Luleå HF

115679 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1815897

Sv: Finns chans till SM-guld 16/17?
smallround: Jo, det är pinsamt. Fast kval till division 1.

Än mer pinsamt när så kallade elitdomare - där har du ett paradoxalt uttryck, när vi talar SHL - inte kan reglerna. Med höjdhoppare Sjöberg som mest extrema exempel.

Vi börjar få "rysk" standard på våra zebror.

När det gäller dessa koskenkorvatrupper var Tre Kronor i Moskva för några år sedan. Spelade den aktuella kvällen match mot Tkeckoslovakien, tror jag. Matchen slutade oavgjort och lagen förberedde sig för förlängning.

- Njet, sa domaren, det är oavgjort.
- Men oavgjort finns inte, klagade spelarna och ledarna, man kör förlängning tio minuter, och är det inte avgjort då, blir det straffläggning.
- Njet och dubbelnjet, envisades den ryske Zebran. Men om ni nödvändigtvis ska ha ett avgörande fixar jag det.

Så tog han fram en rubel som han singlade och inspekterade myntet, och förklarade att: три короны победы

Därefter beordrade han ljusteknikerna att släcka lamporna i hallen. Det blev svart och alla fick gå hem.

Vissa bedömde att zebran dragit i sig ett helrör vodka i periodpauserna men andra höll inte med: minst två helrör, menade de.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Finns chans till SM-guld 16/17?
Och så gratulerar vi de svenska klubbar som kvalificerat sig till 2017 års europeiska klubbmästerskap i hockey - Champions Hockey League.

De kvalificerade är:

Frölunda
Växjö Läjkers
HV-71
Pölsan
Malmö

Att Sverige får ha så pass många lag som fem med beror på resultaten senaste tre åren, där vi bl a har Luleå Hockey samt Frölunda som Europamästare.

Det här är ju en turnering som ägs av det internationella förbundet, de nationella förbunden och de 26 grundande klubbarna som genom ekonomiska satsningar av egna medel i miljonklassen sett till att detta kommit till stånd.

Luleå Hockey är en av dessa klubbar och som medlem i Luleå Hockey äger jag turneringen. Visserligen bara strax under 0,001% av turneringen men ändå: jag är delägare.

Så därför kan det vara lämpligt att jag intervjuar en av ägarna, dvs mig själv, hur jag ser på det kommande mästerskapet.

Q. Hur ser du på det kommande mästerskapet?
A. Det kommer att bli trevligt.
Q. Är det något speciellt du gläder dig åt?
A. Ja. Jag är mycket nöjd med att vi slipper snål-Apan i år. Dessa apor har nu i två års tid helt gratis fått delta i mästerskapet utan att satsa en j-a krona på det hela; bara åka snålskjuts på andra, som vanligt. Och under de här två åren har de pysslat med att snacka skit om turneringen och dessutom lejt bulvaner som ska kommendera mästerskapet i TV att föra fram apgnäll. Fy fan, sådana gäster är inte välkomna. Kalle Anka-turnering, blåbärsnationer, helt j-a ointressant har de påstått, men deltagit har de. J-a snyltgäster, passar inte galoscherna kan de dra till Byske och spela på egen nivå. Men nu slipper vi aporna och det ser jag fram mot!
Q. Det förstår jag. Grattis till den framgången. Tror ni att ni slipper gnäll-aporna i er turnering i fortsättningen?
A. Säkert. Om det är något man vet om Apan så är det "upp som en sol, ned som en pannkaka". Tidigare har de efter en serieseger eller SM-vinst fått kvala bara något år efter, så kollapsen ligger i Apans natur. I år föll de som en sten i den nationella hockey så snart knackar kvalserien på apdörren.
Kommentera

Sv: Finns chans till SM-guld 16/17?
Sven.Savage: haha underbart
Kommentera