Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1828640

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
En dansk kommer rätt ren fråm kanten, med en svensk hängande på sig, men dansken lyckas från några meters håll slå pucken genom femte luckan på Lunkan. Pucken går klockrent i stolpen, glider därefter efter hela mållinjen innan den slås bort. Danmark får samtidigt PP pga en slashing på dansken.

I vilket fall: inte så imponerande att en dansk som kommer snett utifrån, från några meters håll lyckas slå puck genom femte luckan. Hade det varit en annan vakt än Lunkan skulle kommentarerna haglat "oj, vilken tavla, vi måste sätta in Lunkan".

Grejen är den att även om jag anser att Lunkan är den bäste svenska vakten någonsin har han hållt internationell toppnivå i mer än ett deceniium och förr eller senare tar det slut. Lunkan har varit betydligt mer mänsklig senaste åren och jag är inte övertygad om att han längre är vår bäste vakt faktiskt.

Visst, jag skulle också givit honom spaden, men är inte övertygad om att den längre är hans.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Vilken svensk målvakt skulle vara bättre än Lundqvist? Nog för att jag inte hålla honom som en av de absolut bästa men det kan man ju verkligen inte påstå att någon annan svensk målvakt är heller.
Kommentera