Luleå HF

115740 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1831683

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Golden Knights har fått 72 timmar på sig att välja vilken spelare de ska ta från vart och ett av de andra 30 lagen och om 26 timmar - 02.00 torsdag morgon svensk tid - får vi besked.

Jag tror inte att deras val i princip är intressanta från egen horisont, annat än vad de indirekt får för konsekvenser.

Skulle de plocka t ex Ullmark blir det intressant att se vad Buffalo gör.

Och i annat fall kommer de förutom Fleury att plocka några vakter till vilket innebär att det blir totalt fler platser för alla andra. Visserligen kanske de kniper några andra hyggligt starka för att sälja dem vidare och tjäna på transaktionerna. Men i vilket fall kommer det att röra om i grytan, vilket kan betyda att det blir öppningar för Anders Nilsson.

Anders har ju fått sådana öppningar tre år i rad nu och tagit chans mycket bra och ibland extremt mycket bra. Och för varje gång har han mer erfarenhet och fler verktyg och är ännu bättre beredd.

Om tio dagar blir han dessutom un-restricted free agent och har för första gången sedan 18 års ålder regelmässig rätt - i NHL-ögon - att själv besluta vilka han vill tillhöra. Senaste tio åren har han tillhört NY Islanders - Chicago Blackhawks - Edmonton Oilers - St Louis Blues - Buffalo Sabres - men det har hela tiden varit klubbärgarna som bestämt vilka han ska "tillhöra". Nu är det han själv som bestämmer.

Och nu är det väl känt att han är en definit NHL-ready vakt som kan gå in som minst tvåa och leverera utmärkta siffror under 20-30 matcher en säsong. Skulle han inte blivit satt på bänken hela våren i Buffalo - eftersom de ville testa hur många matcher Robin kunde ta utan att bryta ihop - hade Anders fått köra 40-50 matcher i år. Så får han en rejäl chans i någon klubb på en förstaspade tror jag att han kan knipa den. Vi får se.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Besökte Apans officiella sida. Tänkte det skulle bli intressant att ta del av alla analyser av den ekonomiska kollapsen, alla åtgärder som övervägs och så vidare - men där står ingenting!

Tydligen lägger de i vanlig ordning aplocket på och översteprästen står fast vid gårdagens uttalande då han utsåg den publik som inte dykt upp som skyldiga till förlusten på 17 miljoner.

Apklubben och dess ledning är bara ansvariga de år då apklubben gått pluss. Då är det inget tackande till publiken eller liknande utan bara slå sig för apledarbröstet och förklara att de är hockeyekonomins raketforskare. Trots att all vinst alltid berott på att kommunaldopingskommunen överfört >10 miljoner under året - som vanligt.

I stället fläskar man idag på med en jätteartikel och hyllar en apspelare som vunnit pris! Självfallet en sensation en säsong när Apan kastats ut ur Europamästerskapet redan i åttondelsfinal, ur svenska mästerskapet i kvartsfinal efter att ha kollapsat i serien och landat på en sjätteplats. Förluster, förluster och fler förluster.

Men nu vann en Apspelare och hela Apan hurrar! För att vara riktigt säker på att en apspelare skulle vinna tillät man bara just apspelare att delta i en lokal Triathlonvariant kallad tåsontråfyn; med ett gäng lokala kraftprov. Såg inte just vad de bestod av men det var nog fiskdamm, paraplydrinksis, ansiktsmålning och banjo för sexfingrade. Tydligen vann en köpespelare, med den lokala terminolgin kallad från egna led.

Hallelujah!
Kommentera