Luleå HF

115743 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1833525

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: "Skrämmande "logik" som bara förstås av de som kommer från en skithåla där alla är släkt med varandra."
Det kanske är anledningen att man tar in så många utifrån. För att rädda genpoolen ;-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Kommunen Skellefteå KÖPTE Apans plats i Elitserien?

Ja, det är en fråga man måste ställa sig. På samma sätt som det tidigare diskuterats hur ekonomiskt välförsedda privatpersoner köpt plats för sina lag, ända sedan Percy köpte över en landslagsfemma av Warulfven typ och fler därtill för att köpa SM-tecken till Mlamö för 25 år sedan.

Har nu Skellefteå kommun köpt en plats och vidare framgångar i Elitserien SHL för Apan?

Vi vet ju att kommunaldopingen är den värsta någonsin i landet och att kommunen t o m släckt alla julgranar i Skellefteå samt med dagisplatser och annan kommunal omsorg för att via bulvanerna det 100% kommunalägda ApKraft ösa in mer än tio miljoner årligen på Apan, som tackat och tagit emot och fyllt bankkontot när de inte visat att de köper de spelare de vill ha och gång efter annan helt enkelt utkonkurrerat andra SHL-lag som inte kunnat behålla sina spelare när Apan öppnat börsen på och under bordet.

Apan hade i början av 2000-talet som högsta beslut bestämt av 5 av 10 spelare i laget skulle komma från "bygden" som de definierade som Skellefteå kommun och hela norra Västerbotten.

Igår granskade vi ju Aplaget modell 2004-2005 och konstaterade att snacket om bygden bara var lögner - hela 90% var rena köpespelare!

Den säsongens lag var ju i princip klara för Elitserien men kollapsade sedan de ställt till med en vildsint suparfest under brinnande kvalspel.

Men året efter lyckades de ta sig till Elitserien, med ett lag som till 83% bestod av köpespelare, vilket jag tidigare visat.

De hade dock FEM spelare från Apschtaan.

Men hur var det med den saken?

Det gäller följande spelare från Apschtaan i truppen av 28 spelare:
Mikael Pettersson
Tomas Larsson
Mikael Brancalion
Alexander Sundqvist
Johan Ramstedt

Och frågan vi ställer oss idag är om dessa pojkar från Apschtaan verkligen bidrog? Deltog de i kvalserien och tog Apan till Elitserien?

Vi kollar...

Mikael Pettersson
Nej, han var inte med alls i kvalserien. Faktum är att han fick bara ynkliga fyra matcher i Allsvenskan och sedan dumpades han och spelade sin framtida karriär i glada Hudik.

Tomas Larsson
Han fick spela mer. 10 matcher i Allsvenskan. Men några matcher i kvalserien blev det inte. Där blev det köpespelare i stället.

Mikael Brancalion
Han fick hela 28 matcher i Allsvenskan men dumpades han med. Till Clemens, Östersund, Hudik, Sundsvall och allt möjligt. Men i kvalet för Apan var han förstås inte alls med.

Alexander Sundqvist
Han fick hela 41 matcher i Allsvenskan, fantastiskt. Och - han fick också delta i Kvalserien. Men bara fem matcher av tio. Halva kvalserien ersattes han av köpespelare.

Johan Ramstedt
Ja, här har vi alltså något så unikt som en spelare från bygden som fick vara med. Han spelade samtliga 10 kvalseriematcher och bidrog till att lyfta Apan till Elitserien.

Sammantaget innebär det att det Aplag som tog Apan till Elitserien hade hela 1,5 spelare från bygden med.

Och det betyder alltså att Apan hade 95% köpespelare när de tog platsen i Elitserien.

Tog och tog - när kommunen KÖPTE platsen i Elitserien, ska det heta.

Eller ännu rättare. När Apkommunen STAL platsen från andra lag. Jag tänker på MooDoo och på Timrå.

Det är förvisso sant att Apan närmaste 5-10 åren därefter fick fram e handfull "egna" junisar från bygden; spelare som lyckats bra som seniorer och i några fall - Adam och Viktor - etablerat sig i NHL.

Det är inte så konstigt. Det händer alla klubbar då och då och att de får någon generation av spelare som blir framgångsrika. Kolla bara Pölsan för några år sedan. Eller Djurgårn. Eller Frölunda. Eller MooDoo. Eller Timrå. Eller Leksand. Klubbar som också fick fram flera duktiga samtidigt - och i nästan varje fall handlar det om betydligt bättre spelare än de Apan fick fram.

Luleå hade sina gyllene generationer längre tillbaka men under samma år som Apan har vi fått fram bland annat Linus Omark och Anders Nilsson och jag undrar om det faktiskt inte är bättre resultat än Apan? Och nu på senaste åren har vi fått fram allt fler duktiga junisar medan Apan stagnerat och inte längre har några speciellt framträdande.

Visst lurade Apan skjortan av inte alltför klarsynta men självutnämnda experter genom att också lyfta fram - som "egna" - talanger de stulit från andra klubbar, genom att i lönndom starta rovdrift på 13-åriga pojkar som tillhörde andra konkurrerande klubbars upptagningsområde. En verksamhet som de saknar anledning att slå sig för bröstet med, med tanke på hur många som föll illa i Apans sektliknande verksamhet av pennalism och kränkande behandling som fick t o m Skolinspektionen att bestraffa verksamheten och överväga att förbjuda Apan hålla hockeygym.

Sanningen är förstås följande. OM inte Apan med ett lag bestående av 95% köpespelare köpt sig en plats i Elitserien skulle de aldrig ha kommit upp. Att de av slump liksom alla andra klubbar fick en generation pojkar där flera blev dugliga hockeyspelare skulle aldrig räckt till och sanningen är den att spelare som Adam Larsson och Victor Arvidsson skulle ha sökt sig till Elitserieklubbar redan i slutet av junisåldern och de skulle aldrig ha blivit kvar hos Apan.


Nu är saken fullständigt klar.

Apan ljuger sig svart och påstår att de tog sig upp i Elitserien och till framgångsrika resultat genom att "ha en så överlägsen, bästigaste utbildning av hockeyspelare som väsentligen kommer från bygden, egna led, egna produkter".

Det är bara ljug förstås. Ljug så ini helvitte.

APAN KÖPTE SIN PLATS I ELITSERIEN MED 95% KÖPESPELARE.

Det är hela saken.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Powerfade: Jo, Apans s k värdegrunnnnd liknar mer någon sorts inverterad uppfödning av hästar och hundar där man har ambitionen att undvika defekter - vilket i Apans fall handlar om att säkra att defekterna följer med och förstärks.

Jag menar hur många lag hyllar - som sin störste spelare någonsin - en naturens misstag som utan vidare skulle kunna ta rollen som Smeagol, utan att sminkas?
Kommentera