Luleå HF

89280 inlägg · 863 ämnen

Finns chans till SM-guld 16/17?

1815908 · » Till forumet


Sv: Finns chans till SM-guld 16/17?
Och så gratulerar vi dysteriets dysenteri i Apschtaan där köpespelaren fläskberget med all säkerhet får en slewfoot i arslet och sparkas åt helvitte.

Om nu inte Näsan är helt korkad och ger den sege fuskaren nytt kontrakt efter sin bejublade insats att vägra åka med till sjunde kvartsfinalmatchen, där han vägrades delta som följd av extremt fult spel och detsamma anlete.

Nej, så knäpp kan väl inte Näsan vara? Vi kan nog räkna med att ha sett det sista av denne fuskarnas fuskare i svensk elithockey.

Men låt oss hylla denne fantastiske fighter med en repris av när han enda gången gick upp i tungvikt för en ärlig fight. Fläskbergets specialitet var ju annars att attackera folk med klubban bakifrån samt skalla eller slå dem i huvudet när de låg ner och inte kunde försvara sig.

Augusti 2015 gjorde han dock misstaget att gång på gång slå fulslag på en Pungenspelare och hota med stryk. Efter halva matchen ledde Pungen med 5-0 och då förklarade Pungenspelaren att "OK, då och släppte handskarna".

Det hade fläskberget inte räknat med fast han utgick från att han skulle vara stor och stark och grym och elak; så hade han blåst upp sig före matchen: "jag är jättefarlig, nu får ni akta er!".

Men så upptäckte han att det var en f d Burkölenspelare han råkat utmana. Daniel Rahimi. Rahimi gjorde processen kort med fläskberget. Buntade ihop honom och matade slag. Sedan kom han på att slita av fläskberget hjälmen för att få bättre effekt och det fungerade utmärkt. Då gömde sig fläskberget bakom domarna och gjorde sitt bästa för att bjuda motstånd genom att försöka skalla Rahimi på knogarna. Och eftersom Rahimi matadeslag efter slag på fläskis som endast hölls uppe av zebrorna gick det vägen.

Ha ha, menade fläskberget efter matchen. Han fick säkert blodsår på knogarna! Och inga Bamseplåster att tillgå. Nu passar han sig säkert för att möta farliga mig igen!
Uppladdat:

306x300-skrmavbild20160420kl._5.png

+3
Kommentera

Sv: Finns chans till SM-guld 16/17?
Och så gratulerar vi de svenska klubbar som kvalificerat sig till 2017 års europeiska klubbmästerskap i hockey - Champions Hockey League.

De kvalificerade är:

Frölunda
Växjö Läjkers
HV-71
Pölsan
Malmö

Att Sverige får ha så pass många lag som fem med beror på resultaten senaste tre åren, där vi bl a har Luleå Hockey samt Frölunda som Europamästare.

Det här är ju en turnering som ägs av det internationella förbundet, de nationella förbunden och de 26 grundande klubbarna som genom ekonomiska satsningar av egna medel i miljonklassen sett till att detta kommit till stånd.

Luleå Hockey är en av dessa klubbar och som medlem i Luleå Hockey äger jag turneringen. Visserligen bara strax under 0,001% av turneringen men ändå: jag är delägare.

Så därför kan det vara lämpligt att jag intervjuar en av ägarna, dvs mig själv, hur jag ser på det kommande mästerskapet.

Q. Hur ser du på det kommande mästerskapet?
A. Det kommer att bli trevligt.
Q. Är det något speciellt du gläder dig åt?
A. Ja. Jag är mycket nöjd med att vi slipper snål-Apan i år. Dessa apor har nu i två års tid helt gratis fått delta i mästerskapet utan att satsa en j-a krona på det hela; bara åka snålskjuts på andra, som vanligt. Och under de här två åren har de pysslat med att snacka skit om turneringen och dessutom lejt bulvaner som ska kommendera mästerskapet i TV att föra fram apgnäll. Fy fan, sådana gäster är inte välkomna. Kalle Anka-turnering, blåbärsnationer, helt j-a ointressant har de påstått, men deltagit har de. J-a snyltgäster, passar inte galoscherna kan de dra till Byske och spela på egen nivå. Men nu slipper vi aporna och det ser jag fram mot!
Q. Det förstår jag. Grattis till den framgången. Tror ni att ni slipper gnäll-aporna i er turnering i fortsättningen?
A. Säkert. Om det är något man vet om Apan så är det "upp som en sol, ned som en pannkaka". Tidigare har de efter en serieseger eller SM-vinst fått kvala bara något år efter, så kollapsen ligger i Apans natur. I år föll de som en sten i den nationella hockey så snart knackar kvalserien på apdörren.
+3
Kommentera


Sv: Finns chans till SM-guld 16/17?
smallround: Jo, det är pinsamt. Fast kval till division 1.

