Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1828610

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
hanzon: He, he. Dennis Everberg har exakt samma gedigna Luleåbakgrund som en annan av våra Luleå-legender - Niklas Hjalmarsson, superbacken i Chicago.

De båda skrev på för Luleå en vår och blev då Luleå Hockey-spelare. Men under sommaren beslutade de ta chansen i NHL/AHL.

Visst är det imponerande att Luleå Hockey kan ha ett sådant enormt inflytande på spelares karriärer. De behöver bara skriva på så lyckas det. Måste ha varit det samtal de hade med Osten som gjorde susen:-)

Viktor Fasth kommer från Kalix. Du vet Luleå är geografiskt litet, eftersom staden ligger inklämd mellan pite-boden-kalix och därför inte kunnat växa geografiskt, även om Luleås betydelse i övrigt är sådan att i praktiken är det samma stad, med de tre andra orterna snarast som stadsdelar i stor-Luleå. Låt exempelvis Luleå geografiskt växa like mycket som Skellefteå gjorde på sextio-sjuttiotalet och du finner att bl a Piteå, Boden och Kalix blir de delar av Luleå de i praktiken redan är.

Viktor växte upp i Kalix och i Stor-Luleå spelar pojkarna förstås för mindre lokala föreningar medan de växer upp. Viktor kom till Luleå som 15-åring och gick hela hockeygymnasiet i Luleå och utbildades av Luleå Hockeys tränare och lärare. Normalt skulle han samtidigt ha spelat för Luleå Hockeys junislag under tiden men vår store lille hjälte Jarmo Myllys hade stimulerat så många pojkar att vilja bli målvakter att Viktor inte fick plats och tillräckligt matcher med junislaget så han fick ta spaden i Brooklyns division 2-lag i stället. Brooklyn är ett hockeylag i centrala Luleå, på andra sidan Bergnäsbron, i folkmun kallad Brooklyn Bridge. Brooklyn är ett lag där Lulespelare när de inte får plats i Luleå, och det inte finns anledning de spelar för Asplöven, Piteå eller Boden. Många Luleålegender har exemplevis varvat ned i Brooklyn när de inte haft tid och lust förstärka något av de andra lagen i närheten på matcher och träningar; Brooklyn är lite lugnare med sådant som träningar;-)

Nåja. Så Viktor har en rejäl bakgrund hos oss, även om han inte lyckades slå sig fram som någon av de bättre under senare tonåren. Han trodde dock fortsatt på sig själv och vandrade nedåt och spelade i lag efter lag och i allsvenskan för Läjkers lossnade det rejält och resten är historia:-)

Så även om han växt upp som Luleå Hockeysupporter och utbildats i Luleå Hockey har han aldrig formellt tillhört klubben.

Men fin att plocka fram för att slå Apor i huvudet med, när de vill ha det till att Bäckström är Apa eftersom farfar kom från Västerbotten (tänker man så, kom halva Mats Sundin från Omark-trakter).

Men Viktor var aldrig reggad spelare i Luleå Hockey. Som våra Luleå-legender Everberg och Hjalmarsson;-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Det börjar bli ett riktigt Tre Kronor som formeras nu:-)

Den egna approdukten från de egna apleden Niklas Bäckström. Den amatörmässiga Tre Kronor-ledningen bestående av idel klantarslen under Boustedt och gnomen Mårts, tvingade ju en helt oskyldig Bäckström att löpa "gatlopp som dopad" under OS och det förlät inte Bäckis och svarade inte längre i telefon när gnomen ringde - och naturligtvis var detta droppen som innebar att alla andra NHL-spelare därefter vägrade delta när gnomen kallade. Konstigt att media hållit käften om en sådan sak. I stället vidarebefordarade de som nyttiga idioter gnomen Mårts gnäll i media "NHL-spelarna har ett moraliskt ansvar att lyda och komma när jag kallar". Ja, fy fan.

Men nu är det slut på gnom-eländet och nu kommer Bäckis.

Det är klart att han blir ett lyft för kronorna, ett rejält lyft och fr a hoppas vi se hur han styr upp ett riktigt PP från det hackande vi kört med än så länge.

Tänk vilken skillnad från tidigare under gnomen.

Då kallade gnomen upp ett slött fläskberg som han presenterade som lagkapten; ett fläksberg som visades helt värdelös, vilket vi insatta redan visste innan han förorenade isen. Hur fan kunde gnomen inbilla sig att ett fegt, fuskande, filmande, fulspelande fläskberg skulle vara något att ha? Obegripligt, och det säger allt om gnomen. Fläskberget lyckades förstås skämma ut svensk ishockey när han filmade sig till en utvisning mot en liten norrman. Fyfan. Hade vi haft Fagerlund kvar som högste boss skulle han omedelbart beordrat fläskberget att åka hem till Apschtaan och inte visa sin fula nuna i fina Tre Kronor i fortsättningen. Jaja, dessa apor, det är beklämmande.

Men nu kommer Bäckis in och han kommer knappast att filma mot Danmark men snarare att initiera den förändring som ger Tre Kronor ett fungerande PP när det kommer att behövas i slutspelet:-)

Noterar också att Bäckis hade med sig Lindberg, som faktiskt är en f d apa och Tre Kronor har meddelat att denne Lindberg kan bli användbar som grythund.

Ja. Det är väl vad man kan ha Apor till. Kryp ned i grottorna och skäll nu.
Kommentera