Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1829341

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Det är förstås inte OK. På en kommunal skola, som jag antar att det är, är ju lärarna avlönade av kommunen. På idrottsinriktningen är upplägget anpassat för att främja idrottssatsningarna, vilka idrotter de än må vara (i en klass brukar det ju vara många olika sporter representerade), men det är fortfarande en kommunal skola. Läraren ska därför agera utifrån den kommunala skolans intresse där det huvudsakliga intresset ligger i att klara av skolgången och gå ut med fullständiga gymnasiebetyg. Läraren som du beskriver verkar snarare ha agerat som klubbens "lakej" och det är förstås inte okej. Kommunen borde naturligtvis sparka honom/henne.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peja: Jag håller med du. Läraren i fråga är alltså anställd av Apan och Apan i sin tur har hyrt ut vederbörande till skolan med uppdrag att ansvara för den utvidgade gymnastikundervisningen. Men vederbörande har således inte förstått sitt uppdrag utan fungerat som just en lakej för Apan, precis som du skriver.

Vad värre är, är att klubben backade upp vederbörande till 100% ända till dess att de insåg att det fanns ett verkligt hot att Skolinspektionen skulle dra in tillståndet för skolans hockeygym och flytta eleverna till Umeå under pågående termin. Samtidigt som skolan fälldes för den från Apan inhyrde "lärarens" kränkande särbehandling an en 16-årig pojke.

I det läget klev Apbossen in och förklarade "vi har gjort fel. Vi ändrar oss."

Grejen är den att Apan har tydligt signalerat att de INTE såg något som helst fel med den kränkande särbehandlingen. Först när de insåg att de stod inför hotet att tappa hela hockeygymmet förklarade de att "Vips! hade de en annan inställning....".

Det får en förstås att tro att "Nej, de har inte ändrat sig. Det är en s k läpparnas bekännelse."

Att den skyldige fortsatt har exakt samma roll som "lärare" ger oss ytterligare vatten på sin kvarn.

OK. Det här beskrivna skulle kunna hända i vilken klubb som helst, kanske. Och jag skulle med all säkerhet inte förstorat upp det som jag gjort i så fall. Det skulle varit dumt av mig och tämligen meningslöst.

Att jag gör det i Apfallet beror på att det finns en stil i klubben - inte helt igenom, men rejält indoktrinerad och gång efter annan manifesterad - som är osund, osportslig och oönskad.

Deras högsta ledning har spritt uppfattningen om att de skulle ha en "värdegrund" vilket jag anser vara ett skitsnack och att sanningen egentligen är den motsatta. En värdegrund är alltså en moral och en heder som genomsyrar organisationen, men det är tyvärr just vad de alltså inte har.

Exempel på detta är den missundsamhet som genomsyrar ledning, tränare och en del av spelarna: att inga motståndarlag gör något bra och att ingen kan slå Apan utan att det beror på domarna eller att Apan råkat ut för alltför många skador.

Andra och mer elakartade exempel är den kampanj som fördes av en med föreningen nära lierad brännsvinsjournalist. Jag talar om den skandalöse Fehlman som hade så nära samarbete med Apan att han i princip fungerade som Apans kommunikationsansvarig, och det skötte han genom att hitta på upprepade lögner om Luleå-ledare och Luleå-supportrar samt föra en osnd, lögnaktig och rättshaveristiskt ensidig kampankj mot allt som hade med Luleå Hockey att göra i media. Denne jubeldåre var inte ensam utan färgad av en apinställning bland ledare och tränare där det finns talrika exempel på hur Apan bakom lyckta dörrar blivit rasande på pojkar, juniorer och spelare som velat gå till Luleå Hockey - som i Apögon varit "den Stora Satan". Likaledes har vi det än mer aggressiva hat som riktas mot Burkölen.

Fortsatt Apans "värdegrund" att hantera egna skandaler genom att utse syndabockar att ta heder och ära av, bara den utsparkade eller utsedde får ta alla smällar, medan Apan själv framställs som oskyldig och ofelbar. Jag tar denne unge nordamerikanen som hängdes efter Apans supa-skallen-av-sig-fest under brinnande kval, eller för den delen ANders Forsberg, som mobbats av sin chef Aplasse en hel säsong innan Aplasse och CryBert körde kniven i ryggen på honom.

Spelarna i APlaget däremoyt har jag inget ont ord att säga om. De uppfattar jag som helt OK rakt igenom.

Med ett undantag. Det är ingen hemlighet att fläskberget Hollywood är den värste filmaren i svensk hovkeyhistoria och vidare att vederbörande - som vissa säsonger varit den mest utvisade spelaren i Elitserien SHL pga sitt fulspel i stället för hockey - och som tlll yttermera visso erkänt att han fuskar på isen.

Att Apan utser ett sådant osportsligt fiasko till lagkapten säger ungefär allt om Apans värdegrund. Dvs rötan kommer uppifrån, men med en sådan kapten har det ruttna ledarskapet gjort vad de kan för att osportsligheten samt "o-värdegrunden" ska spridas och genomsyra laget.

Jag är inte förvånad över att Petter Emanuelsson och Martin Lundberg - när de återvände från nordamerika efter att ha varit ifrån den osunda ap-byken ett par år - valde att inte sätta sin skridsko i apburen...
Kommentera