Än mer pinsamt när så kallade elitdomare - där har du ett paradoxalt uttryck, när vi talar SHL - inte kan reglerna. Med höjdhoppare Sjöberg som mest extrema exempel.

Vi börjar få "rysk" standard på våra zebror.

När det gäller dessa koskenkorvatrupper var Tre Kronor i Moskva för några år sedan. Spelade den aktuella kvällen match mot Tkeckoslovakien, tror jag. Matchen slutade oavgjort och lagen förberedde sig för förlängning.

- Njet, sa domaren, det är oavgjort.
- Men oavgjort finns inte, klagade spelarna och ledarna, man kör förlängning tio minuter, och är det inte avgjort då, blir det straffläggning.
- Njet och dubbelnjet, envisades den ryske Zebran. Men om ni nödvändigtvis ska ha ett avgörande fixar jag det.

Så tog han fram en rubel som han singlade och inspekterade myntet, och förklarade att: три короны победы

Därefter beordrade han ljusteknikerna att släcka lamporna i hallen. Det blev svart och alla fick gå hem.

Vissa bedömde att zebran dragit i sig ett helrör vodka i periodpauserna men andra höll inte med: minst två helrör, menade de.
+2
Kommentera

Sv: Finns chans till SM-guld 16/17?
Sven.Savage: skön domare... undrar va som sades i bilen p väg hem mellan domarna ... haha

Missen: Domaren tog fel på matchtiden http://www.aftonbladet.se/a/2aaQR
+1
Kommentera

Sv: Finns chans till SM-guld 16/17?
Slaget om Siljan rullar på och Mora hade 3-1 innan kvällens match, men nu har Trottoarkanten 3-0 i matchen.

Kom ihåg hur chanslösa Trottoarkanten var mot MooDoo inledningsvis för ett år sedan. Och vann mot alla odds på ett helt sjukt sätt.

När Mora var uppe i Elitserien var de ganska duktiga och året de hamnade i kval var de rätt säkra på att fixa det, men i slutmatcherna gick allt emot Mora och för Luleå som slutligen på enstaka fler gjorda mål klarade sig från kval, medan Mora ramlade ur och sedan varit långt borta.

Och kanske studsar tillbaka nu?

När det gäller Röglarna mot Bofors var man tämligen säker på utgången innan de ens börjat.

Men den här matchserien får nog gå i mål innan man vet.
+2
Kommentera

Sv: Finns chans till SM-guld 16/17?
M.Lemiux: Tack för länken. Jag erkänner att Mikael Nord imponerar. Det har han gjort tidigare under säsongen också när han rakt av erkänt att han gjort ett misstag när så skett; såväl live i Cmore som till tränare under match.

Jag undrar om inte den här nissen kommer att bli en riktigt duktig domare med en massa guldpipor i ras. Framstår som både ärlig och hederlig samt med sunt förnuft - en enorm skillnad mot andra pulver som tyvärr befläckar våra isar. Jag kommer nog att hoppas på Nord i carje match Luleå spelar i fortsättningen...speciellt på bortaplan;-)
+1
Kommentera

Sv: Finns chans till SM-guld 16/17?
Powerfade: Jo. Trist denna fokusering på att enda sättet som Apan kan förlora på är om domarna är emot Apan.

Frölunda vände 1-3 till 4-3 i kvarten bl a genom två suddenvinster mot Luleå för två år sedan. Och gör detsamma igen mot Apan nu. Och den som såg Frölundas fullständiga överlägsenhet i tredje perioden då Apan räddades av en duktig Ortio och Apspelare som slängde sig och åt puck hela tiden, den skulle knappast få för sig att påstå att det inte var Frölunda utan domarna som vann matchen. Under kvartsfinalerna har Frölunda åkt på fler utvisningar än Apan.

