Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1835282

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Det är ju väldigt intressant information! Att Ap-Pravda nedtippar Apan är ju helt overkligt. Kanske är det en hemlig sektstrategi att lura befolkningen till arenan eftersom det är denna befolkning som utmålats som skyldig till 6e plats i serien, respass i kvarten och ännu tidigare i Champions med 17 miljoner i förlust?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaha. 3 timmar drygt till nedsläpp.

Hur ska det gå, hur ska det gå?

LULEÅ
Laget väntas ju tillhöra de svagare i serien i år. Inledningsvis träningsmatcher där laget inte alls tycktes spela ihop. Det var lite kämpa, lite kontring men mest av allt en massa krigare som inte tycktes veta vad de skulle göra.

Sedan har det så småningom sett bättre ut. Fr a har spelarna börjat hitta sina positioner i försvarsspelet och ofta i god samverkan kört presshockey över isen som gjort det svårt för motståndarna att få igång farligt spel. Framåt har Isak och Einar visat att de blir att räkna med i år och även Petter har varit genomgående bra; och Kapten Olle har visat att passningsspelet sitter fortfarande. Men fler behöver komma igång. När det gäller nyrekryteringarna har även de levererat insatser emellanåt som får en att hoppas att de kan visa sig bli fina förstärkningar.

Lite knepigt är det dock för spaden. Filip rehab efter operation, medan Lassi fått jobba, dock utan att imponera. Lite svårt att veta var vi har Lassi, såväl som för närvarande som på sikt. Han inledde ju helt fenomenalt när han fick ta förstaspaden men efter krånglande ljumskar och operationer lite svårt att nå upp till den tidigare suveräna nivån. Dock fr a pga suboptimalt stöd av backarne.

APAN
Laget tippas allmänt högt i serien av de självutnämnda experterna. Men mer oklart är varför? Analyserna imponerar knappast och tycks landa i typ "Apan brukar ju vara med däruppe under senaste åren?!

Vidare lyfter folk att köpespelaren highsticking Lindström - den rena MooDooprodukten - ska vara "bästigaste spelaren i landet" liksom de höjer köpespelaren Oscar Möller som näst bäst i landet och vidare har de handlat in köpespelaren Bud Holloway som tidigare levererat ännu mer än de två nämnda. Så "motivet" för att Apan ska flyga högt tycks vara "de har juh tre stjärnor".

Det där räckte ju inte långt i fjol eftersom övriga laget inte höll måttet. Fick fylla på med typ en junisfemma som inte alls var flygfärdiga. Och mönstrade taskiga backar som mest tycktes tappa puck i egen zon och med sådana "spelare" hjälps det föga att man har tre s k stjärnor...Nå, i år är iaf de som inte dög i fjol, igen-kligen, ett år mera erfarna.

Men sammantaget har spelet som regel inte alls imponerat i träningsmatcherna och snacket om "nedträning" köper ingen längre när det är frågan "genrep".

Kommer det spel som Apan påstås få i år att släppas loss i kväll?

Eller kan Luleå med forechecking och förbättrade positioner i back- och försvarsspelet i egen zon hålla Apan på mattan?

Snart vet vi.
Kommentera