Luleå HF

115757 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1814538

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Att inte försöka värva spelare under pågående säsong försvann nog stegvis efter Bosman-domen i och med att den betyder att kontraktslösa spelare kan flytta direkt efter kontraktet går ut. Brukar också ingå i kontraktsregler att anställda får förhandla med andra företag/föreningar 6 månader innan kontraktet går ut. Och dessutom har vi andra spelare (ligor) att ta hänsyn till i den här cirkusen.

Och spelarnas agenter har större roller nu än för 20-30 år sedan. De ligger verkligen på potentiella intressenter; de vill oftast att deras klienter ska signa för nya klubbar i ett tidigt skede, eftersom det ligger i spelarens intresse.

Det här med anmälningarna: Jag kan fatta att man tycker det är helt okej för klubbar att anmäla spelare, men då måste ju samtliga klubbar vara med på detta. Risken är att fritt spelrum skulle göra att omogna klubbledare anmäler mängder av motståndarspelare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peja: Jo, om att det är annorlunda nu eftersom många lag blir tvungna ersätta halva trupperna till nästa säsong och med mer pengar samt större andel köpespelare/aktiva agenter desto fler flyttar eftersom det i hockey som i civila yrkesliv är det mest effektiva för att driva upp löner.

Men hur många gånger har Elitserien SHLs klubbledare anmält motståndarspelare till DIFiplinnämnden? Jag känner till att MooDoo anmälde Luleåspelare 2002 och Luleå anmälde Djurgårdsspelare 2011. Hur många gånger fler har det hänt?
Kommentera