Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1829757

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Apmonstret håller på att kollapsa. Efter Apans fiasko där köpelaget sjönk som en sten i serietabellen och fastnade på plats sex, följt av kollapsen i slutspelet då Frölunda match för match gick ikapp för att till slut sparka Apan till sommarsemester redan i kvarten, har han förlorat all bas för att stå högst upp på berget oh yla att Apan är bästigast medan alla andra är sämstigast.

Som följd av detta lägger han allt mer förvirrade, obegripliga för att inte säga helt galna inlägg.

Nu för han en Don Quijote-kamp för att förklara att Apan har bästigaste junisarna.

B-junisar? Nej, de är rätt kassa, långt ner i listan i Sverige.

A-junisar? Nej, det är likadant där.

Junisar i A-laget?

Ja. Det är tydligen de, som är bästigast.

Det hevererade A-laget som kollapset under året hade gått på sina egna sektlögner och förklarata att "vi lyfter bara in några junisar i laget. De gör succé och blir strax NHL-stjärnor."

Så, hur gick det?

Junisarna visade sig inte alls duga till.

Små, oerfarna, lätta, förvirrade spred de misstag till höger och vänster och så snart fullvuxna spelare satte fysisk press på dem spred de puckarna åt alla håll, upptagna som de var att försöka undvika att bli tacklade.

Det är alltså de, som är landets bästa junisar, enligt ett snurrigt apmonster?

Ja, Gudars skymning. Apmonstrets strid mot väderkvarnar går från totalt meningslös till ännu värre. Snart når väl galenskapen den nivå att han tar upp en annan sexfingrad käpphäst: att Apan är så historiskt överläset bästigast att de inte har något motstånd i Sverige utan världen måste beredan plats för Apan i NHL för att de ska möta jämbördigt motstånd.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Igår kom det fina vädret till Fjollträsk och årets bästa perioden - tiden mellan hägg och syren - har kommit.

Hockeyn är slut överallt med två undantag.

I NHL är vi framme vid jämna semifinaler om Stanely Cup där såväl Ottawa-Pittsburgh som Nashville-Anaheim i detta nu står 2-2 i matcher och därmed avgörs nu vilka som går till final genom bäst av tre, då bara max tre matcher återstår innan det är färdigt för final.

I VM har vi också nått semifinal och idag spelar Kanada mot Ryssland medan Tre Kronor möter Finland.

Det ska bli kul att se vår match. Tror jag. Finland har ju radat usla insatser under gruppspelet men tog sig till kvartsfinal och väl där utmanövrerade de skickligt US of Disneyland.

Och nu, när de får möta storebror Tre Kronor, vet vi ju att det handlar om en kamp där den ena laget - Finland - kan lyfta sig och spela högt över sin förmåga, igen-kligen, som följd av sin heta vilja att vägra förlora mot motståndaren. Varför? Därför att Sverige "´ägde" Finland under 600 år och behandlade finnarna som en sorts lägre stående varelser som vi svenskar härskade över. Det är nu mer än tvåhundra år sedan, men ränderna har långt i från gått ur och detta är själva orsaken till finnarnas lyft mot just oss, en revanschlust inpräglad under nästan ett millenium, en lust att visa att "vattusvenskarnas" uppfattning om finnar som pure white trash, igen-kligen handlar om hur de finska "riktiga männen" spöar de "fjolliga svenskarna".

En vilja, som är hockeyvärldens mest fina bevis på detta viktiga inslag i hockey. Under historiens gång har den bara övertrumfats vid två tillfällen: när dåvarande Tjeckoslovakien runt 1970 spöade det överlägsna CCCP två VM i rad, helt och hållet genom vilja framprovocerad av Sovjets våldtäkt på Tjeckoslovakien 1968; två VM i rad som spelades i Sthlm pga flytt som följd av den politiska situationen, men där Tre Kronor tyvärr vann mot tjeckerna och torskade mot ryssarna, så CCCP-maskinen vann ändå.

Nu läser jag tyckanden, bl a av sexpressen-Nyström, som spyr galla över Finland och menar att för hockeyns och VÄRLDENS skull måste Tre Kronor vinna, eftersom vi är bästigast och trevligast och se på medan det vore en katastrof för hockeyn om Finland vann.

Jag håller inte med, för att uttrycka det lindrigt.

Jag kan inte begripa hur folk poserande som journalister och s x experter, låt vara av självutnämnt slag, kan följa hockey i decennier utan att lära sig och utan att förstå sporten.

Nej. Det handlar inte bara om att tuta och köra. Det har aldrig gjort. Snabb, teknisk anfallshockey är ETT av många viktiga inslag av betydelse för hockey. Men inte alls det enda viktiga och inte heller det viktigaste. Det är som vore det en hockeyrookie som envist bevakar bara en enda liten plätt på isen - Finlands målområde - för att upptäcka hur många mål Sverige gör och utifrån den kunskapen "veta allt" om Sveriges spel.

Pinsamt.

Att ett lag försvarar sig skickligt är en njutning att se för alla som verkligen förstår och uppskattar hockey.

Att etablera ett spelsätt på isen som opassar just den motståndare man möter, minimerar sina egna svagheter och utnyttjar sina egna styrkor även om de är få. Underbart.

Och att verkligen vara ett igen-kligen sämre lag men ändå vinna eftersom man är starkare på den viktigaste egenskap som finns inom hockey, den som avgör vilket lag som vinner de jämna matcherna och som understundom betyder att ett klart sämre lag vinner mot en bättre motståndare.

Sämre vs. bättre när det gäller allt. Utom det viktigaste: viljan. Viljan att vinna. Och hatet att förlora.

Visst håller jag på Tre Kronor ikväll och visst vet jag att vi har många j-t duktiga spelare i laget: ett helt koppel stjärnor, dessutom kompletterade med vad som behövs t ex en liten grythund med Apbakgrund som kan skickas fram att stångas och böka mot sargen medan stjärnorna sparas för viktigare uppgifter. Och i delar av matcher när spelet fungerat har Tre Kronor levererat en underbar hockey med fantastiska passningar som sitter på önskat blad. Men också perioder och delar av matcher då det inte klickat i och spelarna fått jaga runt just utan att åstadkomma något, t o m bli ägda av Schweiz en halv match.

Om Tre Kronor får spelet att stämma kan vi definitivt gå hela vägen och göra det klart och tydligt. Men lyckas det inte kan vi få stryk redan i kväll.

Mot en motståndare, om den är bättre än kronorna på det viktigaste i hockey.

Att vilja.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Det finns ju en årlig objektiv ranking för hur lovande dina "senaste" talanger är. NHL-draften.
Sedan kan spelare förstås utvecklas olika efter draften, men den är ändå en bra indikation.
Kommentera