Luleå HF

115805 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1831827

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Spelar moderklubben egentligen någon roll?

Ja, det är rubriken på en artikel på Hockeysverige idag. Den tycks luta mot att visst är det viktigt att det finns små klubbar som välkomnar pojkar och lär dem hockey från grunden, men först under senare delen av tonåren placerade på ett hockeygym och med spel i junishockey på hög nivå inklusive möjligheten att testas i seniorhockey i Allsvenskan eller t o m SHL kan pojkarna få den viktigaste utbildningen.

Jag är böjd att hålla med Hockeysverige förstås. Det är ju igen-kligen tämligen självklart att det är så och det tycker vi väl alla, dvs alla som förstår hockey.

De många mindre klubbarna är otroligt viktiga för att ge möjligheter för alla pojkar som vill pröva på hockey men vad klubben heter spelar mindre roll, bara den kan ge pojkarna chansen och bedriva en verksamhet som är passande för alla som deltar med kunskap om att många absolut inte bestämt sig för att bli hockeyspelare redan då.

Men så småningom behöver de komma till omgivningar som bättre kan se hur just de kan utvecklas till hockeyspelare, som kan leverera den utbildning som förbereder de som håller måttet för ett liv som hockeyspelare på hög nivå.

Allt detta är okontroversiellt och inte ifrågasatt på något vis.

Till dess Apan kom upp i Elitserien, och därmed diverse apmonster dök upp på nätet för att exempelvis håna och hata lag som Luleå Hockey eftersom vi hade spelare vars första klubb kunde vara en liten klubb i Luleå men inte Luleå Hockey. Ännu värre om vi hade spelare som t o m från Österrike, Tjeckien och Slovakien sökte sig till oss i 15-årsåldern för att utbildas till hockeyspelare med följd att de tidigt nådde vårt elitlag, sedan draftades och därefter kommit till NHL/AHL.

"Fult, fult, köpelag, köpelag" öste apmonstren invektiven över oss; ni har spelare som inte har Luleå Hockey som moderklubb!

Så småningom visades att Apan själv hade många spelare som kom långt hemifrån och än värre - dessa hade inte aktivt sökt sig till Apan inledningsvis men genom en aggressiv värvningskampanj långt ed i åldrarna hade Apan roffat åt sig talangerna från andra klubbars upptagningsområde och gjort till sina "egna" och nu "glömde man bort" detta om moderklubb; nu konverterades de till egna produkter från egna led.

Visserligen väsentligen korrekt, även om Apans vämjeliga stölder i lönndom var fula och klandervärda.

Men nu räcker inte ens det. När Apan hände på snacket om att moderklubben ej var det avgörande insåg de så småningom att då "fick" de själva inte räkna highsticking Lindström, en grabb som lämnade Apan som 15-åring för att utbildas av MooDoo och var borta från Apan i elva år.

Nej, nu fick de ändra sig igen. Nu utvidgade de definitionen av egna produkter från egna led till att hävda att just Apan måste ju få räkna in alla som hade "bakgrund" i Apan och Vips! räknade de in även andra klubbars egna produkter från egna led, bara det gick att kreativt hitta en "bakgrund" hos Apan.

Och allt detta håller de på med för att få håna och hata och förklara att Apan minsann är finare än alla andra eftersom Apan spelar med en majoritet från egna bygden.

Utan att förklara hur det kommer sig att det lag som tog Apan till elitserien bestod av 83% köpespelare. "Det låtsas vi inte om" tänker Apmonstren, och blundar för vad Apan är, igen-kligen:

KÖPEKLUBBARNAS KÖPEKLUBB!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
29 svenskar i NHL draft 2017. Inte oväntat dominerar juniorproduktionen från topplagen och plantskolorna HV-71, Djurgårn och Frölunda, samt Pölsan, Rögle, Warulfven och MooDoo.

