Luleå HF

115479 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1822618

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ojdå, i Buffalo!

Nu sparkar ägarn både huvudtränare Bylsma och GM Murray, sedan bufflarna missat att ta sig till slutspelet om Stanley Cup.

Vad betyder detta för vaktfrågan?

Ja, när Murray kom till Buffalo, köpte han ju till sig Robin Lehner från Ottawa mot ett förstaval i draften; något som massor av buffelsupportrar varit skitsura på.

Under senaste säsongen var ju Anders Nilsson riktigt bra när han väl fick spela - låg länge 1-2-3% bättre med räddningar än Robin fram till januari. Många ansåg att han borde få minst lika många matcher som Robin resten av säsongen; kanske t o m få de allra flesta.

Men efter januari körde Bylsma stenhårt med Robin och många supportrar menade att det var Murray som krävde det för att "visa att hans beslut att offra ett förstaval mot Robin" var korrekt.

Nu när säsongen är över kan man väl konkludera att Robin haft spaden ett stort antal matcher och visat att han håller hög nivå; i år som vakt nummer 10-15 bland NHL-lagen. Samtidigt har Anders tagit spaden 1/3 av matcherna och även han visat hög nivå rakt igenom - t o m bättre stats än Robin och f ö bäst av alla svensk vakter i NHL. Sammantaget har Buffalo typ 3e bästa vaktstats i NHL under säsongen så man får nog anse att Murray/Bylsma förtjänar godkänt där.

Men utan kontroversen avseende Murrays kostsamma inköp av Robin kanske Buffalo startat säsongen med mindre uttalad satsning på Robin och då kunde Anders mycket väl ha tagit det fastare taget om spaden. Kanske.

Men nu är det som det är.

Bufflarna har nu startat rekryteringen av ny GM och huvudcoach och när dessa utsetts kommer de att vara mer fria att ta vaktbeslut för kommande år. Robin sitter därmed inte lika säkert men nog tycker man att han presterat tillräckligt för att få ett flerårigt avtal nu. Även om det är långt lika säkert som om Murray/Bylsma suttit kvar.

För Anders vidkommande mindre säkert. Jag tycker ju att det enda rätta för Buffalo vore att ge båda längre avtal och fortsätta satsningen på vikingvakterna. Men NHL är ju totalt insnöade på att alla lag "måste" ha en förstavakt med jättelön som ska stå de flesta vakterna - ungefär en matchfrekvens för EN vakt som elitklubbarna i Sverige trodde var allena saliggörande, innan Rönken och Bulan visade att så var det inte alls.

Det hela kompliceras ju också eftersom Anders blir UFA 1 juli och med den kommande "fördraften" i slutet av juni då Las Vegas får chans sno en spelare per klubb.

Nåja. Spännande framtid! Håller tummarna för att vår lulepojk får en ännu bättre chans för kommande säsong!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Huvva - Pölsan 1,5 minut spelat och det är full jävla finalfart i matchen!

Tänk att de självutnämnda experterna i media påstod att Frölunda-Apan visade upp en fart som var skyhög över alla andras - Apan hade t ex aldrig haft en janne att hinna med här.

HuVa-Tedenby tacklar en pölsa mot sargen och det ser inte snyggt ut när ansiktet studsar mot sargkanten, till slut blir det utvisning. Men wikegård och sanny yrar förstås vidare och anser att det var helt juste. J-a våld-tomtar!

Man börjar nästan tro att de där nissarna har satsat stora pengar på HuVa?

Starka räddningar av Berguven inledningsvis inklusive under PP för Pölsan, men till slut får Pölsan resultat i PP - 0-1!
Kommentera