Luleå HF

115681 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1829822

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nordström sätter 4-1 för Tre Kronor och nu bara minuter kvar.

Scenariot denna match har i princip varit att båda lagen stått upp och gjort sitt bästa men finnarna har haft ett ihåligare lag medan Tre Kronor - som i stort sett är apfritt - är det bättre laget och steg för steg har det givit effekten att svenskarnas spel emellanåt leder fram till sådana chanser att de skickliga svenskarna - utan apanknytning - förvaltar dessa chanser och målar - medan finnarna för varje minut fått det allt svårare när de mött ett bättre lag och den finska viljan räcker inte till.

Det ska sägas att Lunkan gjort en bra match med den blågula spaden.

Tre Kronor är i VM-final mot Kanada.

Kanada imponerade mycket i den tidigare semifinalen där de spöade Ryssland. Är förstås stora favoriter mot oss i morgon och om Tre Kronor ska ha chans måste de a) göra en ännu bättre match i morgon, samt b) ha flyt med sig att slippa att det ramlar in några enkla kanadickmål, snarare att det flyter in några enkla för oss; samt inte minst c) att Henrik Lundqvist gör en match på Lundqvist-toppnivå i morgon också. utan några billiga i femte luckan men däremot att han är fortsatt stor och räddar höga puckar med - förutom sin patenterade höga väntplock - också med head and shoulders.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Lyssnade på "the PDOcast" när de diskuterade målisar. När Lunkan kom sa experten att det dom utmärkte Lunkan var förmågan att vinna matcher via räddningar i rätt lägen. Andra målvakter var "bättre" sett till teknik mm. Viss varning för min engelska, samt att jag lyssna på "halvt öra". Å andra sidan av det man sett på VM/OS så får man nog ge "experten" rätt. Kan rekommendera "the PDOcast" med dimitri filipovic
Kommentera