Men diskutabelt tveksamt uppträdande av Apledare postfestum smittar av sig och apäpplena faller inte långt från apträdet. T stort sett alla apsupportrar som kommenterar resultat - och under Norrans artiklar är det hundratal - anser att domarna förstörde allt för Apan medan ingen anser att Frölunda var duktiga och ger dem ett enda grattis.
+2
Kommentera

Sv: Finns chans till SM-guld 16/17?
Powerfade:
Tror att det beror på att det kommer från ett läge där man "måste vara påslagen", att då få en mikrofon i ansiktet med frågor om hur det känns.... som sagt inte så konstigt att varenda ord inte är så genomtänkt. Bara att läsa i respektive forum när matcherna går "lajv" så framgår det tydligt att det inte så enkelt att kontrollera sig. Sen verkar den gode Bert ha lite svårare än andra att kontrollera sig:)
+1
Kommentera

Sv: Finns chans till SM-guld 16/17?
Nåväl, lite i skuggan av gårdagens kvartfinalserie så säkrade Rögle sin Elitserieplats genom att slå ut Karlskoga med 4-0 i matcher.
Var hyfsat jämna matcher men Rögle var utan tvekan det starkare laget och förtjänade fortsatt spel i Elitserien.
Rögle har haft en riktig otur med skador på viktiga spelare under säsongen vilket också gjorde spelat knackigt och i mitt tycke hade man ett bättre lag på papperet än att hamna i kvalserien om det inte varit för det.
Få se nu om det blir Mora som går upp i finrummet igen...för min egen del lämnar jag Mora kall, har hellre kvar Leksand om jag måste välja mellan de två Dalaklubbarna.
+1
Kommentera

Sv: Finns chans till SM-guld 16/17?
Sven.Savage: Visst, man kan fundera över hur mkt det var avsiktligt eller ej att JG kastade klubban, men om det var avsiktligt gjorde han det snyggt. En avsiktligt kastad klubba ska vara straff, MEN....jag håller med dig Sven att det var bra att Nord friade detta eftersom även om JG kastade med flit så hade det ingen effekt...man ser tydligt på reprisen att Lindholm grovmissar målet och JGs "kast" aldrig träffar pucken så kastet hade ingen effekt på chansen...hade vart en annan sak om pucken varit på väg in och klubban träffat, då hade jag mer förstått ilskan om det inte dömts straff, men som sagt...i denna situation missade ändå Lindholm målet med 60cm så därför tycker jag ändå att det var rätt att det blev som det blev, det handlar ju även om magkänslan som en domare ska ha.
Och som även Powerfade skrev så hade ändå sannolikheten varit större att JG skulle ändå ha räddat en eventuell straff än släppt in.
Men se från 0:34 in i klippet till 0:52, även om JG hade hållt i klubben så skulle ändå det varit en grov miss...därigenom hade det ingen effekt på avslutet hur som helst. Och Lindholm fick iväg pucken på mål innan JG "tappade" klubban.
+2
Kommentera

Sv: Finns chans till SM-guld 16/17?
Sven.Savage: Jag tror att Berts känslor helt enkelt tar över handen och talar ur hjärtat, precis som Petter gjorde. Det svämmar över helt enkelt. Om detta är en brist eller inte inom yrket hockeytränare låter jag vara osagt för det går inte att generalisera utan man måste ta med vad som sägs i bedömningen.

Att Bert drar med gruvarbetarna i sitt känsloutbrott kan jag bara tolka som ett slags ursäktande till schtaans invånare som hamnade i fel forum. Återigen känslorna som tagit över och han klarade inte av att sortera ut vad han ville ha sagt.

Det jag retar mig lite på är denna fokus på den feldömda straffsituationen. Som om denna straff skulle ha varit ett säkert mål. Jag vill minnas att ration för straffar ligger runt 25-30% alltså ungefär på samma nivå som ett bra powerplay. Spontant så verkar de flesta belackarna tro att det är ett säkert mål de blivit blåsta på.
+1
Kommentera

Sv: Finns chans till SM-guld 16/17?
Powerfade: Du, jag såg att du i Apboken tyckte det var tråkigt att CryBert trakkades för att han visat engagemang och passion.

Hmm. Jag delar uppfattningen om att de hockeyspelare som inte visar engagemang utan trots hög lön inte bryr sig i hur det går för laget men i stället slöar och demonstrerar ovilja - det gör mig förbannad. Och i det sammanhanget är förstås engagemang extremt viktigt och värt att hyllas.

Men allt har sin plats. Som du vet finns det situationer i livet som är extremt desperata och där handläggning och beslut kan få betydelse för liv och död.

I sådana lägen är engagemang av helt underordnad betydelse. Där krävs det av den ansvarige att den handlar kallt och korrekt. Jag har sett "engagerade" i sådana roller men varit tvungen att lyfta ut dem ur rummet för att professionell personal ska kunna utföra sina uppgifter effektivt, utan att besväras av någon hysterisk som stör alla andra med att få uttrycka hur "jobbigt" det känns för denne.

