Luleå HF

115763 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1814499

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peja: Anmälan av klubbarna var inget problem till dess att MooDoo anmälde Jonte med videofilmer och fick honom avstängd i en kvartsfinal mot Luleå.

Man kan tycka vad man vill om detta men visst borde det finnas en bestämd ordning.

När det gäller "gentlemens agreement" har det funnits ett mycket viktigare. Det handlade om att inte försöka värva andra lags spelare under pågående säsong, något som är reglerat och straffbart på andra håll. Men i Sverige räckte det med "hederskodex".

Hur försvann det?

Warulfvslooben sket i överenskommelsen gång på gång och stal spelare av andra lag medan supportrarna förklarade att de skulle gråta hela vägen till banken. Sedan la sig Pungen Hellner till med samma uppträdande och till slut fanns det ingen kodex längre.

Där har vi en överträdelse som hade riktigt stora konsekvenser för många. Anmälningsgrejen är en bagatell, jämförelsevis. Med fungerande zebror och fungerande situationsrum/referensgrupp skulle ingen anmäla. Som det nu är blir det ibland tvungen att ta det till en nivå till, nämligen genom att överklaga DIFiplinnämndens galna beslut till Riksidrottsnämnden som undanröjer alltför korkade beslut av DN.

Detta är pinsamt för hockeyn.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Att inte försöka värva spelare under pågående säsong försvann nog stegvis efter Bosman-domen i och med att den betyder att kontraktslösa spelare kan flytta direkt efter kontraktet går ut. Brukar också ingå i kontraktsregler att anställda får förhandla med andra företag/föreningar 6 månader innan kontraktet går ut. Och dessutom har vi andra spelare (ligor) att ta hänsyn till i den här cirkusen.

Och spelarnas agenter har större roller nu än för 20-30 år sedan. De ligger verkligen på potentiella intressenter; de vill oftast att deras klienter ska signa för nya klubbar i ett tidigt skede, eftersom det ligger i spelarens intresse.

Det här med anmälningarna: Jag kan fatta att man tycker det är helt okej för klubbar att anmäla spelare, men då måste ju samtliga klubbar vara med på detta. Risken är att fritt spelrum skulle göra att omogna klubbledare anmäler mängder av motståndarspelare.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Apropos pinsamt ser vi att "vi lovar att alltid spela med en majoritet spelare som kommit upp från egna juniorlaget" Apan släpper fram samma 21 spelare på isen som de gjort hela slutspelet:

Bland dessa räknar vi:
Idag har Apan 22 spelare i båset och följande kvalificerar som s k köpespelare:

1. Katic, Mark till Apan som 27-åring
2. Hetta, Henrik till Apan som 26-åring
3. Lindström, Joakim till Apan som 26-åring
4. Ortio, Joni till Apan som 25-åring
5. Holloway, Bud till Apan som 23-åring
6. Calof, Andrew till Apan som 23-åring
7. Olofsson, Jesper till Apan som 22-åring
8. Ericsson, Jimmie till Apan som 22-åring
9. Djuse, Emil till Apan som 22-åring
10. Möller, Oscar till Apan som 22-åring
11. Petterström, Pontus till Apan som 20-åring

Hmm, 11 köpespelare redan där innebär max 10 s k egna spelare.

10/21 = 47,6%.

En klar majoritet, enligt apsekten, som kontrollräknat på de sex fingrarna.
Kommentera