Luleå HF

115463 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1822548

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hockeysverige slår på stora trumman med "CHOCKBESKEDET:Målvakten missar SM-finalen"

Det gäller Felix Sandström, som blivit sjuk.

Som jag hört på Cmore, läst i media och på Pölserliga Forum uppfattar jag att många delar Hockeysveriges uppfattning.

Jag har visserligen inte sett tillräckligt från semifinalerna mot Frölunda men visst har Felix varit skitbra det jag sett.

Dock delar jag inte andras oro över att David Rautio Berguv tar spaden. Han var ju borta och sjuk, gick in en match men böts av sedan han släppt in tre mål på få skott, men jag såg den insatsen och allvarligt talat var det mål som jag väsentligen inte alls klandrade David för, snarare då uteförsvaret i en match där Pölsan inte var på tårna.

Och allvarligt talat. David leder målvaktsligan i slutspelet överlägset med 94,35% på knappt sju matcher, medan Felix ligger på 12e plats med 89,80% räddningar på tio matcher. Dessutom har David levererat tre nollor på 6,3 matcher. Vid sidan av de tre insläppta på 6 skott i under 17 minuter i Frölundamatchen (för vilka jag inte tycker han kan lastas) har han ju c:a 96% under övriga 5 matcher i slutspelet. Det har väl för tusan ingen vakt i historien fixat?

Inledningsvis befarade pölsasupportrar att i kvarten mot Pungen skulle David sila eftersom Pungen väl kände hans svagheter sedan tidigare, men så blev det ju inte alls.

"Alla vet att det bara är att skjuta högt på David Rautio" menade en del supportrar. Det ifrågasätter jag.

Jag har ju följt David Rautios utveckling i mer än tio år i alla klubbar och sett hur han förbättrats och utvecklats på olika sätt varje år. Det som jag anser han förbättrat nu i Pölsan är just att han bliivit bättre på att INTE släppa in höga skott i onödan. Detta genom att han nu släppt mållinjen och gör det enda rätta för målvakter som inte är två meter långa och breda som lagårdsdörrar: han läser i förväg varifrån och när skottet ska komma och är blixtsnabbt 2-3 meter ute när det behövs för att "bli större" och erbjuda mindre luckor.

Det här är ju helt omöjligt för en målvakt, om han inte är väl samspelt med ett effektivt försvarsspel av samverkande utespelare. När en målvakt går ut på det sättet blir han väldigt blottad för de luckor han lämnar bakom sig genom att målet blir vidöppet från andra vinklar. Så om puckförande inte skjuter utan i stället passar medspelare som får den vidöppna vinkeln är målvakten såld. För att det ska fungerande måste hans backar plocka bort puckförandes medspelare.

Och det har Pölsans utespelare gjort fenomenalt bra; 5 stjärnor av fem möjliga.

Det fina samspelet ligger bakom David Rautios fortsatta utveckling och förbättring. Härligt att se.

Nej. Jag är definitivt inte rädd för att Berguven tar spaden ikväll.

Visst kan det gå åt helvitte som det alltid kan gå i hockey.

Men jag tror att Berguven och Pölsan i kväll har chans att ta den bortamatch i Jönköping de måste ta.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hedersmannen Curre Lundberg ryter ifrån i artikel av Rosen i Aftontrasan.

Han menar att både Frölundas våld mot Pölsan Bertilsson samt HuVas på Pölsan Lindblom borde straffats för våld mot huvud - som den våldsamme borde kunnat undvika - och misstänker att zebror och övriga höjt nivån i slutspelet även för våld mot huvud vilket är för jävligt.

Jag kan bara hålla med.

När det gäller Bertilssons huvudskada var jag först osäker på om Frölundaspelaren kunnat undvika den men ju mer jag funderade, desto mer blev jag övertygad. Och detsamma gäller förstås Perssonpersonens armbåge i huvudet på Lindblom som ser tämligen medveten ut.
Peter hejsanhejsan ANdersson som tyvärr inte försvinner som zebrabas förrän säsongen är över håller inte med:

"– Absolut inte. När det gäller tacklingar mot huvudet finns det bara en regelbok och den kan vi aldrig gå ifrån. Referensgruppen har hanterat de här händelserna under slutspelet exakt som de gjort under hela säsongen.
– Det är några situationer som gått ut till referensgruppen men som inte gått vidare till någon anmälan. De har ansett att det inte ska gå vidare och då är det så, säger Peter Andersson."

Jaså? Har båda dessa överfall av Lärlingen skickats till referensgruppen som röstat emot? Och kom ihåg att Lärlingen har ett j-a infytande på vad han skickar och vad han väljer ut av det hela dvs vilka filmsekvenser samt vilka frågor han lyfter till gruppen.

SLUTA LJUG NU, hejsanhejsan. Jag tillåter mig tvivla på att situationerna gått ut.

Det här gör mig både bekymrad och förbannad.

Luleå Hockey startade på eget initiativ - långt innan det talades om hjärnskador vare sig i NHL eller Elitserien SHL - ett uppförande där man respekterade motståndares hälsa och inte delade ut en enda hjärnskakning på åratal.

Tacken för det fick vi när hela j-a hockeymaffian tillät Djurgården ösa våldsamma överfall på oss i den famösa kvartsfinalen medan zebrorna höll käften och Tommy Åström i TV-debatt om hjärnskakning förklarade att det var roligare att se målarfärg torka än att se Luleå spela hockey.

Nu har Bulan uppenbarligen fört in samma hedervärda tänk i Pölsan och det är i högsta grad berömligt: de utdelar inte hjärnskakningar eftersom de tar hänsyn till motspelares hälsa.

Men så ska de ostraffat själva åka på hjärnskador eftersom ett vidrigt och inkompetent kotteri bestående av zebror som inte fattar bättre med en lärling som fattar ännu sämre. Allt medan Cmore beslutar vilka situationer de ska sända 10-20 repriser på för att aktivera anmälan, följt av att tomten hejsanhejsan gör vad han blir tillsagd om och ljuger loss som vanligt för att stödja ett fåtal självutnämnda experter i Cmore; där den ene - wikegård - bara har en åsikt: mer våld! , medan den andre - Sanny - tyvärr uttalar sig urbota dumt i sådana här frågor gång på gång och inbillar sig ha kompetens som en neurokirurg eftersom han själv blivit hjärnskadad av samma våld.

FY FAN!

Och förbannat beklagligt att Pölsan ska drabbas - på samma sätt som Luleå Hockey drabbades för några år sedan: tar hänsyn och respekterar motståndares hälsa - men inte fan sitter någon jävul i media och hyllar de som bör hyllas för det. Tvärtom - blir utsatta för för jävliga och ta mig fan i civil domstol våldsamma överfall för att åsamkas hjärnskador. Allt medan Cmore och övrig media applåderar medan händerna stumnar av all ficktennis när de kvider fram "det här är riktig hockey".
Kommentera