Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Gunderson liggande på isen sträcker klubban och spelar bort en puck. En HuVaspelare åker på klubban och faller.

Sekunderna efteråt gör HuVaspelaren samma sak och fäller då en Pölsa.

SNUSKIGT, J-A låtsas-domare till zebror.

Nu får HuVa spela PP igen. Denna gång helt korrekt sedan Fältherren slashat fult. Men det fixarde Pölsan.

SKITZEBROR HUR KAN NI VARA SÅ KA`SSA?

Det är alltså reservmilitären Frisören Fribrottaren samt Älvsbyns Öhlund som "dömer".

Jag behöver ju inte fråga varför. Det här handlar om fenomenet "inte vara hemmadomare" som vissa zebror försöker lyckas med men flera av sådana zebror har inte omdöme nog att agera med balans utan låter denna inställning glida över och blir då "bortadomare", vilket vi såg exempel på här.

Pölsan - HuVa 2-2 och på HuVas kvitteringsmål anser jag att Frisören ska ha assistpoäng!

Strax därefter zaborsky på kanten igen. Nu skjuter han mellan benen på en back och mellan benen på vakten.

3-2 till Pölsan.

Och efter målet åker måkskytten ut 2 min (+10?) för unsportsman etc?

Vad som hänt är att när han passerat HuVa-målet efter målet gör en min och får därefter ett slag av en HuVa-spelare...

Min bedömning. Det här är en av den allra sämsta utvisningar jag sett en zebra ta i ett slutspel.

Det finns bara en tolkning av detta: Frisören har alldeles för otillräcklig karaktär och pyske och har brutit ihop då han inte pallar trycket för det viktiga uppdraget.

Frisören har innan detta ramlat ihop pyskiskt och nu kommer detta fruktansvärda misstag av honom.

Jag skulle likna detta med att en målvakt släpper in 5 mål på 5 minuter och därefter slår in pucken oattackerad i egen kasse.

Det riktga hade varit att blåsa avbrott, ta Frisören av isen och stoppa in Nord som sitter på läktaren som reserv.

Ungefär som att Frisören fått en hjärtinfarkt, vilket är en fin liknelse även om det i detta fall handlar om ett psykotiskt sammanbrott.

Strax efter gör HuVa 3-3 och därefter kommer också 3-4.

HuVas "vändning" anser jag vara en följd av upprepade helt miserabla misstag av galna zebror manifesterat genom upprepade helt sjuka utvisningar på Pölsor i avgörande läge i tredje period i SM-finalmatch!