det heter i Apschtaan.

HV-Warulfven 2-0
Känns klar. Warulfven försöker, men HV är för starka och stabila.

Läjkers-Malmö 1-1
Borde också vara klar nu när läjkrarna kommit in i matchen. Men här är jag inte helt säker - Malmö är ett lag med många härliga styrkor och det ät svårt att spela mot Malmö. Man kan vinna, eller stortorska.

Pölsan-Pungen 2-0
Ja, nu börjar det lukta pölsa i den här kvarten men Pungen kan nog fortfarande sprattla tillbaka och göra kamp om saken.

Frölunda-Apan 1-1
Den mest öppna kvarten, antar jag. Såg länge ut som att Frölunda skulle ta även andra matchen men när zebrorna sviktade och började lyda publiken vände Apan. Viktiga besked ikväll: har Frölunda förstått Apan nu och kan de knyta upp aporna i svansarna?

Om senaste matchen "vilken kamp, vilken fysiskt hockey, ´vilket tufft spel, vilket fult spel, vilken djungels lag!" påstås det tydligen här och där.

Visst, lite tacklingar och lite man-mot-man-situationer, men inte speciellt mycket. Har sett många lunkmatcher i SHL som varit tuffare och mer fysiska.

Däremot var matchen på Apans initiativ fullproppad med detta eländiga påhitt att efter varje avblåsning framför endera målet ska alla apor hoppa på alla frölundaspelare i närheten.

Allvarligt talat. Det ser för bedrövligt ut. T o m generande barnsligt.

Någon gång kan det vara motiverat att ryka ihop efter avblåsning, men varje gång?

Ojoj, där gick signalen, nu måste jag kasta mig på närmaste frölundaspelare och slita i dennes tröja medan jag ser ilsken ut i ansiktet och levererar verbala attacker:

-Du är dum!
-Nej, du är dum!
-Men du är dummare!
-Och du är dummast!
-Och min pappa kan slå din pappa!

För j-a pinsamt.

När man ser sådant elände kan man längta efter damhockey där sådan här apskit inte förekommer. Så slipper publiken sitta ytterligare en halvtimme-timme på match för att glo på "oj, vad arga vi blir när det bli avblåst".

Än värre är det när sådan där after work-hittepå-fysik påverkar zebrorna.

Jag vet igen-kligen inte varför zebrorna ska ge sig in i den där smeten och försöka slita folk från varandra. Ställ er vid sargen och titta på bara, till de ledsnat, och sedan kan ni l lugn och ro visa ut de som orsakar sådan där "ickehockey".

Men jag förstår ju att en del apor förutsätter att zebrorna ska ge sig in i smeten och stoppa det hela. Ta t ex fläskberget och highsticking.
Ingen av dessa två kan slåss. Går de in i en riktig fight får de stryk och blir sänkta. Så deras ageranden syftar inte till att de ska komma till fight, utan förutsätter att zebrorna ska in och stoppa det hela - så kan fläskberget och highsticking fortsätta se arga ut och låtsas som att de är besvikna över att de blev "stoppade" eftersom de minsann ville slåss!

Vi har alla sett hur det ser ut när fläskberget hamnar i en riktig fight. Då försöker han gömma sig bakom zebror för att få så lite stryk som möjligt. Eller slänger han sig direkt på isen för att filma sig till utvisning.

Highsticking har aldrig någonsin varit i fight. Han törs inte. Däremot är han en jävel på att försöka slå in fulslag på en motståndare som en zebra håller i så att motståndaren inte kan röra sig eller försvara sig. Då "törs" highsticking visa hur modig han är. Patetiskt.

I senaste matchen ledsnade zebrorna efter första perioden och talade allvar med kaptenerna. Zebrorna sa att händer det igen kommer vi att

1) visa ut den som startar det hela
2) visa ut den som går in som tredje gubbe

Det var ju ett löjligt löfte. Det var i stort sett alltid apor som startade det hela och det insåg man ju att zebrorna aldrig skulle våga stå för sitt löfte att visa ut apor efter varje avblåsning framför mål följt av arga leken. Så blev det också: zebrorna lät aporna fortsatte detta pinsamma uppträdande.

Att gå in som tredje gubbe i den kalabalik med 6-8 spelare från vardera lag där alla slåss mot alla även om det mer handlar om att slita och bulta och se arg ut, det är knappast möjligt och kan knappast utföras på något rättvist sätt.

Men visst. Zebrorna hittade på att ta ut frölundaspelare för "tredje gubbe"-princip och Vips! fick Apan de PP man behövde för att vinna.

Tydligen är det en j-a apskit de hittat på, att alla ska in och låtsas vilja slåss och se arga ut efter varje avblåsning. Apan kanske fått för sig att det är det som är "fysisk hockey".

Själv tycker jag bara det är förnedrande. Låtsasverksamhet som bara tar tid för publiken och matchen.

Med lite stake hos domare skulle de visa ut apor för "delaying the game" för det där jävla dravlet.

Ja, det är inte precis så att man ser fram emot kvällens match om Apan fortsätter sin bedrövliga "arga leken" isf hockey. Men matchen går ju inte i Apschtaan vilket innebär att Apans möjlighet lura zebror och fuska sig till mygelfördel är begränsad.
Kommentera