Luleå HF

115678 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1812320

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Det låter som att freeloader mentaliteten går långt tillbaka. Kanske nåt i grundvattnet. Din historia skänker ju i alla fall lite ljus över deras "Värdegruunnd" ;-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Powerfade: He he, ja - kanske är det Cryptosporidium som härjar apmagarna?

Som du vet redovisar jag riklig fakta när det gäller besvärande omständigheter rörande Apan; ibland kopplad till Apans ledarskap, tidigare brännvinsjournalisten Fehlman, ibland maligna apsupportrar som aptrollen. Till det onödiga retligheter om sexfingrar och annat jag inte är så stolt över, men detta sistnämnda är verkligen inte mycket jämförelsevis.

Faktum är att Apan är min hockeyklubb nummer två efter Luleå Hockey. Jag har betydligt mer positivt tänk om Apan än negativt. Men även för Luleå adresserar jag emellanåt negativa omständigheter även om det tar mig emot.

Igen-kligen får man nog förstå Apan ur deras speciella omständigheter. På sextiotalet-början sjuttiotalet genomfördes kommunsammanslagningarna i Sverige och Vips! blev Skellefteå norrlands folkrikaste stad och dessutom världens geografiskt näst största stad/kommun. I apschtaan måste de haft väldiga förhoppningar på en ljusnande framtid och själva symbolen hockeylaget var känt och beundrat över landet.

Men sedan har allt gått snett. Luleå, Sundsvall, Gävle och fr a Umeå har passerat och dragit förbi medan Apschtaan har stått still och inte hängt med utan blivit kvar vid vad det igen-kligen är: en liten, liten landsortstad på vischan som är offside för alla och som inge bryr sig om. Till råga på allt kollapsade hockeylaget och har sedan tragglat i träsket i årtionden.

Apans nuvarande uppträdande ska nog ses i den belysningen: den lilla orten som Gud glömde försöker på plats på parnassen med hockeyn som passerkort. Apors dröm om att de inte ska stå kvar på perrongen längre medan verkligheten rusar förbi. Personligen tror jag det är lönlöst, men de hoppas förstås.

Med detta som bakgrund kanske man ska förstå alla övertramp och beklagliga uppträdanden av Apan och Apkommunen.

Uppe i Luleå har vi ju en något påminnande situation. Under alla år var Piteå, Boden och de båda Kirunaklubbarna Norrbottens bästa medan IFK Luleå och Luleå SK inte kunde konkurrera. Sedan slog vi ihop IFK och LSK till Luleå Hockey och seglade ifrån de övriga Norrbottensklubbarna så det stänkte om det.

Alla har inte förlåtit oss.

Boden var ju nära på nittiotalet att nå Elitserien men sedan tappade de allt och konkade t o m. Samtidigt har samtliga fyra regementen lämnat Boden och vidare har garnisionssjukhuset i Boden avvecklats och numera är länslasarettet placerat i Sunderbyn, mitt emellan Luleå och Boden vid Luleåälven. Boden håller alltså på att "avvecklas" och viss avog Boden-Luleå Hockey har ovanstående bakgrund.

Piteå liknande; fr a kunde de inte acceptera att Luleå fr a på nittiotalet drog till sig pitejunisar som t ex renberg, öhlund, holmström, bulan m fl och startade ett krig emot oss. De skrev avtal som farmarklubb med Riktiga AIK. Som sponrades av Mats Holmgrens fastighetsbyrå - där alla i ledningen kom från pite... Under många år vägrade de släppa spelare till Luleå. I stället skulle de ner till Solna för att spela i Riktiga AIk - typexempel janne sandström, men han kom ju snabbt hem till oss ändå.

Det här kriget från visst pitehåll är inte helt över. Gissningsvis drygt hälften minst i pite håller på Luleå Hockey men resten på Apan och det handlar mindre om att hålla på Apan än att kriga mot Luleå. Aplasse Johansson är ju en typisk representant för denna skit och han hade ytterligare anti-Luleå-folk från pite med sig till Apan.

Som en konsekvens av detta har Apan kört en del anti-Luleå senaste tio åren. Typexempel: när de har duktiga junisar som inte får plats i laget men velat bo kvar i närområdet och bett att få gå till Asplöven eller Umeå i Allsvenskan, eller t o m Luleå i Elitserien om vi haft plats. NEJ! har Aplasse och Apan dundrat. Vi vägrar! Du SKA gå till Pite i Division 2 därmed basta! Och de som vägrat har i stället tvingats flytta 100-150 mil nedåt sydbotten t ex i Blekinge.

Den här anti-Luleå-inställningen från Apan har irriterat mig mycket. "anti-tänket" från Apan har ju även körts mot andra klubbar i Norrland och det är förstås bakgrunden till att MooDoo, Timrå och Burkölen diskuterat samverkan för allas bästa, i stället för att konkurrera med varandra. Uppe i norr har vi haft för små resurser för att fixa konkurrenskraftig hockey och sett att vi bör samverka mot de rikare klubbarna i Sydbotten. En syn som vi alla delar - men inte Apan, som för krig mot alla oss andra. Och nu är MooDoo, Timrå och Burkölen nere i Allsvenskan, som illustration på detta.

Ni i Pölsan har ju inte berörts lika mycket och i praktiken fungerar ni snarare som Svealand t ex Västerås, Öret, Eskilstuna och liknande i Stockholms närhet.

Men vi högre upp påverkas av Apans megalomana tendenser och det är bakgrunden till att vi inte blundar för skit från Apan. Det beror INTE på att vi är ideella aphatare utan på att Apans uppförande delvis hotar alla andra hockeyklubbar i norr.
Kommentera