Luleå HF

115477 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1822582

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hedersmannen Curre Lundberg ryter ifrån i artikel av Rosen i Aftontrasan.

Han menar att både Frölundas våld mot Pölsan Bertilsson samt HuVas på Pölsan Lindblom borde straffats för våld mot huvud - som den våldsamme borde kunnat undvika - och misstänker att zebror och övriga höjt nivån i slutspelet även för våld mot huvud vilket är för jävligt.

Jag kan bara hålla med.

När det gäller Bertilssons huvudskada var jag först osäker på om Frölundaspelaren kunnat undvika den men ju mer jag funderade, desto mer blev jag övertygad. Och detsamma gäller förstås Perssonpersonens armbåge i huvudet på Lindblom som ser tämligen medveten ut.
Peter hejsanhejsan ANdersson som tyvärr inte försvinner som zebrabas förrän säsongen är över håller inte med:

"– Absolut inte. När det gäller tacklingar mot huvudet finns det bara en regelbok och den kan vi aldrig gå ifrån. Referensgruppen har hanterat de här händelserna under slutspelet exakt som de gjort under hela säsongen.
– Det är några situationer som gått ut till referensgruppen men som inte gått vidare till någon anmälan. De har ansett att det inte ska gå vidare och då är det så, säger Peter Andersson."

Jaså? Har båda dessa överfall av Lärlingen skickats till referensgruppen som röstat emot? Och kom ihåg att Lärlingen har ett j-a infytande på vad han skickar och vad han väljer ut av det hela dvs vilka filmsekvenser samt vilka frågor han lyfter till gruppen.

SLUTA LJUG NU, hejsanhejsan. Jag tillåter mig tvivla på att situationerna gått ut.

Det här gör mig både bekymrad och förbannad.

Luleå Hockey startade på eget initiativ - långt innan det talades om hjärnskador vare sig i NHL eller Elitserien SHL - ett uppförande där man respekterade motståndares hälsa och inte delade ut en enda hjärnskakning på åratal.

Tacken för det fick vi när hela j-a hockeymaffian tillät Djurgården ösa våldsamma överfall på oss i den famösa kvartsfinalen medan zebrorna höll käften och Tommy Åström i TV-debatt om hjärnskakning förklarade att det var roligare att se målarfärg torka än att se Luleå spela hockey.

Nu har Bulan uppenbarligen fört in samma hedervärda tänk i Pölsan och det är i högsta grad berömligt: de utdelar inte hjärnskakningar eftersom de tar hänsyn till motspelares hälsa.

Men så ska de ostraffat själva åka på hjärnskador eftersom ett vidrigt och inkompetent kotteri bestående av zebror som inte fattar bättre med en lärling som fattar ännu sämre. Allt medan Cmore beslutar vilka situationer de ska sända 10-20 repriser på för att aktivera anmälan, följt av att tomten hejsanhejsan gör vad han blir tillsagd om och ljuger loss som vanligt för att stödja ett fåtal självutnämnda experter i Cmore; där den ene - wikegård - bara har en åsikt: mer våld! , medan den andre - Sanny - tyvärr uttalar sig urbota dumt i sådana här frågor gång på gång och inbillar sig ha kompetens som en neurokirurg eftersom han själv blivit hjärnskadad av samma våld.

FY FAN!

Och förbannat beklagligt att Pölsan ska drabbas - på samma sätt som Luleå Hockey drabbades för några år sedan: tar hänsyn och respekterar motståndares hälsa - men inte fan sitter någon jävul i media och hyllar de som bör hyllas för det. Tvärtom - blir utsatta för för jävliga och ta mig fan i civil domstol våldsamma överfall för att åsamkas hjärnskador. Allt medan Cmore och övrig media applåderar medan händerna stumnar av all ficktennis när de kvider fram "det här är riktig hockey".
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ojdå, i Buffalo!

Nu sparkar ägarn både huvudtränare Bylsma och GM Murray, sedan bufflarna missat att ta sig till slutspelet om Stanley Cup.

Vad betyder detta för vaktfrågan?

Ja, när Murray kom till Buffalo, köpte han ju till sig Robin Lehner från Ottawa mot ett förstaval i draften; något som massor av buffelsupportrar varit skitsura på.

Under senaste säsongen var ju Anders Nilsson riktigt bra när han väl fick spela - låg länge 1-2-3% bättre med räddningar än Robin fram till januari. Många ansåg att han borde få minst lika många matcher som Robin resten av säsongen; kanske t o m få de allra flesta.

Men efter januari körde Bylsma stenhårt med Robin och många supportrar menade att det var Murray som krävde det för att "visa att hans beslut att offra ett förstaval mot Robin" var korrekt.

Nu när säsongen är över kan man väl konkludera att Robin haft spaden ett stort antal matcher och visat att han håller hög nivå; i år som vakt nummer 10-15 bland NHL-lagen. Samtidigt har Anders tagit spaden 1/3 av matcherna och även han visat hög nivå rakt igenom - t o m bättre stats än Robin och f ö bäst av alla svensk vakter i NHL. Sammantaget har Buffalo typ 3e bästa vaktstats i NHL under säsongen så man får nog anse att Murray/Bylsma förtjänar godkänt där.

Men utan kontroversen avseende Murrays kostsamma inköp av Robin kanske Buffalo startat säsongen med mindre uttalad satsning på Robin och då kunde Anders mycket väl ha tagit det fastare taget om spaden. Kanske.

Men nu är det som det är.

Bufflarna har nu startat rekryteringen av ny GM och huvudcoach och när dessa utsetts kommer de att vara mer fria att ta vaktbeslut för kommande år. Robin sitter därmed inte lika säkert men nog tycker man att han presterat tillräckligt för att få ett flerårigt avtal nu. Även om det är långt lika säkert som om Murray/Bylsma suttit kvar.

För Anders vidkommande mindre säkert. Jag tycker ju att det enda rätta för Buffalo vore att ge båda längre avtal och fortsätta satsningen på vikingvakterna. Men NHL är ju totalt insnöade på att alla lag "måste" ha en förstavakt med jättelön som ska stå de flesta vakterna - ungefär en matchfrekvens för EN vakt som elitklubbarna i Sverige trodde var allena saliggörande, innan Rönken och Bulan visade att så var det inte alls.

Det hela kompliceras ju också eftersom Anders blir UFA 1 juli och med den kommande "fördraften" i slutet av juni då Las Vegas får chans sno en spelare per klubb.

Nåja. Spännande framtid! Håller tummarna för att vår lulepojk får en ännu bättre chans för kommande säsong!
Kommentera