Luleå HF

115741 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1823469

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
1-0 Pölsan!

Och som vanligt är det en blixt från klar himmel. F d Luleåspelaren Fältherren Elias bakom eget mål slår plötsligt ett perfekt rakt långpass till pölsan zaborsky i fart som på kanten når ned där han får chans till mål. Och pangar in pucken i bortre krysset.

Typiskt Pölsamål, alltså. 5 sekunder innan målet tror man att Pölsan är så långt fråmn målchans som de kan vara, och Vips! har Pölsan tagit fram något ingen visste om. Och väl i chans, målar naturligtvis Pölsan.

Cmore-experterna, självutnämnda förstås, menar att det är otagbart.

Jag håller inte med. HuVa-vakten har gott om tid på sig för att veta att det kommer skott och det han skulle kunnat göra bättre är att komma ut några meter till; då hade det inte funnits någon lucka; nu lämnade han typ en handflatestor i krysset, och det räcker för skickliga målskyttar som pölsan har.

Men. HuVa-vakten stannade alltså på yttre målgårdslinjen. Det skyller jag på orutin och något han kan förbättra. Så där spelade David Rautio för några år sedan: nu gör hand et inte. Berguven skulle säkert kommit ut ett par meter till vilket varit nödvändigt.

Vi som sett mannen, myten, legenden Jarmo Myllys in action vet att i motsvarande läge skulle Myllys - på den bråkdel av en sekund som kontrande motståndarforward blinkat, kommit ut 5-10 meter:-)


Och som ett svar på allt jag ovan skrivit kommer HuVa i motsvarande. Berguven kommer som sagt ut längre men hinner bara 0,5-1 meter utanför målgården och även om han då hunnit täcka de "högre luckorna" finns ju ofta luckan knappt en helvmeter upp från isen mellan benet och klubbarmen för skott invid bortre stolpen och gissa vad? HuVa-spelaren prickar den luckan som Berguven inte hinner täcka och näst sista minuten av andra perioden får HuVa in pyskologiska 1-1.

Nu paus. En period kvar i denna härliga match där vi i final för första gången på många år slipper se ett lag som saboterar hockeyn genom filmningar, målvaktsöverfall och bufflande fulspel genom påhopp bakifrån då pucken inte är i närheten.

Vi hoppas att denna förändring blir kvar för all framtiden och "unnar alla lag framgång" som agerar sporstligt och levererar hockey.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vilken j-a utvisning på Pölsan - helt sjukt misstag av zebrorna!

Gunderson liggande på isen sträcker klubban och spelar bort en puck. En HuVaspelare åker på klubban och faller.

Sekunderna efteråt gör HuVaspelaren samma sak och fäller då en Pölsa.

Om något var HuVa mer en tripping. Men de tar ut pölsan.

SNUSKIGT, J-A låtsas-domare till zebror.

Och gissa vad?

HuVa kvitterar 2-2 på några sekunder.

Nu får HuVa spela PP igen. Denna gång helt korrekt sedan Fältherren slashat fult. Men det fixarde Pölsan.

SKITZEBROR HUR KAN NI VARA SÅ KA`SSA?

Det är alltså reservmilitären Frisören Fribrottaren samt Älvsbyns Öhlund som "dömer".

Jag behöver ju inte fråga varför. Det här handlar om fenomenet "inte vara hemmadomare" som vissa zebror försöker lyckas med men flera av sådana zebror har inte omdöme nog att agera med balans utan låter denna inställning glida över och blir då "bortadomare", vilket vi såg exempel på här.

Pölsan - HuVa 2-2 och på HuVas kvitteringsmål anser jag att Frisören ska ha assistpoäng!

Strax därefter zaborsky på kanten igen. Nu skjuter han mellan benen på en back och mellan benen på vakten.

3-2 till Pölsan.

Och efter målet åker måkskytten ut 2 min (+10?) för unsportsman etc?

Vad som hänt är att när han passerat HuVa-målet efter målet gör en min och får därefter ett slag av en HuVa-spelare...

Min bedömning. Det här är en av den allra sämsta utvisningar jag sett en zebra ta i ett slutspel.

Det finns bara en tolkning av detta: Frisören har alldeles för otillräcklig karaktär och pyske och har brutit ihop då han inte pallar trycket för det viktiga uppdraget.

Frisören har innan detta ramlat ihop pyskiskt och nu kommer detta fruktansvärda misstag av honom.

Jag skulle likna detta med att en målvakt släpper in 5 mål på 5 minuter och därefter slår in pucken oattackerad i egen kasse.

Det riktga hade varit att blåsa avbrott, ta Frisören av isen och stoppa in Nord som sitter på läktaren som reserv.

Ungefär som att Frisören fått en hjärtinfarkt, vilket är en fin liknelse även om det i detta fall handlar om ett psykotiskt sammanbrott.

Strax efter gör HuVa 3-3 och därefter kommer också 3-4.

HuVas "vändning" anser jag vara en följd av upprepade helt miserabla misstag av galna zebror manifesterat genom upprepade helt sjuka utvisningar på Pölsor i avgörande läge i tredje period i SM-finalmatch!

SKANDAL, SKANDAL, EN DOMARESKANDAL!
Kommentera