Luleå HF

115476 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1832624

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Bra att du tog upp det igen. Jag menar man kan ju inte vara nog tydlig när det gäller såna scoop. Man måste lära sig att skilja på ambition och verklighet. Man KAN alltså ha en AMBITION att ha minst hälften av spelarna från bygden. Men om verkligheten inte gör det möjligt? Ska man då "stå vid sitt ord" och riskera att de sportsliga framgångarna uteblir? Om detta är Luleås "värdegrund" som man tjockskalligt vägrar vika från så förstår jag varför det i princip är tomt i taket i er arena.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Powerfade: Tack för synpunkter, som jag kommenterar nedifrån.

• "Om detta är Luleås "värdegrund"..."

Nej, detta är inte Luleås "värdegrund", har aldrig varit och kommer aldrig att vara. Det förvånar mig att du inte hade koll på det, men nu vet du bättre.

• "...som man tjockskalligt vägrar vika från..."

Trist att se dig argumentera på det sättet. Först inleder du med en om-villkor - som alltså är komplett felaktigt - och sedan följer du upp utgående från att det var korrekt och använder det som stöd för att stapla förolämpningar "tjockskalligt vägrar".

• "...så förstår jag varför det i princip är tomt i taket i er arena."

Hmm. Det är alltså ett försök från din sida att håna Luleå Hockey? En s k vendetta transversale eftersom det inte är Luleå Hockey du är ute efter utan undertecknad men fixar inte att komma åt mig så du hoppar på något annat i syfte att irritera mig. Ja, så kan man ju uppföra sig om man är lagd åt det hållet. Själv brukar jag hålla mig till saken i stället.

Ditt "hån" synes handla om att Luleå bara blivit svenska mästare en enda gång? Jo, det tycker vi Luleå Hockey-medlemmar förstås är tråkigt.

Men är svenska mästerskap det enda saliggörande? Det tycker jag inte. Se på sparkbollens Hammarby som likaledes endast har ett enda svenskt mästerskap men är lika älskat ändå.

Luleå har dock tillhört högsta serien i hockey-Sverige sedan 1984 och förbereder oss nu för vår 34e säsong i denna serie. Utan att någonsin ens behövt kvala oss kvar. Kollar du in maratontabellen för Elitserien SHL från 1984 och framåt finner du att den toppas av Warulfven före Luleå Hockey, fram till senaste året då HV passerade oss, och där har du fakta som indikerar sportsliga framgångar även om antalet SM-tecken är begränsade. Plus att vi vunnit euroepiska mästerskap förstås.

• Vidare talar du om ambition vs. verklighet.

Gissningsvis försöker du "upplysa" mig om att Apan har en ambition" men anpassar sig efter verkligheten?

Nja, förhoppningen att kunna ha många spelare från "egna bygden" har naturligtvis alla lag - Frölunda 2000-2010 undantaget - av såväl ekonomiska skäl som för att förstärka den lokala förankringen och stödet. Och till det lägger man att rekrytera spelare utifrån efter vad man har råd med för att nå sportsliga mål som t ex att hålla sig kvar i Elitserien SHL och eller slåss om Gludet.

Men i Apans fall skrivs denna "förhoppning" om till att representera verkligheten. Man påstår att man spelar med en majoritet spelare från egna bygden, även om man är tvungen att definiera om egna bygden hur många gånger som helst för att låtsas uppfylla detta- "Egna bygden" blir "egna led" blir "egna produkter" blir "har Ap-bakgrund" och så vidare i det oändliga, för att påstå något som inte är sant. På så sätt inbillar Apan sig att det stora antalet talanger och utbildade spelare man snott åt sig under åren från i fösta hand Umeå men också Övik och Norrbotten ska kunna mörkas in i "egna bygden".

Detta trixande med sanningen leder därefter till att maligna supportrar som apmonstren på snackets apsida i tio år suttit och påstått att Apan alltid spelar med en majoritet från egna bygden medan andra lag hånas som "köpelag" fulla av "köespelare" som apmonstren vidare förklarar vara "undermänniskor".

Med detta som bakgrund är det förstås synnerligen intressant att särskåda var spelarna som lirade i Apan när de tog sig till elitserien kom ifrån. Och notera nu särskilt att detta vara bara några år efter att Apan formulerat sitt handlingsprogram där man tydligt markerade att 5 av 10 spelare ska komma från egna bygden, vilket definierades som Skellefteå och norra Västerbotten (vilket i princip blir samma sak när norra delen av landskapet Västerbotten faktiskt utgörs av Skellefteå kommun). Just det. Det var ingen flummig "ambition" utan ett tydligt handlingsprogram!

• "Jag menar man kan ju inte vara nog tydlig när det gäller såna scoop."

Det har du helt rätt i! Bra att du tog upp det! Jag förstår att du vill att jag är tydlig om detta, så för att tillfredsställa din uttalade önskan...

Här har vi laget som tog Apan till Elitserien 2006; Apan som beslutat att 5 av 10 spelare skulle komma från egna bygden:

KÖPESPELARE
1. Köpespelare från USA, Mark Busenberg
2. Köpespelare från USA, Brett Harkins
3. Köpespelare från USA, Jeremiah McCarthy
4. Köpespelare från Tjeckien, Libor Prochazka
5. Köpespelare från Tjeckien, Daniel Branda
6. Köpespelare från Österrike, Daniel Welser
7. Köpespelare från Kiruna, Andreas Hadelöv
8. Köpespelare från Kiruna, Fredrik Krekula
9. Köpespelare från Boden, Johan Norberg
10. Köpespelare från Boden, Fredrik Öberg
11. Köpespelare från Arvidsjaur, Fredrik Lindgren
12. Köpespelare från Umeå, Per-Anton Lundström
13. Köpespelare från Umeå, Daniel Sondell
14. Köpespelare från Örnsköldsvik, Magnus Wernblom
15. Köpespelare från Örnsköldsvik, Anders Söderberg
16. Köpespelare från Örnsköldsvik, Fredrik Bergquist
17. Köpespelare från Gävle, Patrik Rönnqvist
18. Köpespelare från Stockholm, Nicklas Dahlberg
19. Köpespelare från Stockholm, Andreas Falk
20. Köpespelare från Stockholm, Andreas Paulsson
21. Köpespelare från Stockholm, Johan Åkerman
22. Köpespelare från Arboga, Mikael Bohman
23. Köpespelare från Mariestad, Per Helmersson
24. Köpespelare från Nybro, Pontus Petterström

BYGDENSPELARE
1. Bygdenspelare, Mikael Petterson*
2. Bygdenspelare, Mikael Brancalion*
3. Bygdenspelare, Alexander Sundqvist*
4. Bygdenspelare, Johan Ramstedt**
5. Bygdenspelare, Thomas Larsson**
De tre första sparkades direkt och fick inte spela i Elitserien, de andra två sparkades någon säsong senare. Och alla ersattes de av KÖPESPELARE.
Uppladdat:

450x300-thumb460-2.jpgthumb460-2.jpg

Kommentera