Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1835258

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
{DansbandsWolf och Mike.F.}:

Ja, Göteborgs damer - Adorna - åkte förstås på stortorsk mot Luleå, även om vi slog av på takten efter första periodens 0-5. Adorna kommer nog att lära sig en hel del under säsongen även om det blir bottenplaceringar och med den erfarenheten kan de nog fixa kvalspelet framåt våren och med tiden kommer nog damlaget från Sveriges framsida att etablera sig; även om förutsättningarna i VGregion där allt handlar om herrarnas sparkboll är ett motlut. Själv håller jag förstås på Gårdakvarnen.

Men Luleås stenhårda damer går fram som en slåttermaskin precis som förra säsongen, trots att köpelagens KÖPELAG Apan köpt tre av våra damer för att låtsas ha ett damlag från bygden. Stackars lilla Tindra som luras kvar i apgettot av fule Pea.

Under torsdag-söndag har Luleås damer på bortais redan lirat 1/9 av serien och slagit de tre toppkonkurrenterna samt damrookiesarna från Götet:

4–3 mot Djurgården.
3–2 mot Linköping.
4–2 mot HV71.
9–0 mot Göteborg.

På fredag-lördag har vi premiär hemma genom dubbelmöte med Dampungen.

Var god notera att i klubbarnas förhandstips tippade Damgårn att de skulle vinna igen, medan fyra lag trodde på Luleå och fem lag på Dampungen.

Nästa helg har Dampungen redan spelat tre av fyra matcher mot Luleås stenhårda damer och nu sitter de lite i klistret och blir tvungna ta pinnar uppe i Luleå, annars har de huxflux tappat hela nio pinnar på oss redan innan serien startat igen-kligen.

Dampungen spelar i detta nu sin andra match i serien - efter förlusten mot Luleå - och möter hemma Damgårn. Med en och en halv minut kvar av tredje tog Damgårn ut vakten och lirade 6 mot 4 med följd att de fick in kvittering till 2-2:-)

TILLÄGG: Och nu kör de övertid.

TILLÄGG: Och Dampungen vann straffläggningen och fick i alla fall 2 poäng, men har ändå tappat 4 poäng efter två första matcherna. Påminner om att Luleås stenhårda damer bara tappade 12 poäng under hela serien förra året...

Kan bli en tuff start av serien för \"seriefavoriterna\" Dampungen. Möter Damgårn x1 samt Luleå x3. Blir det dålig utdelning på dessa fyra matcher får Dampungen lite att jobba på i fortsättningen.

Men...vilken underlig matchplanering, vilket dåligt program som förbundet satt ihop för SDHL! Skärpning!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och på tisdag möter vi Apan.

Apan tippas ju rätt allmänt som ett absolut topplag i serien i år, även om alla vidhåller att det är särdeles svårtippat när det gäller vilka lag som kommer att tillhöra de bästa.

Luleå? Ja, Ap-Pravda Norran förklarar att "Den stora starka Björnen har somnat in" och blir 11, medan Aftontrasan tippar oss på plats 10-12, förutom då att Vennerlund förklarar att vi blir nr 6 och detta pga Bulan och ingenting mer. Hockeysveriges Uffebodin tippar Luleå som nr 9.

Jag kan väl tycka att en plats 10-12 är vad man förväntar sig tills vidare och då är nöjd om vi kan hålla åtminstone två lag bakom oss denna (mellan-) säsong för att slippa kvala så ska nog Bulan få in ett lag med spelare som presterar en duglig Bulanhockey från och med nästa år och då kan vi blicka uppåt.

Men kan Bulan redan i år fixa oss några pinnhål högre tackar man och tar emot. Plats 7-10 innebär väl spel i åttondelsfinal i slutspel och det vore ju trevligt.

Alltnog och medan - som Lindeman brukade säga, inflikar man en sådan här dag när Hasse Alfredsson gått ur tiden - Topptippade Apan som drösar av köpespelare och änk-ligen blivit av med blysänket fläskberget - ska väl enkelt utklassa Luleå, annars är det väl något trasigt fel som är sönder i Apmaskinen?
Kommentera