HV-71
7 New York Rangers Lias Andersson (C/LW) HV71SHL
15 Vegas Golden Knights 1 Erik Brännström (D) HV71SHL
202 Calgary Flames 1 Filip Sveningsson (LW) HV71 J20SuperElit

DJURGÅRN
37 Buffalo Sabres 1 Marcus Davidsson (C/W)Djurgårdens IFSHL
170 Columbus Blue Jackets1 Jonathan Davidsson (RW)Djurgårdens IFSHL
190 Arizona Coyotes 1 Erik Walli Walterholm (RW)Djurgårdens IF Allsvenskan

FRÖLUNDA
44 Arizona Coyotes 1 Filip Westerlund (D) Frölunda HCSHL
58 Montréal Canadiens 2 Joni Ikonen (C/RW) Frölunda HC SuperElit
132 Dallas Stars 1 Jacob Peterson (C) Frölunda HC J20SuperElit

RÖGLE
17 Toronto Maple Leafs 1 Timothy Liljegren (D) Rögle BK SHL
127 Vegas Golden Knights1 Lucas Elvenes (RW) Rögle BK SuperElit

PÖLSAN
36 New Jersey Devils 1 Jesper Boqvist (C/W) Brynäs IF SHL
155 Pittsburgh Penguins 1 Linus Ölund (C) Brynäs IF SHL

WARULFVEN
63 New Jersey Devils 1 Fabian Zetterlund (C/RW)Färjestad BK SuperElit
153 Anaheim Ducks 1 Olle Eriksson Ek (G) Färjestad BK SuperElit

MooDoo
151 Washington Capitals 1 Sebastian Walfridsson (D)MODO SuperElit
195 Boston Bruins 1 Victor Berglund (D) MODO SuperElit

APAN
112 Chicago Blackhawks 1 Tim Söderlund (C/LW) Skellefteå AIK SHL
139 New York Islanders 1 Sebastian Aho (D) Skellefteå AIK SHL

LULEÅ HOCKEY
206 St. Louis Blues 1 Anton Andersson (D) Luleå HF SuperElit

KRONAN
167 Winnipeg Jets 1 Arvid Holm (G) Karlskrona HK SuperElit

PUNGEN
168 Philadelphia Flyers 1 Olle Lycksell (C) Linköping HC SuperElit

LÄJKERS
65 Vegas Golden Knights 7 Jonas Røndbjerg (RW) Växjö LakersSuperElit

MALMÖ
100 Detroit Red Wings 7 Malte Setkov (D) Malmö SuperElit

TIMRÅ
5 Vancouver Canucks Elias Pettersson (C/LW) Timrå IKAllsvenskan

ALMTUNA
38 Detroit Red Wings 1 Gustav Lindström (D) Almtuna ISAllsvenskan

OSKASSHAMM
135 Vancouver Canucks 1 Kristoffer Gunnarsson (D)IK OskarshamnAllsvenskan

ÖSTERSUND
145 New York Rangers 1 Calle Själin (D) Östersunds IK Division 1

TROTTOARKANTEN
152 Pittsburgh Penguins 28 Jan Drozg (RW/LW) Leksands IF J18lit

Luleå har ju haft med hyggligt med spelare på senare år men begränsat i år. Ser det som en förberedelse inför kommande draft då Isac Lundeström blir tillgänglig för draften.

Skenbart verkar Apan ha bidragit med några junisar men det är förstås fel eftersom det dels handlar om Tim Söderlund - sparkad som ung pojke av Apan och därefter utbildad till landslagsman av Luleå Hockey - samt Sebastian Aho - stulen från Burkölen. Inga junisar från Appbygden alltså. Stackars Aho har ju blivit nobbad vid draften år efter trots att Apan förklarat att nu blir han nog vald i första rundan och därfter blir han NHL-stjärna. Norran fick ju fnatt häromåret när Sebastian Aho verkligen blev vald tidigt i första rundan - men det visades vara en annan Sebastian Aho från Kärpät.

Nej, inga apspelare från bygden i årets NHL-draft - trots att Apan är landets historiskt bästigaste plantskola - men NHL kommer förstås att upptäcka misstaget under säsongen och om ett år räknar vi med att första rundan domineras av Apan som får in 30 junisar och som 31a draftade kommer Las Vegas att signa fläskberget Hollywood!

Apan har ju annars mest utmärkt sig på slutet genom att NHL-lagen sparkat Apa efter Apa som skickats till nya klubbar och nu hände detsamma för Luleåsupportern Oskar Sundqvist - som stals från Luleå av Apan och utbildades till hockeyrobot men följd att han mer och mer bara fått lira i AHL och nu ledsnade Pittsburgh totalt och sparkade iväg honom.
Kommentera