Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1829582

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tre Kronor vinner med 3-1 mot Schweiz och är i semifinal mot Finland, med gott stöd från zebrorna som blåste av spelet med fyra minuter kvar trots att pucken var fri och Schweiz satte 3-2. Rena rånet och j-r vad sur man skulle varit om det drabbat oss. En zebra som blåser av för blockering trots att han inte ser pucken i det läget...ujuj. Stackars Schweiz.

Ungefär 30 minuter av matchen spelade Tre Kronor bra, t o m utmärkt även om man inte kom fram till speciellt många bra chanser. Men man ägde puck och spel.

Men övriga 30 minuter var det Schweiz som ägde och tryckte på och kom fram till hyggliga chanser.

Sammantaget var det möjligen jämnt Eller kanske Fördel Schweiz, om man tänker efter.

Henke såg ut att vara i trubbel då och då och gav returer en masse, men faktum är att han höll tätt förutom två mål - i femte luckan igen (!). Det ena av de två målen satte Ekman Larsson, men å andra sidan stod han för en underbar passning som Nyllet underbart effektivt pangade in 3-1 på, så han är ursäktad. Och det andra målet i femte luckan plockade zebrorna bort.

Men som det nu blev räddade Henke nog oss i den här matchen. En svagare vakt och vi kunde varit utslagna nu.

Som sagt. Tre Kronor brukar ha startat svagt när de vinner VM och kanske blir det så nu igen. Flytet fortsätter och vi har Suomi i semi, vilket med tanke på finnarnas många svaga matcher tidigare torde vara det enklaste motståndet. Men växer inte kronorna kan det ta slut. Inget kan tända ett finskt lag som chansen att få spöa Sverige.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Apmonstret håller på att kollapsa. Efter Apans fiasko där köpelaget sjönk som en sten i serietabellen och fastnade på plats sex, följt av kollapsen i slutspelet då Frölunda match för match gick ikapp för att till slut sparka Apan till sommarsemester redan i kvarten, har han förlorat all bas för att stå högst upp på berget oh yla att Apan är bästigast medan alla andra är sämstigast.

Som följd av detta lägger han allt mer förvirrade, obegripliga för att inte säga helt galna inlägg.

Nu för han en Don Quijote-kamp för att förklara att Apan har bästigaste junisarna.

B-junisar? Nej, de är rätt kassa, långt ner i listan i Sverige.

A-junisar? Nej, det är likadant där.

Junisar i A-laget?

Ja. Det är tydligen de, som är bästigast.

Det hevererade A-laget som kollapset under året hade gått på sina egna sektlögner och förklarata att "vi lyfter bara in några junisar i laget. De gör succé och blir strax NHL-stjärnor."

Så, hur gick det?

Junisarna visade sig inte alls duga till.

Små, oerfarna, lätta, förvirrade spred de misstag till höger och vänster och så snart fullvuxna spelare satte fysisk press på dem spred de puckarna åt alla håll, upptagna som de var att försöka undvika att bli tacklade.

Det är alltså de, som är landets bästa junisar, enligt ett snurrigt apmonster?

Ja, Gudars skymning. Apmonstrets strid mot väderkvarnar går från totalt meningslös till ännu värre. Snart når väl galenskapen den nivå att han tar upp en annan sexfingrad käpphäst: att Apan är så historiskt överläset bästigast att de inte har något motstånd i Sverige utan världen måste beredan plats för Apan i NHL för att de ska möta jämbördigt motstånd.
Kommentera