Luleå HF

115825 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1814035

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Livsviktigt för Pungen att få 1-2 innan sista perioden, men det krävdes 5 mot 3 samt en skymning för att de skulle göra mål på Berguven, som innan dess hållit nollan drygt 140 minuter 29 sekunder mot målfarliga, offensiva Pungen.

David Rautio har nu efter fyra matcher och snart en femte 96,32% räddningsprocent vilket är fantastiskt bra.

David är normalt bra och tillhör sedan många år ligans bättre vakter men nu är han bättre än någonsin.

Varför?

Jag ser två anledningar.

1. För det första spelar Pölsan ett alldeles utmärkt och modernt försvarsspel, med spelare som lyckas vara max ett par meter från de spelare de markerar - vilket alla gör i ett solidariskt laget före jaget - och hinner därför fram med klubban för att störa och stryra, dels går de i skottlinje hela tiden, jagar bort motståndare som vill skymma, samt öppnar upp för fri sikt vid långskott.

2. Men David är också betydligt bättre än tidigare.Han är fortsatt väldigt duktig på att stå rätt och vara vägg, men har dessutom ytterligare förbättrat rörligheten. Dels i sidled vilket innebär att han hinner läsa och blir mer sällan skymd, dels är han nästan i Lassi-klass när det gäller att byta position för att stå ivägen för den motståndare som får passet.

Men också något som jag längtat efter i åratal: Rautio kommer snabbt ut 2-3 meter när han behöver. Tidigare stod han ofta kvar och det innebar att det fanns luckor fr a högt, men när han nu kommer ut blir han "två meter lång" och luckorna försvinner.

För att gå ut så långt är det nödvändigt att man har ett perfekt samspel med backarna. För så långt ute blir man vidöppen som en glädjeflicka i avlöningstider för pass till annan motståndare som får halva målet öppet och då måste man räkna med att backarna markerar bort andra spelare.

Detta sista fungerade inte alls lika bra i Luleå som nu i Pölsan.

Härligt att se en Lulevakt ta vaktandet till nästa nivå:-) Berguven har ju passerat 30 och nu tror jag att han kommer att vara en ännu bättre vakt för resten av sin fortsatta förhoppningsvis många år ytterligare karriär.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Pungen får in 2-2 och öser nu på för sin överlevnad denna säsong!
Kommentera