Luleå HF

115744 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1835798

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Äntligen så var premiären avklarad....Luleå körde över Örebro som inte hade många farliga chanser att skryta med fram till Harjus snygga 3-0....sen pangar Hudacek snyggt in 1-3 och då vet jag inte om Luleå blir lite nervösa eller vad som händer. Både 2-3 och 3-3 är riktiga försvarsmissar och bjudningar då Luleå vid både de målen har en man mer hemåt men lika fullt förbannat så både Wiksten vid 2-3 och Wandell vid 3-3 vara helt fria i slottet och de utnyttjar lägena grymt bra också.
Hoppas Bulan, och Bulan måste få till dessa klantiga missar i egen zon om vi alls ska ha chans till slutspel till våren. Vi hade ju matchen klart fram till 1-3.
Positivt då? Ja, PP fungerade med speluppbyggaren Olausson i spetsen, skönt att vi äntligen har en ledare i PP för fösta gången på flera säsonger. Harju kommer att bli mer målfarlig denna säsong när han slipper vara speluppbyggare i PP som han skötte sådär och får nu sin naturliga roll som avslutare.
Nyförvärven skötte sig helt ok, där Cehlin och Hishon skötte sig bäst.
Emil Larsson, son till Brynäs-legenden Jan Larsson, ser positiv ut också och kan utvecklas bra i vinter.
Lassinantti för godkänt i premiären, såg lite rostig ut och Wandells 3-3 rann väl igenom väl lätt men Lassi kommer nog med stor säkerhet att växa :-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Jo, det var bra besked att se att Luleå kunde prestera ordentligt, även om man föll ur ramen från slutet av andra perioden.

Men det ger sig. Ju längre Bulan får på sig, desto stabilare ser han till att göra laget. Att de släpper greppet som igår kommer han att arbeta bort, det är jag övertygad om.

Det viktiga var att vi såg att laget har verktygen. Kan spela press- och positionshockey a la Bulan. Kan lira PP. Har flera linor som KAN bryta igenom.

Och när det gäller special teams mycket, mycket trevligt att se fungerande PP av Luleå för första gången på många ¨år. För ett PP behövs välkomponerad talang och det har vi. När det gäller boxarna handlar det mer om en klok plan och folk som kämpar och lyder vilket jag är säker på att Bulan får till.

Dessutom: rekryteringarna föll inte ur ramen utan så tvärtom lovande ut. Även om Mikkel och hans polare behöver lyfta sig rejält.

Sedan har vi Lassi och hans samspel med backarna och de andra uteförsvararna. Det såg väsentligen lovande ut, även om vi slöade ibland efter 3-0 och fick illa betalt i baken.

Nej, jag tycker det såg trevligt ut; klart roligare än fjolårets inledning. Hade vi inte börjat slöslarva skulle vi spöat Öret bekvämt. Nu är förstås Öret ingen störra värdemätare, men sådana där ovärdiga mätare ska vi ta pinnar av och hålla bakom oss. Lag som Öret, Morsan, Röglarna, Kronan och Apan.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Annars måste jag säga att gårdagen största överraskning var att Mora stal en pinne av Frölunda...men lite så brukar det vara i början av säsongen, nykomlingarna brukar i kraft av vilja och övertaggning stjäla pinnar av bättre lag för att sedan falla kraftigt efter halva säsongen då de etablerade lagen börjar att vakna till på allvar.
Kommentera