Luleå HF

115758 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1814493

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaca: Det är ju inte så svårt att synka regelverket och praxis.
Alternativ 1) Alla klubbar får anmäla. Uppmuntra anmälningar från klubbarna!
Alternativ 2) Inga klubbar får anmäla. Då får vi bort anmälningstjafset!

Just nu får ju klubbarna anmäla men de har någon slags muntlig överenskommelse att inte göra det. I stridens hetta väljer klubbar ändå att anmäla, vilket är begripligt, men samtidigt beklagligt... MEN felet är att klubbarna kan anmäla överhuvudtaget, tycker jag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peja: Anmälan av klubbarna var inget problem till dess att MooDoo anmälde Jonte med videofilmer och fick honom avstängd i en kvartsfinal mot Luleå.

Man kan tycka vad man vill om detta men visst borde det finnas en bestämd ordning.

När det gäller "gentlemens agreement" har det funnits ett mycket viktigare. Det handlade om att inte försöka värva andra lags spelare under pågående säsong, något som är reglerat och straffbart på andra håll. Men i Sverige räckte det med "hederskodex".

Hur försvann det?

Warulfvslooben sket i överenskommelsen gång på gång och stal spelare av andra lag medan supportrarna förklarade att de skulle gråta hela vägen till banken. Sedan la sig Pungen Hellner till med samma uppträdande och till slut fanns det ingen kodex längre.

Där har vi en överträdelse som hade riktigt stora konsekvenser för många. Anmälningsgrejen är en bagatell, jämförelsevis. Med fungerande zebror och fungerande situationsrum/referensgrupp skulle ingen anmäla. Som det nu är blir det ibland tvungen att ta det till en nivå till, nämligen genom att överklaga DIFiplinnämndens galna beslut till Riksidrottsnämnden som undanröjer alltför korkade beslut av DN.

Detta är pinsamt för hockeyn.
Kommentera