Luleå HF

115680 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1831777

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Noterar att den lilla apmonster-sidekicken sitter och läser om Luleås lag för säsongen 2017-2018.

Konstigt att han inte är mer intresserad av Apans lag 2005-2006; det lag som tog Apan till Elitserien totalt dominerat av bygdens egna produkter från egna led; kompletterade av bara 24 köpespelare!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
NHL draft idag och i morgon. Mer än 250 juniorer som ska tingas av NHL-lagen och naturligtvis fullspäckad av juniorer från apbygden.

Man har rankat olika spelare på NHL.com och de flesta är ju från nordamerika men på den europeiska listan rankas 140 juniorer inklusive hela 40 svenskar.

40 svenskar? Finns det verkligen så många rankade draftbara egna produkter från egna led i apbygden?

Nej, de har väl fyllt på med lite andra svenskar, på de lägre positionerna som ej blir valda.

Nu ska vi se...kanske ska vi jämföra med aptruppen, se om några blir kvar?

Hmm. Det måste ha blivit något fel på NHLs listor. Visst finns det massor av svenska spelare, bl a Luleåutbildade Tim Söderlund, visserligen på en låg plats och draftas han blir det på en av de allra sista rundorna, knappast någon NHL-karriär. Ni känner väl Tims karriär? Började faktiskt hos Apan men fick sparken som 23-åring och drog till Clemensnäs. Sedan sökte han till Luleås hockeygym och Luleå Hockey och vi utbildade honom under två år till landslagsman i flera uppsättningar av småkronorna. Sedan blev han inköpt av Apan och spelar nu där, men de led han kommer ifrån och den produkt han är, är Luleå Hockeys naturligtvis.

Men fel på listorna är det uppenbarligen. Inte en apjunis så långt ögat når, d v s ungefär som det brukar se ut numera.

Hur kommer det sig?

Känner inte NHL till att Apan är världens historiskt allra bästigaste plantskola; Apan, som gör alla talanger de snott till NHL-stjärnor, juh!
Kommentera