Nu gick jag till en ytterlighet men vill peka på att med mognad kan man agera på rätt sätt - även om man är engagerad. Men det är inte ens uppgift att få uttrycka hur engagerad man är utan något annat. Som att hantera en förlust eller en vinst och kunna ge korrekta bedömningar.

Jag tror t ex att de flesta för att inte säga alla huvudtränare är extremt engagerade och när det går laget emot sover de inte många timmar på natten och tränarens familj vet att nu är han "inte tillgänglig". Men det kan man hantera på olika sätt. Om du tänker på de tränare lagen haft i år har de flesta då och då - vissa mer än andra - haft sådana situationer och det är imponerande hur duktiga de flesta är faktiskt.

Nu ska jag inte diskutera Petter Lasu Nilsson. Jag hyllade hans utbrott. Men jag avstår diskutera det i denna situation;-)

Men om du går till en annan ytterlighet: sandlådan. Där har du en hel del barn som otvivelaktigt kan visa ett stort engagemang. Men vara omöjliga i sociala situationer. De flesta utvecklas och mognar, en del av att bli människa. Men inte alla.

Min uppfattning om CryBert är att han är kvar på en primär och outvecklad nivå och jag blir därför inte imponerad av hans engagemang.

Ta den värsta fadäsen. När han kollapsade på presskonferensen med Anders Forsberg och grät medan han ynkade hur hans spelare, han själv, gruvarbetarna och alla andra var så illa behandlade.

Vilket skulle motivera hans engagemang och passion och polaren Wikegård kom genast ut ur "slånedallaspelare"-garderoben för att förklara att "det är fiiint med män som kan visa känslor".

Jag frågar mig var hans engagemang var för hans tidigare närmaste arbetskamrat Anders Forsberg, bakom vars rygg han, Aplasse och Klockare gått och behandlat hur taskigt som helst, medan Apan med Forsberg som huvudansvarig gick från krossade av HV i semifinal till finaler och två Glud på raken.

Min uppfattning är att CryBert visar extremt dåligt omdöme och renons på sunt förnuft när han till och börja med har cyklopsynen på rätt och fel och därefter följer upp det hela med ett "engagemang" som är hysteriskt patetiskt på sandlådenivå.

Har du sett "Platoon"? I så fall vet deu scenen i början när den ene rookien blivit träffad och ligger och skriker och ynkar. Han är dödligt sårad så man förstår honom - men han kan helt enkelt inte tillåtas fortsätta skrika så där och dra fienden på gruppen. Då böjer sig Tom Berenguer (i filmen ett svin, men ett skickligt svin) ner och med 10 mm mellan deras båda ansikten väser han "EAT THE PAIN!" varpå rookien tystnar och sedan dör.

När CryBert enligt wikegård "visar känslor som en riktig karl" skulle jag önska att "en riktig karl" väste "EAT THE PAIN!" i ansiktet på honom.

Jag tycker visserligen att det är kul att höra CryBert intervjuas eftersom grodorna riskerar hoppa ur munnen på honom, men hans "passion" lämnar mig kall för jag betraktar den som s k affektinkontinens. I levande livet skulle jag lyfta honom ur rummet;-)
+4
Kommentera

Sv: Finns chans till SM-guld 16/17?
Läser följande: "Dagen efter avgörandet erkände domaren Mikael Nord att han gjort fel och att han skulle ha dömt straff i förlängningen av den sjunde kvartsfinalen mot Frölunda.
Skellefteås Mickael Lindgren bekräftar för SportExpressen att Nord ringde upp och bad om ursäkt för sin domarmiss."

Hmm. Grejen är den att han gjorde inte fel. Att på en bråkdels sekund med det som utspelades framför sig blåsa för straff där och mycket möjligt avgöra en kvartsfinal - nej, det finns inte.

Vi tror nog alla att JG slängde klubban. JG valde klokt nog i intervju efter matchen att säga att han avstod från att kommentera saken. Vilket ökar möjligheten att det var ett kast, förstås.

Men kan vi vara säkra på det? Och vet man inte ska man fria hellre än fälla. Hade JG stått upp och plötsligt slängt ut klubbarmen i en riktning utan annan anledning än att kasta spaden, ja, då kunde man ha blåst straff. Men i detta läge när en fallande JG slänger ut armen i en riktning där skott kan komma och spaden fortsätter.

