Luleå HF

115478 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1821935

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ikväll blir det spännande att se om Brynäs mäktar med att kvittera matchserien. Riktigt kul det här med Brynäs....alla (eller nästan alla) idag förespråkar ju den "här tuta och kör anfalls utan försvarshockeyn" och att alla lag slaviskt måste anamma den här "moderna och roliga" hockeyn för att ha en chans till att vinna SM-Guld, men Brynäs har visat klart raka motsatsen.
Brynäs förlitar sig mer på sitt försvarsspel och Bulan har lyckats få hela laget att kämpa som djur och man är ruggigt vassa när chanserna fås vilket gör dom så farliga.
Både Linköping och Frölunda stod för merparten av spelet och skapade mer chanser men inte direkt många av de riktigt giftiga lägena och samtidigt som Sandström och Rautio har spelat riktigt bra i målet och Brynässpelarna har varit duktiga och rensat returer, så stångade sig båda dessa lag trötta mot Brynäs-muren.
Brynäs har väl inte riktigt de där stora och fysiska backarna men de är defensivt duktiga och minimerar chanserna i de farliga området.
Nu är ju HV71 ett defensivt duktigt lag också och Lindbom har ju sagt att det är defensiven som dom har slipat på och det är det som gett dem framgångar denna säsong, då det var lite si och så med det tidigare.
Själv, som gammal back, förespråkar jag också lite mer försvarsinriktad hockey och bra försvar ger bra anfall, lägen får man alltid och i Brynäs fall har man haft vassa skyttar dessutom som inte visat nåd när lägena getts. Däremot bra anfall ger aldrig bra försvar, när väl lägena kommer i egen zon.
Så...den gamla försvarshockeyn lever :-)
Kommentera