Luleå HF

115825 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1827484

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Apans anrika historia som det lag i landet som misslyckas mest, när det som mest gäller, blev ju något kryddad här på slutet när de t o m vann serien och nådde finaler i rad, även om hela fyra torskar på sex försök visar traditionen av att vika ned sig.

Men nu, med en knapp plats sex i serien och utsparkade omedelbart i kvartsfinal ser vi ju att det börjar normalisera sig och snart hägrar ju kvalspel som vanligt.

Och det är förstås inte oväntat. Vi har ju sett det komma på bred front. Anledningen till att Apan studsade upp några år berodde ju - förutom att the braindrain till utomlandsspel som exploderade och tömde andra klubbar med historiskt unik konkurrensbrist som följd - på att de stal talanger från norra Sverige för stt några år senare presentera som "egna spelare".

Dessa stölder har ju väsentligen satts stopp för nu, och senaste åren saknas det väsentligen pojkar från Umeå och Norrbotten i intaget till Apgymmet. Junislagen har fallit och häckar på platser långt bak i kön. Upplyftet av spelare från junis- till A-laget tillför allt mindre och det är oerfarna lättviktare som sprider puckar omkring sig så snart de möter riktiga spelare och det tar flera säsonger för småttingarna att växa klart i tyngd och erfarenhet, medan deras misstag förlorar matcher för Apan. NHL-draften visar detsamma - från att tidigare haft många Appojkar med ekar det senaste åren tomt på appojkar där.

Vi har ju sett ytterligare tecken länge nu. Forsberg drog till Luleå. Wallmark drog till Luleå. Emanuelsson x 2 drog till Luleå. Och nu drog Lundberg till Växjö. Spelarflykten visar alltför tydligt att de som inte indoktrinerats i sektdiktaurens Apa där självtillräcklighet och missundsamhet mot allt som icke är Apan råder; samtidigt som man betalar en fantastisk överlön och till kapten utnämner fiaskot, fuskaren och fulspelaren fläskberget.

Och som sagt: samma ser vi nu i Tre Kronor sedan de bedrövliga åren med gnomen Mårts är över; han, som t o m hade det obefintliga omdömet att utse ett sådant trött fiasko som fläskberget till lagkapten med plats centralt i förstafemma och PP-uppställningar innan fläskberget fick flyttas ut på en kant i brunkarlina för att göra så lite skada som möjligt.

Nej, nu är denna tragiska period med gnomen Mårts och Apans tid som dysteriernas dysteri över och i Tre Kronor slipper vi sådana primatinslag.

Ja, en sans- och omdömeslös lögnare som aptrollet vill förstås hävda att John Klingberg är utbildad i s k egna apled, men denne Frölundaspelare var bara utlånad mindre än en säsong till apmatcher och drog så snart han kunde.

Nejdå. Nu totaldomineras Tre Kronor av NHL-spelare som återigen viosar lust att lira för Tre Kronor sedan den tidigare landslags-"ledningen" med fåntratten gnomen Mårts, helt ur led i tiden, försvunnit. Och förstås återkommer Luleå Hockeys inslag. T ex genom f d Luleåspelaren Dennis Everberg. Eller Viktor Fasth, uppvuxen i Luleås närområde och utbildad på Luleås hockey-gym. För att inte tala om vår fantastiske trollkarl från Luleå Hockey; nuvarande KHL-stjärnan Linus Omark.

Målvakter:
Viktor Fasth
Eddie Läck
Niklas Svedberg

Backpar:
Victor Hedman
Anton Strålman
Oliver Ekman-Larsson
Jonas Brodin
John Klingberg
Alexander Edler
Philip Holm
Calle Rosén

Kedjor:
Elias Lindholm
Gabriel Landeskog
Victor Rask
William Karlsson
William Nylander
Carl Söderberg
Marcus Krüger
Joel Eriksson-Ek
Linus Omark
Joakim Nordström
Joel Lundqvist
Carl Klingberg
Dennis Everberg
Mario Kempe

Det kan bli ett intressant VM nu igen. Kanske. Fyllt av hockey, tomt på apor.

Samtidigt gläds vi över att se hur SHL-klubbarnas lag leds av Luleå-märkta huvudtränare; senast Bulan Berglund, Rogern Rönnberg, Petter Lasu Nilsson. Medan Apan sparkat sin senaste och alla tillfrågade skrattande tackar nej till att ta över Apan på väg nedåt (med CV att utse huvudtränare till syndabockar som får sparken); och vi glädjande nog sedan en tid slipper se Apans ende leverans till landets sådana nivåer - den passerade gubben Hardy "Smeagol" Nilsson - förorena svensk hockey vidare med sitt fuskande, myglande och omoraliskt skamliga uppförande.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Noterar att rykten i Appravda gör gällande att Djurgårdaren Matt Andersen nu är klar för Apan.

Jodå. I slutet av säsongen och i slutspelet körde Apan med en majoritet köpespelare och eftersom det ändå inte blev bättre än en sjätte plats och utsparkade i kvartsfinal kommer inköpen att bara öka.

Nyligen öste de på med pengar för att sno Kirunapojken Pudas från Pölsan. "En egen produkt som kommer hem" som de ljuger. Sanningen är den att norrbottningen Pudas är uppvuxen och utbildad i Kiruna. Sedan gick han gymmet i Apschtann och drog så fort han var klar. Därefter har han lirat fyra år för Kronan och Pölsan. Och nu köper Apan in honom.

Och nu köper de Matt Andersen alltså.

Efter att ha överfyllt kassan till max efter att ha varit värsta kommunaldopade klubben i landet i tio år visste vi alla att förr eller senare skulle Näsan börja köpa.

I fjol hann han inte köpa så mycket men i år kommer han alltså loss.

Nu ska det köpas, köpas och åter köpas.

Det blir ju intressant att se vad apmonstren - som förklarat alla andra lag för köpelag - ska göra nu när Apan fylls av köpespelare.

Shit! Det är omöjligt att tänka på hockey, när man får syn på näsan. Man ser bara Näsans NÄSA! Det måste vara någon sorts näsrekord. Apans svar på Cyrano de Bergerac!
Kommentera