Luleå HF

115678 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1832184

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Varför detta fokus på om spelare är från bygden eller inte? Det är 2017 inte 1967. Dagens ishockey handlar om att bygga starkast möjliga lag baserat på spelstil och ekonomi. Även om du tycker att "Aporna" har fel så behöver man inte köra samma argument flera varv. Fokusera på Luleå Hockey istället. "Flugan" SAIK är ändå ett lag på väg ner och kommer så småningom att befinna sig nere i AS igen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Powerfade: Jo, vi som har varit med vet ju att snacket om köpespelare vs. bygden är passé sedan länge, speciellt senaste tio år sedan då många lag blir tvungna fylla på halva truppen varje silly season. Ju fler man kan ta upp från egna junisar desto roligare och billigare men det är bara att rätta mun efter kappsäcken. Det handlar inte bara om att spelare snos eller sparkas till utlandet. Kollar man hur många f d lulespelare som lirar i andra SHL-lag brukar man utan vidare kunna sätta ihop ett extra lag - och ett lag som skulle fightas högt i SHL - och så var det inte för 20-30 år sedan då det handlade om enstaka spelare.

Så visst begriper jag det och bygden-tugget kör jag självklart inte mot andra klubbar, även om jag trakkaserade Frölunda och Warulfven med fakta när de förr om åren köpte hur mycket som helst trots att de hade egna dugliga unga spelare.

Nej, allt sådant är bara i en riktning: Apan. Vilket beror på att apmonstren - de 2-3 elakartade här på snacket framför allt - men också andra småmonster av apsnitt på andra platser - hånat och hatat Luleå Hockey med detta som grund i åratal. Något som tyvärr får föda från Apan själv, som lyfter fram sina "bästigaste" dimensioner att ha 5 av 10 från egna bygden, även om de "översätter" till att egna bygden=egna leden=egna produkter=har "bakgrund".

När hockey pågår blir det mer sådant, och mindre "riva masken av avmonstren och deras lögner genom att presentera fakta" men nu har det varit någon månad i väntan på utvecklingen i NHL, speciellt avseende Anders Nilsson. Så under tiden har jag passat på att visa obarmhärtiga sanningar för apmonstren.

Men nu är ju Anders i mål:-) Och själv kommer jag med all säkerhet att låta hockeyn och hockeysnacket att vara och pyssla med annat till nästa säsong drar igång igen. Men truppen som tog Apan till Elitserien är intressant att visa upp. Det gör jag nog fler gånger:-)
Kommentera