Luleå HF

115716 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1829827

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Lyssnade på "the PDOcast" när de diskuterade målisar. När Lunkan kom sa experten att det dom utmärkte Lunkan var förmågan att vinna matcher via räddningar i rätt lägen. Andra målvakter var "bättre" sett till teknik mm. Viss varning för min engelska, samt att jag lyssna på "halvt öra". Å andra sidan av det man sett på VM/OS så får man nog ge "experten" rätt. Kan rekommendera "the PDOcast" med dimitri filipovic
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tarasov: Jo. Lunkan var tidigare ett monster, när han var som bäst var han en vakt som det var komplett omöjligt att göra enkla mål på och de mål som satt på andra vakter med påståenden som "det skottet hade ingen tagit" tog Lunkan många - ibland alla - av.

Men på senare år har han allt oftare varit "mänsklig" ofta med genomsnittliga stats som inte alls imponerar.

Tron/förhoppningen har varit att "när det gäller som mest, då är Lunkan som bäst" har ju varit det som folk - liksom i PODden du nämner - talar om.

Men. Är det fortfarande så?

Min tro är att i matchen mot Team Europa i World Cup förra året var det inte så.

I kväll, mot Kanada, kanske det kan komma att krävas att han är "omöjlig" för att vi ska ha chans. Låt oss hoppas att han och backarna nu snackat och spelat ihop sig tillräckligt, för helt klart måste en vakt ha perfekt samarbete med sina backar för att han ska kunna koncentrera sig på att ta även omöjliga mål och så duktiga backar som vi har i laget borde det där vara ordnat.

Men, samtidigt signaler efter matchen igår att Henrik Lundqvist var skadad efter match. Var det bara lite uppmjukande massage som krävdes, eller? Laget mörkar förstås, men vi vet inte.

Kanske blir svaret på frågan inte Henrik Lundqvist utan Viktor Fasth?
Kommentera