Luleå HF

115477 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1821803

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Huvva höll ut och vann första matchen.

Nu meddelar de självutnämnda experterna i Aftontrasan:

DRÖMSTART - NU KAN NI BÖRJA FIRA!
STATISTIKEN TALAR FÖR ATT HV TAR GLUDET

Klickar man upp artikeln för att generera annonsintäkter för trasan finner man:

Enligt statistikkontot på Twitter, @DomarnaPunktSe, har nämligen det lag som gjort första målet i de sex senaste finalserierna också vunnit guldet till slut.

Gudars Skymning! Vi talar om finalserier där ena parten varit Apan varje gång. Hur kan någon inbilla sig att sådana data har validitet för när normala och anrika klubbar möts i final?

Som om någon skulle tro på uttalanden som att "Statistiken visar att ena laget i SM-final alltid spelar med handskar utformade för rikligt utrustade på fingersidan.
Uppladdat:

450x300-thumb_502.jpgthumb_502.jpg

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ikväll blir det spännande att se om Brynäs mäktar med att kvittera matchserien. Riktigt kul det här med Brynäs....alla (eller nästan alla) idag förespråkar ju den "här tuta och kör anfalls utan försvarshockeyn" och att alla lag slaviskt måste anamma den här "moderna och roliga" hockeyn för att ha en chans till att vinna SM-Guld, men Brynäs har visat klart raka motsatsen.
Brynäs förlitar sig mer på sitt försvarsspel och Bulan har lyckats få hela laget att kämpa som djur och man är ruggigt vassa när chanserna fås vilket gör dom så farliga.
Både Linköping och Frölunda stod för merparten av spelet och skapade mer chanser men inte direkt många av de riktigt giftiga lägena och samtidigt som Sandström och Rautio har spelat riktigt bra i målet och Brynässpelarna har varit duktiga och rensat returer, så stångade sig båda dessa lag trötta mot Brynäs-muren.
Brynäs har väl inte riktigt de där stora och fysiska backarna men de är defensivt duktiga och minimerar chanserna i de farliga området.
Nu är ju HV71 ett defensivt duktigt lag också och Lindbom har ju sagt att det är defensiven som dom har slipat på och det är det som gett dem framgångar denna säsong, då det var lite si och så med det tidigare.
Själv, som gammal back, förespråkar jag också lite mer försvarsinriktad hockey och bra försvar ger bra anfall, lägen får man alltid och i Brynäs fall har man haft vassa skyttar dessutom som inte visat nåd när lägena getts. Däremot bra anfall ger aldrig bra försvar, när väl lägena kommer i egen zon.
Så...den gamla försvarshockeyn lever :-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
{Mikael Nord, Mikael Sjöqvist}: Hej zebror! Var god se nedanstående sekvens.

Spontant undrar man om det kan vara en tackling som primärt träffar huvudet efter en uppåtgående rörelse från blindside på en icke tacklingsbar spelare?

1. Möjligen träffas axeln först men mycket lite och kraften och i huvudsak riktad mot huvudet med ett stenhårt axelskydd som vapen.

2. Helt klart en uppåtgående rörelse, som dock vanligen släpps om nu inte skridskorna lämnar isen. Men utdelad från en två meters person på en kortare spelare innebär det kraft som kan inriktas mot huvudet.

3. Helt klart att den tacklade inte ser tacklingen komma när han blir uppåken bakifrån vilket känns blindside men de, som tänker annorlunda, menar väl att "hade han bara tittat dit i stället för att koncentrera sig på att se efter pucken skulle han ju ha sett Persson-personen komma". En gammal repris av "heads-up" alltså.

4. Nu ser jag inte på reprisen att pölsan är puckförande men tydligen har han spelat iväg pucken och då räknas man ju som puckförande till dess att någon tagit emot den - alternativt ett antal sekunder passerat tror jag också. Men det ser lite sent ut. Hmm, nu har jag sett sekvensen på Aftontrasan med bild på större del av isen och man kan väl säga att tacklingen träffar samtidigt som en annan pölsa tar emot pucken. Den som sitter med teknik och filmrutor med bättre upplösning kan möjligen hävda att tacklingen träffar 0,01 sekunden innan nästa spelare har puck och "tacklingsbarheten" upphör.

Sammantaget en lång rad aktiviteter på gränsen och kanske över gränsen för regelbrott.

Men ser man filmsekvensen från vinkeln framifrån tycker jag det känns alldeles självklart att bjässen Persson mycket medvetet siktar på att utdela en huvudtackling mot Pölsans viktigaste spelare i ett ögonblick när denne inte uppfattar vad som kommer att hända och därför inte skyddar sig.

Ni zebror tog alltså inte utvisning under matchen. Jag tycker också att zebra 18, vilken av miklarna nu det är, står så placerad att han tydligt borde se vad som händer. Men OK om man missar under match, dvs ej OK, men sådant kan ske.

Fast efteråt har ni chansen att se situationen och i skrivande stund är jag osäker på om ni kan rapportera en icke straffad handling till DIFiplinnämnden?

Men helt klart kan Lärlingen göra det. Fast nu är klockan efter 08.00 dagen efter utan information om rapport till DN på Ligans hemsida, så det har väl inte blivit rapporterat?

Varför inte?

Man kan tänka sig två anledningar.

1) En "höjd nivå" när slutspelet tagit vid?

Jamen för fan, Lärling! Nu får du skärpa dig! Hör med Powerfade som förklarat att den "höjda nivån" aldrig får omfatta våldsamt spel som tacklingar mot huvud.

2) Av någon anledning verkar Cmore inte ha reagerat och vevat repriser och förklarat "den kommer nog att bli anmäld till DN från situationsrummet/referensgruppen".

Jamen för fan, Lärling! Nu får du skärpa dig! Det är åt helvitte fel att Cmores självutnämnda experter ska ta över rättskipningen i svensk elithockey; att det är dessas åsikter som avgör vad du anmäler eller inte anmäler.

Peter hejsanhejsan Andersson kommer ju att ersättas som domarbas av Ulf Rönnmark, vilket är bra och vi hoppas att Rönnmark kommer att fungera i den rollen, men hejsanhejsan har väl kvar uppdraget säsongen ut?

Hög tid att också lärlingen ersätts. Jag tycker att man ska lysa ut uppdraget offentligt och därefter genomföra de nödvändiga tester av sökandes kompetens för den mycket viktiga positionen.Och gärna offentliggöra resultaten för att motivera beslutet och utnämningen.
Kommentera