Luleå HF

115745 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1832512

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Expressen listar antalet importer i SHL .. givetvis så har köpelaget Skellefteå fler importer än Luleå .... deras värdegrund börjar krackelera som väntat. snart har dom köpt sig en plats i allsvenskan igen.

www.expressen.se/sport/hockey/shl/har-ar-alla-utlandska-spelare-i-shl-lagen/
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Wilhelmsson: Genom kommunsammanslagningarna på sextio- och början av sjuttiotalen blev Skellefteå Norrlands största stad, såväl till ytan som till befolkning. Med detta som bakgrund lovade de dyrt och heligt att"5 av 10 spelare i representationslaget ska komma från bygden". Något de baserade på att kommunen Skellefteå utgjorde hela norra delen av landskapet Västerbotten.

Detta löfte lyfter de till skyarna och hittar på alla möjliga varianter av "bygden" för att räkna in sina köpespelare som egna produkter från egna led.

Men sanningen är en annan. När de tog sig upp i Elitserien för tio år sedan var det med ett lag som till 83% bestod av köpespelare och de flesta av de få spelarna från Skellefteå sparkades omedelbart och fick inte följa med upp i Elitserien. Samtidigt la de ned sitt eget damlag, som då skulle få spela i högsta serien för damer. Eget och eget. Det var Bergbyns IF:s damlag, som Apan köpt in några år tidigareoch dyrt och heligt lovat stödja fullt ut, men den undangömda sanningen är alltså att de krossade damhockeyn i norra västerbotten för att få pengar över till köpespelare för herrlaget.

Och som du vackert länkar till, Wilhelmsson, visas det nu att Apan är storköpare av utländska importer. Och jag garanterar att vi bara har sett början ännu. Apan har pengar och kommer att köpa och köpa och köpa igen för att hålla sig kvar i Elitserien SHL. Men med tiden kommer de ändå att ansluta till sin egen anrika historia; anrik som landets största förlorare. Losers, som missat fler kval än något annat lag. Trots att de inte dragit sig för att utnämna landets värste filmare och fuskare till lagkapten - en åtgärd som mer än något annat visar vilken värdegrunnnnnnd sekten Apan har.
Kommentera