Luleå HF

115717 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1815757

Sv: Finns chans till SM-guld 16/17?
Powerfade: Fantastiskt likt, t o m så likt att man tvivlar om det är två olika, eller en och samma? Så länge som jag inte sett en bild där de båda finns med förutsätter jag att Hardy Smeagol Nilsson vandrar runt i grottorna, skrämmande CryBerts Kruvarpetare genom väsningar om "My precious". Ända sedan Robin Jonsson knäckte Gollumhardy genom sitt sudden death-mål i sjunde och avgörande i Delfinen, varpå han avfyrade världens vackraste tandlösa leende :-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Finns chans till SM-guld 16/17?
Läser följande: "Dagen efter avgörandet erkände domaren Mikael Nord att han gjort fel och att han skulle ha dömt straff i förlängningen av den sjunde kvartsfinalen mot Frölunda.
Skellefteås Mickael Lindgren bekräftar för SportExpressen att Nord ringde upp och bad om ursäkt för sin domarmiss."

Hmm. Grejen är den att han gjorde inte fel. Att på en bråkdels sekund med det som utspelades framför sig blåsa för straff där och mycket möjligt avgöra en kvartsfinal - nej, det finns inte.

Vi tror nog alla att JG slängde klubban. JG valde klokt nog i intervju efter matchen att säga att han avstod från att kommentera saken. Vilket ökar möjligheten att det var ett kast, förstås.

Men kan vi vara säkra på det? Och vet man inte ska man fria hellre än fälla. Hade JG stått upp och plötsligt slängt ut klubbarmen i en riktning utan annan anledning än att kasta spaden, ja, då kunde man ha blåst straff. Men i detta läge när en fallande JG slänger ut armen i en riktning där skott kan komma och spaden fortsätter.

Nej, det är klart att zebran inte kan döma straff där och därmed är det helt rätt dömt.

Att Nord därefter ringer upp Apan och "ber om ursäkt" tror jag har andra skäl.

Under natten har några hundratal apor vrålat att de förlorade pga zebran och att alla är emot dem.

Nu kommer de att ändra historiebeskrivningen till att "Domaren gjorde ett misstag och det har han erkänt. Vi Apor skulle haft god chans att vinna kvarten annars och sedan hade vi säkert tagit Le Mans också.

Så. Visst var det smart gjort av Nord. Han har också tidigare varit mycket villig att erkänna misstag, vilket är avväpnande. ALla kan ta det. Alla gör misstag. Och erkänner man det så OK.

Det betyder att Apan för framtiden kommer att ha en positiv inställning till Nord, trots allt. Han har ju givit Apan stöd och alibi för att de inte slogs ut för att de var det sämre laget utan pga ett misstag.

Klokt av Nord att erkänna att han gjorde fel.

Men sanningen är att han gjorde rätt.
Kommentera