Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1835275

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hmm, lyssnade på sportpodden (länk) som intervjuade Danijela Rundqvist.

Mycket intressant att lyssna på. Sympatisk och intelligent kvinna, som duktigt uttrycker sig diplomatiskt men utan att dra sig för att säga sanningen. En inte helt lätt konst, som inte många behärskar.

Bl a berättar hon att efter OS i Turin blev hon och andra damhockeyspelare tillfrågad av svenska hockeyförbundet om hon och de andra kunde komma till Medborgarplatsen. Anledningen var att förbundet skulle hylla Tre Kronor som vunnit OS-Glud och de behövde folk som jobbade med arrangemanget.

Damkronorna hade tagit OS-Silver i samma turnering...

Mycket signifikativt för hur förbundet rankade herr- och damhockey. Till slut var det iaf någon som insåg hur det skulle tas emot och ändrade på saken så att både trekronorna och damkronorna hyllades.

Danijela tillfrågas också om nuvarande Damkronorna och här lindar hon inte in kritiken det minsta utan är mycket klar och tydlig: Vi har en förbundskapten som har svårt för starka individer.

Danijela lyfter i första hand Emma Eliasson men påpekar att det finns flera i samma situation samt att även bland de som får vara med i damkronorna för Porkabork är det inte speciellt bra med en sådan förbundskapten som inte förstår villkoren för damhockeyspelare. Danijela påpekar att det finns talrika exempel hur Bork konsekvent plockat bort de starkaste spelarna även i herrlag för att få bestämma själv och att alla ska lyda order. Och hon påpekar att det är de ovanför Porkabork, alltså de som tagit ut honom och som fortsatt stöder Porkabork trots allt han ställer till med, som måste bort.

Danijela har helt rätt. Jag har ju också gång efter annan pekat ut vem det handlar om.

Tommy Boustedt.

Det är gubben som utsett Porkabork och vägrar ändra på det hur galet Porkabork än beter sig.

Vill påpeka att samme Tommy Boustedt också är den som ansvarade för att gnomen Mårts fick förstöra Tre Kronor så många år och att de svenska NHL-spelarna i princip vägrade lira i Tre Kronor så länge gnomen var förbundskapten.

För att inte tala om haveriet i OS när Boustedt och hans kompisgäng hade en inkompetent ortoped som lurade Niklas Bäckström att "visst kan du använda slemhinneavsvällande medel utan att informera(ansöka om tillstånd för det" varpå samme Bäckström fick löpa gatlopp som "dopingmisstänkt" medan Boustedt offentligt skällde ut person efter person som alla hade det gemensamt att de var oskyldiga.

Men hur får vi ihop Boustedt och Porkabork?

Ja, vi får gå tillbaka till 1979 och två år framåt. Då blev 20-årige Boustedt huvudtränare för Hammarbys B-junisar första året och andra året blev han huvudtränare för A-junisarna.

Under samma tid var 30-årige Porkabork huvudtränare för Hammarbys A-lag.

Vi inser alla att de då etablerade en nära vänskap och kontakt som fortfarande håller. Inte undra på det; den 30-årige succétränaren med huggormsföda som träningsmetod som sedan blev hjälte i Djurgårn och blev svensk förbundskapten fungerade förstås som en synnerligen viktig mentor för unge Boustedt.

Och när Boustedt efter att ha valsat hit och dit i en tränarkarriär som inte var vidare lyckad sökte och fick bli huvudansvarig för småkronorna 2007-2010 - vilket gav småkronorna två VM-silver och ett VM-brons (naturligtvis inte alls pga Boustedt utan pga att Sverige hade några år med riktigt starka junisar) - fick han plötsligt bli GM för Tre Kronor.

Vilket han hanterade genom att

a) direkt utse kompisen mentor Bork till assisterande och därefter huvudansvarig för Damkronorna.
b) direkt utse gnomen Mårts som förbundskapten för Tre Kronor

Boustedt har alltså på ett sällsynt tydligt sätt visat sig vara helt inkompetent när det gäller hans viktigaste uppgifter.

Boustedt måste alltså bort, det är hela saken. Hade vi haft Rickard Fagerlund som boss på förbundet skulle det skett ögonaböj. Den tidigare bossen, sillmjölken - från Apschtaan - gjorde ingenting, men så gjorde han heller ingenting alls om någonting under sina år som boss. Och nu har de en ny boss - Anders Larsson eller vad han nu heter - som är så grön att han inte vågar röra på Boustedt som samlat sina stenåldersgubbar omkring sig.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Sitter och lyssnar på podden.

Några reflektioner:
- Ruttet att be damerna att hjälpa till kring OS-guldfirandet 2006. Hade dock varit OK att inte ha med damerna alls i och med att de trots allt inte vann guld, det går att ha olika åsikter om ett silver är värt att fira. Själv firade jag f-n inte Brynäs SM-guldsilver ett j-vla dugg :) .... Men VM-bronset 94 firade man ju som en tok...
- Finns något ruttet med att hylla olympiska kommittén och samtidigt arbeta för dom.
- Förbundet kan säkert göra mycket bättre men någonstans måste man också sätta resurser som läggs på projekt/produkter(damhockey i detta fall) i relation till inkomsterna som det inbringar.
- IOK har ju mycket pengar öronmärkta till svenska idrottare, orättvist gentemot hockeyförbundet att kritisera dom för att inte subventionera damhockey. Det är inte hockeyförbundets sak att avlöna svenska hockeyspelare för deras dagliga arbete.
- Herrlag från andraligan går före damlag från högstaligan vad gäller istider etc. Om man bortser från KÖNEN och kollar på produkterna kan man konstatera att rangordningen verkar vara ekonomiskt betingad (störst plånbok går först). MEN jag fattar ändå inte hur de som lägger spelschemat inte kan få ihop det på ett bra sätt, för Stockholm har ju inte SÅ många elitlag.
- Leffe Boorks ledarstil har ju ingenting att göra med att han tränar ett damlag. Han har alltid varit så. Här är Rundqvist inne på helt rätt spår.
Kommentera