Nej, det är klart att zebran inte kan döma straff där och därmed är det helt rätt dömt.

Att Nord därefter ringer upp Apan och "ber om ursäkt" tror jag har andra skäl.

Under natten har några hundratal apor vrålat att de förlorade pga zebran och att alla är emot dem.

Nu kommer de att ändra historiebeskrivningen till att "Domaren gjorde ett misstag och det har han erkänt. Vi Apor skulle haft god chans att vinna kvarten annars och sedan hade vi säkert tagit Le Mans också.

Så. Visst var det smart gjort av Nord. Han har också tidigare varit mycket villig att erkänna misstag, vilket är avväpnande. ALla kan ta det. Alla gör misstag. Och erkänner man det så OK.

Det betyder att Apan för framtiden kommer att ha en positiv inställning till Nord, trots allt. Han har ju givit Apan stöd och alibi för att de inte slogs ut för att de var det sämre laget utan pga ett misstag.

Klokt av Nord att erkänna att han gjorde fel.

Men sanningen är att han gjorde rätt.
+4
Kommentera

Sv: Finns chans till SM-guld 16/17?
Powerfade: Fantastiskt likt, t o m så likt att man tvivlar om det är två olika, eller en och samma? Så länge som jag inte sett en bild där de båda finns med förutsätter jag att Hardy Smeagol Nilsson vandrar runt i grottorna, skrämmande CryBerts Kruvarpetare genom väsningar om "My precious". Ända sedan Robin Jonsson knäckte Gollumhardy genom sitt sudden death-mål i sjunde och avgörande i Delfinen, varpå han avfyrade världens vackraste tandlösa leende :-)
+3
Kommentera

Sv: Finns chans till SM-guld 16/17?
Sven.Savage: Haha bilden på Hardy...Ruskigt lik Smeagol
Uppladdat:

287x300-smeagol.jpg

+4
Kommentera

Sv: Finns chans till SM-guld 16/17?
Sven.Savage: Usch vilka hemska bilder, mest skrämmande är nog bilden på Ap-Hardy tätt följd av Fläskberget....bilder man inte vill visa för sina barn :-P
Så här dagen efter känns det fint att säsongen är över för The Mönkey även, som du poängterar Sven, hade det varit skönt att se Brynäs, som Trollen har hånat mest efter Luleå, fått tvåla till SKAIK. Men å andra sidan hade det inneburit att SKAIK fått mer hemmamatcher och mer klirr i kassan vilket inte heller varit så bra...å andra sidan slutar väl underhållet på några dagis och lekplatser från kommunen för att kompensera de förlorade intäkterna.
Men nu slipper man iaf se Cry-Bert och Fläskberget vilket får kännas helt ok och koncentrera sig på hockey istället.
Det blev som väntat en jämn serie mellan Frölunda och SKAIK där lagen såg mer och mer trötta ut och ett från mig underskattat Brynäs, som ser pigga ut, har stora möjligheter att gå till final även om jag tror att Frölunda blir ett tuffare motstånd än Linköping.
Det blev så trevlig hockeyvår det kan bli utan Luleå måste jag säga...
+2
Kommentera

Sv: Finns chans till SM-guld 16/17?
KulaShaker: Jo:-) Rena skräckkabinettet!
+1
Kommentera

Sv: Finns chans till SM-guld 16/17?
Sven.Savage: Vilket "vackert" galleri!😅
+5
Kommentera

Sv: Finns chans till SM-guld 16/17?
Jag förstår inte varför.

Men känns inte luften i hockey-Sverige renare och friskare att andas idag?
Uppladdat:

227x300-skrmavbild20160419kl._12.png

235x300-skrmavbild20161005kl._5.png

244x300-skrmavbild20161030kl._0.png

255x300-skrmavbild20161011kl._0.png

196x300-skrmavbild20161017kl._4.png

240x300-skrmavbild20160416kl._21.png

450x253-thumb_501.jpg

313x300-skrmavbild_20170312_kl._14.16.59.png

450x299-treapor_6.jpeg

+5
Kommentera

Sv: Finns chans till SM-guld 16/17?
Bortelångsidan: Svaret är ett tveklöst NEJ! Gäller numera även SChtaaaan!
+1
Kommentera

Finns chans till SM-guld 16/17?
Luleå ligger i dagsläget lite risigt till. Vad tror ni, finns det en realistisk chans att det blir SM-guld i år? Följde matchen via flashscore-appen idag och blev inte direkt mer övertygad efter endast en straffseger mot Djurgården...
Kommentera

1815908 · »