Luleå HF

115829 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1834896

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Från 95% Köpeklubb utan värdegrund, men med värdegrunnnnnnnnd, till något angenämare och intressantare.

Nämligen Hockey.

Luleå Hockey möter ikväll Djurgårn i Vilundahallen i Vilda Väsby och matchen sänds på C More Hockey.

Luleå ställer över Cehlin ikväll också men han är i träning och man räknar med att han spelar på torsdag mot Mora.

Djurgårn saknar Rene Borque, Tom Nilsson, Daniel Brodin, William Lagesson (som är på camp med Edmonton) men matchar ett lag som många tror kan överraska denna säsong. Några gårdare med Luleåförflutet; Gustav Possler, Södertäljekis som helt utbildats i Norrland av Burkölen och MooDoo samt första säsongen som B-junis med Luleå; men än mer "vår" Markus Fagerudd som inledde fantastiskt lovande för Luleå men under ett antal års utbildning inte riktigt fick till det i Asplöven-Luleå.

När det gäller Luleå Hockey samtalet Terva med diverse mediaprofiler under SHL-uppstarten och många nämner Olle, Lassi och Cehlin som viktiga för Luleå men mest unisont trodde man på spännande utveckling för Einar Emanuelsson och Isak Lundeström.

Där talar vi en grabb som först lurades till Apan, men redan efter några månader räddade sig bort från sekten; samt en grabb som Apan stalkade med telefonterror i lönndom sedan han var 13 år ända till dess han gick ut offentligt i tidningarna och förklarade att det var meningslöst av Aplasse och Apwallson att de ockuperade hans telefon eftersom han definitivt skulle stanna i Luleå.

Två fina exempel på duktiga spelare som väljer bort Apan och bestämmer sig för Luleå Hockey, därtill ledda av många andra exempel på fina spelare som tagit sig ur sekten. Typ Filip Gustavsson, Lucas Wallmark och Peter Emanuelsson. För att inte nämna Mr Luleå, landslagsjanne Sandström.

Jag tror att det kommer att ta sin tid för Bulan att få hygglig ordning på laget och han har så mycket is i magen och självklar position att han ser långsiktigt och dallrar inte ihop för en träningsmatch och resultatet i den, och jag skulle väl bli förvånad om Luleå inte torskar idag; eftersom jag tror att försvaret inte är inspelta och kemin i linorna letar man efter tills vidare.

men det blir kul att se laget spela hockey - för första gången för mig denna säsong - då räknar jag inte 5-10 minuter YouTube-sändning från Kärpätmatchen förstås.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tio minuter spelade. Luleå spelar med energi och vilja men det märks att laget inte är samspelt ännu.

Djurgårn betydligt mer hemma med femmor som klickar och långa öppnande pass. Laget är målinriktade som transatlanter, trycker på bra i slottet och framför mål och sätter hög press när de förlorar pucken. Speciellt Bergforslinan imponerar redan, men även de andra linorna.

Gårdarna har redan haft ett antal chanser som luktat mål, men Lassi håller tätt än så länge. Luleås bästa chans i boxspel när Falken kom helt naken i kontring och hann med två skott på Reideborn som räddade.

0-0 alltså, men som väntat med fördel Djurgårn.
Kommentera