Luleå HF

115744 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1831807

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
NHL draft idag och i morgon. Mer än 250 juniorer som ska tingas av NHL-lagen och naturligtvis fullspäckad av juniorer från apbygden.

Man har rankat olika spelare på NHL.com och de flesta är ju från nordamerika men på den europeiska listan rankas 140 juniorer inklusive hela 40 svenskar.

40 svenskar? Finns det verkligen så många rankade draftbara egna produkter från egna led i apbygden?

Nej, de har väl fyllt på med lite andra svenskar, på de lägre positionerna som ej blir valda.

Nu ska vi se...kanske ska vi jämföra med aptruppen, se om några blir kvar?

Hmm. Det måste ha blivit något fel på NHLs listor. Visst finns det massor av svenska spelare, bl a Luleåutbildade Tim Söderlund, visserligen på en låg plats och draftas han blir det på en av de allra sista rundorna, knappast någon NHL-karriär. Ni känner väl Tims karriär? Började faktiskt hos Apan men fick sparken som 23-åring och drog till Clemensnäs. Sedan sökte han till Luleås hockeygym och Luleå Hockey och vi utbildade honom under två år till landslagsman i flera uppsättningar av småkronorna. Sedan blev han inköpt av Apan och spelar nu där, men de led han kommer ifrån och den produkt han är, är Luleå Hockeys naturligtvis.

Men fel på listorna är det uppenbarligen. Inte en apjunis så långt ögat når, d v s ungefär som det brukar se ut numera.

Hur kommer det sig?

Känner inte NHL till att Apan är världens historiskt allra bästigaste plantskola; Apan, som gör alla talanger de snott till NHL-stjärnor, juh!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Spelar moderklubben egentligen någon roll?

Ja, det är rubriken på en artikel på Hockeysverige idag. Den tycks luta mot att visst är det viktigt att det finns små klubbar som välkomnar pojkar och lär dem hockey från grunden, men först under senare delen av tonåren placerade på ett hockeygym och med spel i junishockey på hög nivå inklusive möjligheten att testas i seniorhockey i Allsvenskan eller t o m SHL kan pojkarna få den viktigaste utbildningen.

Jag är böjd att hålla med Hockeysverige förstås. Det är ju igen-kligen tämligen självklart att det är så och det tycker vi väl alla, dvs alla som förstår hockey.

De många mindre klubbarna är otroligt viktiga för att ge möjligheter för alla pojkar som vill pröva på hockey men vad klubben heter spelar mindre roll, bara den kan ge pojkarna chansen och bedriva en verksamhet som är passande för alla som deltar med kunskap om att många absolut inte bestämt sig för att bli hockeyspelare redan då.

Men så småningom behöver de komma till omgivningar som bättre kan se hur just de kan utvecklas till hockeyspelare, som kan leverera den utbildning som förbereder de som håller måttet för ett liv som hockeyspelare på hög nivå.

Allt detta är okontroversiellt och inte ifrågasatt på något vis.

Till dess Apan kom upp i Elitserien, och därmed diverse apmonster dök upp på nätet för att exempelvis håna och hata lag som Luleå Hockey eftersom vi hade spelare vars första klubb kunde vara en liten klubb i Luleå men inte Luleå Hockey. Ännu värre om vi hade spelare som t o m från Österrike, Tjeckien och Slovakien sökte sig till oss i 15-årsåldern för att utbildas till hockeyspelare med följd att de tidigt nådde vårt elitlag, sedan draftades och därefter kommit till NHL/AHL.

"Fult, fult, köpelag, köpelag" öste apmonstren invektiven över oss; ni har spelare som inte har Luleå Hockey som moderklubb!

Så småningom visades att Apan själv hade många spelare som kom långt hemifrån och än värre - dessa hade inte aktivt sökt sig till Apan inledningsvis men genom en aggressiv värvningskampanj långt ed i åldrarna hade Apan roffat åt sig talangerna från andra klubbars upptagningsområde och gjort till sina "egna" och nu "glömde man bort" detta om moderklubb; nu konverterades de till egna produkter från egna led.

Visserligen väsentligen korrekt, även om Apans vämjeliga stölder i lönndom var fula och klandervärda.

Men nu räcker inte ens det. När Apan hände på snacket om att moderklubben ej var det avgörande insåg de så småningom att då "fick" de själva inte räkna highsticking Lindström, en grabb som lämnade Apan som 15-åring för att utbildas av MooDoo och var borta från Apan i elva år.

Nej, nu fick de ändra sig igen. Nu utvidgade de definitionen av egna produkter från egna led till att hävda att just Apan måste ju få räkna in alla som hade "bakgrund" i Apan och Vips! räknade de in även andra klubbars egna produkter från egna led, bara det gick att kreativt hitta en "bakgrund" hos Apan.

Och allt detta håller de på med för att få håna och hata och förklara att Apan minsann är finare än alla andra eftersom Apan spelar med en majoritet från egna bygden.

Utan att förklara hur det kommer sig att det lag som tog Apan till elitserien bestod av 83% köpespelare. "Det låtsas vi inte om" tänker Apmonstren, och blundar för vad Apan är, igen-kligen:

KÖPEKLUBBARNAS KÖPEKLUBB!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Första rundan av NHL-draften i natt:
• 12 Kanada
• 6 Finland
• 5 USA
• 4 Sverige
• 2 Tjeckien
• 1 Ryssland
• 1 Schweiz i form av draftettan Nico Hischier

De svenska spelarna från Timrå, 2 från HV-71 samt Rögle: samtliga klubbar med erkänt fin produktion av egna produkter från egna led, talangfabriker helt enkelt.

Efter draften rapporteras krisläge på nivå Defcon 1 ha utlysts eftersom alla hade räknat med att draften skulle fyllas av spelare från apbygden men det blev ingen alls. Efter utvärdering visade det sig att varje klubb utgått från att eftersom alla andra klubbar troligen skulle plocka apor räknade de med att de var chanslösa och nöjde sig därför med att plocka sekunda vara, utanför apbygden.

När allas misstag nu blivit känt utgår alla från att idag när alla andra rundor ska avgöras kommer det formligen att dränkas av apval.

Det ryktas t o m att nyblivna Las Vegas Golden Knights undersökt om reglerna sätter stopp för att de draftar fläskberget Hollywood. De menar att vederbörandes cinematografiska kvaliteer borgar för ett undantag för att landa fläskberget Hollywood till Las Vegas, på ett visserligen långt men ändå stenkast från filmplatsen och hoppas att laget med namnet "Golden" ska locka "Glud-fläskberget" och har redan tagit fram ett utkast till artistnamn. De hoppas idag kunna presentera sin förste lagkapten - Pork Mountain - även om de vet att de får äventyra sin Caps limit för att matcha de monsterkontrakt som fläskberget erbjudits i de kommande storfilmerna Jabba, Michelingubben samt Porkback Mountain
Kommentera